My Christmas






















Hej igen kära läsare! Jag har inte haft möjlighet att skriva tidigare, så jag tänkte med detsamma uppdatera er om hur min jul såg ut.
Det var en lugn julafton och tro det eller ej så hade jag en trevlig tågresa till Eskilstuna på julafton. Jag började prata med en elegant medelålders man som också skulle fira jul i E-tuna och vi åkte tillsammans efter att gemensamt ha jublat över att tåget var i tid. Mycket trevlig och rolig man, jag hade jättekul, när vi skiljdes åt vid våra skjuss ovanför trapporna vid centralen gav han mig en varm kram. Det var en mysig julkänsla som sped sig i min kropp, jag var på jättebra humör.
Min syster plockade upp mig och vi åkte hem till vår mamma där julen skulle firas.
Vi åt, skålade och hade trevligt tills vi var tvugna att viga vår fullständiga uppmärksamhet till Kalle Anka och hans vänner som vi varje år ser på med ett leende på läpparna. I 20 år har vi bott i Sverige och varje år är det en oförhandlingsbar detalj i vår julafton.
Efteråt delades klapparna ut, mycket skratt och mycket glädje blev det när papperet åkte av kartongerna. Pepsi, vår älskade kisse var med och firade jul med oss, hela tiden med full koll på vad det var vi gjorde. Slumrade han till så såg han irriterat på oss för att vi skrattade för högt. På nåt sätt så verkan han brås på mig...
Vår roliga och underbara Morfar hälsade på oss på annandagen och underhöll oss med hans oändliga historier om hur det var förr och hur bra han nu mådde efter en lång tids livshotande sjukdom. Det var sann livsglädje som sprudlade ur honom, och ur oss sprudlade kärleken till denna gamle man som är den mest underbara av alla.
På måndagen och tisdagen blev det några turer till stan och en skön stund promenerandes bland tusentals människor som önskade göra mellandagsfynd och var upptagna av ett febrilt bytande av icke tillfredställande presenter. Jag är jättenöjd med allt jag fick av tomten i år, jag visar er allt imorgon.
Just nu sitter jag med ett glas Rocca di Montemassi och knaprar på "kattungor" som är platta, avlångt formade mjölkchokladbitar från Ungern. Jag har tillbringat hela kvällen med att bara ta det lugnt, jag gjorde arrangemang av hyacinter, vaxpapper, bast och grönmossa och tog upp några klappar ur påsarna för att inviga dom för sitt nya boende, mitt hem. Jag har flera kvar, jag tar det pö om pö och njuter av vinet och att det är lilla julafton igen.
Jag är tacksam. Likväl som att jag känner att det är skönt att julen är över så känner jag också lugn och behag. Den enda som fattades var min kära pappa som nog såg ner på oss från sin grymt häftiga bil i himlen med en god, kall öl i handen, önskande oss en fridfull tid, en tid där det är så påtagligt vem man har närmast. Jag hoppas att lilla pappa fick en fin jul däruppe bland änglar och gamla vänner, och att han var glad för att hans "tjejer" var under samma tak och hade roligt.

Jag önskar er en god fortsättning och jag visar er alla fina klappar imorgon, så stay tuned!

På bilderna ser ni vackra mamma och den mörka skönheten som är min "Lill Sis", morfar, vår gran, vårt uppdukade bord och vår söta kisse Pepsi. Observera den jättelånga hunden från SIA som min syster fick, som Pepsi inte var lika förtjust i som syster Cilla. Porslinsljustaken och servisen kommer från Fyrklöverns Disneykollektion som vi alla är vansinnigt förtjusta i. I år åt jag ur tallrikarna som gestaltar Snövit när hon sjunger om att möta den fagra prinsen...




Kommentarer

Vad har du på hjärtat?

Om du kommenterar för att göra reklam för din blogg, dagens blogg, veckans blogg, dina produkter etc. kommer detta att raderas omgående.

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Din E-postadress: (publiceras ej)

Vad har du för URL/Bloggadress?

Skriv en kommentar!

Trackback


RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...