Do a good deedJag fick upp ögonen för denna kampanj som pågår just nu för att underlätta för världens fattigaste kvinnor i Afrika. Dessa kvinnor är småbönder och är helt beroende av jordbruket för sin försörjning. Det är ett hårt jobb och också det enda sättet dom kan försörja sina familjer.
Du kan göra en liten insats för att bidra till det biståndsarbetet som sker direkt på plats hos dessa kvinnor.
Att satsa på kvinnliga småbrukare är ett effektivt sätt att bekämpa fattigdomen. Genom att utveckla landsbygden och effektivisera de små jordbruken kan skördarna växa och kvinnorna öka sina inkomster – pengar som gynnar kvinnornas barn och familjer. Det är väl känt att kvinnor prioriterar barnens skolgång, näring och hälsa. Allt detta betyder dessutom bra utväxling på biståndspengarna.
Det enda du behöver göra är att klicka på bilden för att komma till spelet och svara på sju frågor. Det hela går mycket snabbt och även om du svarar fel räknas din insats. För varje besvarat spel doneras 5 kr till Kooperation Utan Gränsers biståndsarbete att hjälpa kvinnorna ur fattigdomen.
I ditt hems lugna vrå kan du alltså bidra, utan att det kostar dig något förutom några korta minuter av din tid.

Jag har besvarat frågorna, har du?

Kommentarer

Vad har du på hjärtat?

Om du kommenterar för att göra reklam för din blogg, dagens blogg, veckans blogg, dina produkter etc. kommer detta att raderas omgående.

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Din E-postadress: (publiceras ej)

Vad har du för URL/Bloggadress?

Skriv en kommentar!

Trackback


RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...