What is love?



Jag är gammal nog att ha haft en del förhållanden bakom mig, tyvärr inga vidare lyckade sådana, annars hade detta inlägg sett annorlunda ut, men det är lustigt hur det aldrig går som man har tänkt. Vad är kärlek och när vet vi att vi älskar? Alla har vi olika erfarenheter, dom formar oss och ger oss den utgångspunkten vi har när vi inleder något nytt. Något som jag har lärt mig är att kärleken mellan två personer är oerhört komplex, ingen enkel match att erövra ett hjärta och våga öppna våra egna.
Tänk om det vore så enkelt som att dricka en brygd eller att bli träffad av amors pilar och sen leva lyckliga i alla våra dagar, vägra låta livet hända oss och spräcka bubblan vi befinner oss i som kan hota vår kärlek.
Så mycket musik och texter, poesi och böcker det har skrivits om detta fenomen som drabbar oss förr eller senare och lämnar svarta hål i våra hjärtan och själar om det inte går som vi hade hoppats. Det finns endast ett fåtal saker som gör lika ont som att förlora en älskad person, även om vi vet att han/hon finns kvar i livet men väljer att gå vidare utan oss, av olika och ibland oförklariga orsaker.
Julen är kärlekens högtid, i tre dagar är vi humana och kärleksfulla mot varann, vi lever i diplomati, vi förlåter och ger varann en ny chans. Min fråga är; varför är vi inte lika humana när högtiden är över och vardagen härjar? Kärlekens låga brinner svagare och vårt tålamod tryter, varför inte leva i harmoni årets alla andra dagar, varför vänta på miraklet som vi unnar oss enbart några enstaka dagar per år?
Alla vill ha en fridfull jul, vi vill klä upp oss och dra ett sträck över allt som har hänt under året som gjort oss illa. Familjer och vänner samlas, kärleken är mer uttalad och ingen vill bråka under julen. Det är som att hela världen håller andan under några dagar och sen går allt vidare i samma takt när det är över. Vi önskar varann och oss själva ett gott nytt år med nya möjligheter, nya mål och framgång, men sen då?
Kärleken är svår vare sig vi har julen eller ej, vårt tålamod testas och vi slåss ständigt med andras negativitet, utbrott och våra egna svaga sidor. Jag skulle vilja slå ett slag för att vi gör allt som står i vår makt för att behålla känslan vi har kring jul som vissa förbereder sig för månader i förväg. Vi bakar, handlar, tänder ljus och planerar för hur vi kan överraska dom vi älskar, varför inte behålla känslan och låta lågan leva vidare, långt in på det nya året, helst till nästa jul?
Relationer tar slut, kärleken tar slut, men det finns fall då vi kan slåss för att få behålla känslan och älska villkorslöst. Så, vad är kärlek? Den frågan har lika många svar som det finns människor på vår jord, just därför är det så viktigt att anamma den egna betydelsen och leva som vi lär.
Drömmen är att hitta den personen jag vill bli gammal med, som vill se mig åldras år efter år och som jag kan hålla traditionerna med. Detta är ett uppdrag som kan tyckas omöjligt, men jag vill gärna se att det blir till verklighet. Det allra första vi behöver göra är att rädda dom relationerna vi har, vare sig det är en vän eller en kärlek, ta hand om det vi har och i och med det ta hand om oss själva. Kärlek föder kärlek, lust föder lust,  så låt oss behålla gnistran från alla tomtebloss långt in på det nya året. Ta hand om varann. Saknaden efter det man har förlorat är mycket svårare att handskas med än att vara givmild och kärleksfull varje dag.






Kommentarer

Vad har du på hjärtat?

Om du kommenterar för att göra reklam för din blogg, dagens blogg, veckans blogg, dina produkter etc. kommer detta att raderas omgående.

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Din E-postadress: (publiceras ej)

Vad har du för URL/Bloggadress?

Skriv en kommentar!

Trackback


RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...