Luxury with a lovely pricetag



Det har handlat rätt mycket om smycken på bloggen den senaste tiden, men faktum är att ett smycke, vad det än må vara kan piffa till och förändra vilken outfit som helst.

Jag är inte direkt känd för att köpa budgetvarianter av varken smycken, kläder eller skor, men dessa smycken får mig att tända till. Det är Lindex Affordable Luxury serie, designat av Eva Larsson som är känd för att ha designat för Acne bland många andra. Det kan inte vara många som har undgått att se dessa kreationer som dessutom inte bränner hål i plånboken. Halsbanden kostar 249:-, armbanden 149:- och dessa var mina favoriter ur kollektionen. Halsband nr 2, med strass i både klara stenar och rött med kedja, kommer att pryda min hals inom en snar framtid. Närmare bestämt så ska jag uträtta ärenden på stan imorgon och jag kommer att besöka våra Lindexbutiker i jakten på halsbandet. Förhoppningsvis hittar jag det med en gång, i värsta fall får jag jaga efter den som med en massa annat. Jag har visserligen en syster som jobbar som dekoratör på Lindex...

Och glöm sedan att dessa skulle vara festsmycken. Smyckena ska användas flitigt, och till en övrigt enkel klädsel funkar dom utmärkt till vardags! Har du sedan det lilla svarta på dig, höga klackar och uppsatt hår, är det givetvis party.

Kom ihåg, livet är en fest och är dessutom alldeles för kort för att inte glänsa varje dag!


Stella McCartney Summer 2011








Stella McCartneys sommarkollektion är oerhört avskalad och enkel, förutom det stora citrusmönstret på både klänningar och kavajer. I övrigt är den mycket modest med enkla linjer och dova färger och det är inte så mycket som sticker ut. Det som glädjer mig att se är att det bärs kavaj till vart och varannat, klänningar som byxor och det älskar jag! Det lyxiga i denna kollektion är helt klart sidenklänningarna med hög slits som jag också gillar väldigt mycket. Beskåda de enkla jeansplaggen som för tankarna till det glada 80-talet förutom att de hiskeligt stora axelvaddarna här lyser med sin frånvaro. Vissa av jeansplaggen är så enkla i designen att den som kan hantera en symaskin, lätt kan åstadkomma likvärdiga plagg. För mig är dessa plagg dock ingen hit, det känns lite väl formlöst. Däremot skulle jag inte tacka nej till de långa sidenklänningarna, den svarta glansiga kostymen på sista bilden samt alla kavajerna, inklusive den som ser ut som att en citrusodling har exploderat på.
Jag har min svarta älsklingskavaj från BLANK som ser väldigt lik ut i skärningen och designen som jag kommer att använda flitigt under vår och sommar till i stort sett allt, för att inte glömma min vita kavaj med svagt, svagt rosa slag i siden från Tiger. Härliga tider framför oss, om det bara kunde bli vår nu!

Shoe porn


 

Kära läsare! Jag tänkte bjuda på lite fashion-porr i form av skor, för kvinnorna som är lika fascinerade av klackar och skor, vacker design och fantasifulla kreationer som jag är. Det är sannerligen en magisk värld och för oss som är galna i att klä våra fötter i vackra skapelser är det alltid roligt att se vad världens alla designer skapar för oss.
Dessa skor kommer från den kvinnliga designern Maï för Maï Lamore. En kvinna som är född i Afrika och växte upp med afrikas rika djur och växtrike och har inspirerats i massor av allt omkring henne. Jag kan tydligt se den vackra fågeln framför mig som gav liv åt iden till de två första skorna på bilden, varav den vita skulle vara vacker till en brudklänning... Eller vad sägs om den häpnadsväckande och tjusiga ros-sandaletten? Ormar, blixtar ur den tropiska djungeln ispirerar till de andra skapelserna, för att inte tala om den svarta sandaletten vars klack ser ut som en gasells bakben. Eller så är det bara jag som har fantiserat ihop allt med vetskapen om Maïs ursrung?
Jag skulle i varje fall gärna trippa runt i några av dessa skor, eller varför inte alla, och känna mig som en gudinna på klackar med det rätta grrr:et...


The Carrie Quote



When you hear these words, you know that a woman is dead serious...

For the love of skulls



För den fashionistan som är galet tokig i bortgångne Alexander MCQueens scarfs, ringar, väskor och skor med den klassiska dödskallen på, kan nu beställa dessa vansinnigt snygga prylar för att pryda sminkbordet, skrivbordet eller vad du än behagar. Jag själv älskar vid sidan av alla klassiska pärlhalsband, stilrena smycken och tidlösa modeatteraljer allt som är edgy, och det är definitivt dödkallen. Även fast det vanliga och invanda budskapet signalerar något rått och farligt är det numer en fashionaccessoar som även den är tidlös. När sedan prylen, smycket, väskan i sin tur är vacker i sin utformning och kvalitet som detta ljus och anteckningsbok, så har jag svårt att motstå. Dessutom älskar jag svart och silver i kombination...
När ljuset brinner får du en vacker glasask som med det fantastiska locket blir ett perfekt gömställe att lägga tex smycken i. Locket är ett hantverk och är tillverkat i mässing som har antingen försilvrats eller förgyllts. Ljuset är ur företagets Arisan Collection och kommer förpackat i en den svarta signaturboxen i form av en hattask, med ett vackert knutet silkesband.
Anteckningsboken är vackert präglat i guldmetallic med en svart dödskalle, den är linjerad och sidorna är guldrimmade. Ett sidenband fungerar som ett bokmärke.
Jag älskar dessa två prylar och överlägger med mig själv om jag kanske skulle ta och göra en beställning... jag tänder gärna ljuset och skriver ner mina tankar i boken i sällskap av ett gott glas rött!
Dessa vackra saker kommer från företaget D.L. & Co. och finns att klicka hem på www.viaally.com.

Just fabulous!

 

 

Så äntligen har jag fått hem detta fantastiska armband. Som jag har längtat! Designern är ingen mindre än den argentiska Rodrigo Otazu vars kreationer är häpnadsväckande. Halsband, armband, ringar och örhängen fullt med gnistrande stenar och kristaller i regnbågens alla färger, i fantasifulla och drömlika utföranden som lämnar den mest svårimponerade med förtrollade ögon och habegär. Och jag var en av dom. Så länge som jag dregglat efter detta armband för att till slut äga den. Att Carrie har på sig den i SATC 2 gör ju inte saken mindre intressant, jag äger nu flera smycken och accessoarer från både serien och filmerna, ganska oplanerat faktiskt. Flera gånger när jag har tittat på serien och filmerna har jag sett glimtar av vackra smycken som jag själv har i mina gömmor.

Armbandet är fullt med vita kristaller, gula, lila och gröna stenar, samt en riktigt stor gnistrande lila kristall. Den är tung och gedigen och är helt fantastisk på. Jag ser framför mig hur jag har mina blåa Moschino jeans, mina svarta Louboutins, ett vitt linne och min svarta BLANK kavaj, samt detta armband. Till det en Ted Baker clutch och jag är redo för världen!

För att göra det lite roligare så fick jag med en ask till armbandet som inte heller går av för hackor. En stor svart, krokopräglad ask innehållande en sidenpåse med sidenband är armbandets lilla kryp-in och på påsen dinglar en silverpeng vars baksida är graverat med: Dreams are a big part of my reality, Rodrigo Otazu. Made with LOVE. Helt bedårande!

Jag vill tacka underbara Sandra på KyssJohanna som packade in smyckena jag beställde med kärlek och omtanke, askarna var i sin tur också inslagna i silkespapper. Att vi också pratade och hade ett långt och trevligt samtal om vår stora kärlek till Chanel och vackra saker var extra trevligt! Jag kan nu med säkerhet säga, att det finns i alla fall en kvinna till som är lika noggrann med att vårda sina skatter som jag är. Det är det speciella sättet som får mina väninnor att se dubbelt när jag torkar av alla smycken, väskor mm efter jag har använt dom med en mjuk microfibertrasa, för att sedan omsorgsfullt lägga ner dom i sina tillhörande askar och sedan i lådorna som dom är strikt kategoriserade i. Överkurs? Nej. Det är på detta sätt de håller och bibehåller sin gnista och skönhet längst, som för mig är viktigast. Samma med kläder. Jag tror inte på slit och släng, dock så innhåller min garderob givetvis plagg som är avsedda för att slitas.

Hoppas att du hör av dig igen Sandra, du har en ny vän i Väserås!

Nu var det ju inte bara det drömlikt fantastiska armbandet som var i paketet, utan även detta halsband...

 

 

Den stora älskaren av macarons som jag är kan ju givetvis inte motstå detta fantastiska "Blueberry Macaron" halsband från Q-Pot, också från KyssJohanna. Hur söt är inte detta smycke med den otroligt verklighetstrogna macaron som man bara vill sätta tänderna i? Tre vackra, gnistrande svarowksi stenar glittrar på den kämiga "fyllningen" och en söt guldrosett hänger på den 60 cm långa kedjan med Q-Pot´s logga.

Asken fick mig att fnissa till, den är rosa och avlång och utan att jag egentligen fattade vad jag sa så utbrister jag: "Men, det är ju en sån ask man brukar få macarons i!" No shit Sherlock, det var ju en macaron i... Efter några sekunder så rasade poletten ner och jag skrattade åt mig själv.

Tack igen för otroligt bra service och trevlig personal på KyssJohanna, samt för ert utbud av smycken där det finns något för att passa alla! Vi hörs igen!


Just suck it up!



Verkar som att det är många beslut som tas idag, en del större än andra, men det är dock beslut jag får leva med ett tag framöver. Nu gott folk, nu är det dags för mig att minska några storlekar och äntligen gå ner i vikt. Jag har gräsligt många kilon att tappa och det kommer att bli ett tufft jobb, men jag står inte ut längre med att garderoben som är fullproppad av kläder bara hänger där och inte kommer till användning. Jag har absolut inget att ta på mig längre då det mesta av storlekarna är 34-36 och för att förtydliga mitt dilemma, låt mig enkelt säga att jag inte är den storleken idag. Jag bävar för att behöva klä på mig, lusten till att göra roliga saker försvinner helt när man inte trivs med sin kropp. Inom en överskådlig framtid, om jag håller mig till det jag har lovat mig själv, ska jag kunna använda kostymer, klänningar, kavajer, byxor och kjolar igen, mycket som jag aldrig ens har haft chansen att använda. Några av dessa oanvända plagg är byxor med skinndetaljer från ACNE, kostymer och dräkter från By Malene Birger, diverse klänningar från olika märken, plajettkoftor och kavajer, toppar, blusar och linnen.
Jag har gjort en likvärdig viktras för många år sen och lyckades bibehålla formen och storlek 36 i många år. Allt gick åt skogen dock i mitt sista förhållande då jag blev bränd och förkolnad, och därefter gick det bara utför. Med tanke på att jag har gjort denna resa förr så vet jag precis hur jag ska göra, så nu är det bara för mig att hålla hårt på en sträng diet och försöka röra på mig i den mån jag orkar.
Nu när jag har skrivit ut det här på bloggen känns det som att jag har offentliggjort det, tidigare, i en ganska lång period har jag bara sagt det och det har runnit ut i sanden.
I och med detta kommer jag att kunna klä mig såsom mitt fashionista jag kräver, och det kommer därför  också spegla av sig på bloggen i form av mer fashion och mer djupdykningar i mina garderober.
Håll nu tummarna för mig!

Hello my dear Choo



Ja. Så har jag bestämt mig, i slutet av februari blir jag med en iPhone. Måhända att jag är vansinnigt sen att haka på den tekniska trenden då till och med min mamma äger en vid det här laget, men jag har i mina tidigare val av telefoner hakat upp mig på design och labels. Därav hade jag en Motorola Razr V3i Dolce & Gabbana innan jag skaffade mig den mobilen jag har nu, en LG Prada. Men nu, från och med nån gång i slutet på februari kommer jag bli en ägare till en iPhone 4 och istället för att klä den som alla andra gör med strass och stenar och knalliga färger, kommer jag att dressa den i ett förnämligt exklusiv fodral i äkta ormskinn från ingen mindre än Jimmy Choo. Den är så klassisk och stilren för att inte tala om vansinnigt snygg. Praktisk är den också, för att smidigt få upp telefonen drar man i bandet som tittar ut genom framsidan av fodralet och telefonen skjussas upp utan nån ansträngning. Åh, jag kan knappt vänta! Visst är den snygg? Passar perfekt till alla mina väskor och den skyddar både mot repor och kyla. Fantastiskt. Det var länge sen jag var så exalterad över en ny telefon, när man dessutom kan klä den i en designeroutfit så kan man inte bli annat än knäsvag.

Det nya inköpet betyder att min LG Prada kommer att finnas till försäljning väldigt snart. Är du intresserad av en designertelefon i mycket bra skick med alla tillbehör så är det bara att höra av dig!

Time for a change

 

Nu är det dags för mig att ta ett seriöst krafttag och rädda det som räddas kan. Under de senaste åren har mitt hår varken sett friskt ut, varit fylligt eller gjort att jag känner mig vacker, som håret ska göra. För oss kvinnor är  vackert och fylligt hår av yttersta vikt för oss att känna oss vackra, friska och kvinnliga.

Jag har länge funderat på att använda Priorin, det verkar som att det hjälper på längre sikt. Jag har tidigare provat Silicea men det har tyvärr inte gett mig något resultat, fast jag har ätit det månad efter månad.

Därför tänker jag prova Priorin, så fort lönen har landat på kontot kommer jag att göra en beställning på en månadskur, kanske två. För att kunna se och känna resultat behöver man äta dessa tabletter i 3-6 månader, jag ser redan hur vidrigt dyrt detta kommer att bli, men i detta läge behöver jag göra det jag kan för att få en förbättring för min bångstyriga och tunna kalufs. I fall som mitt, där det är stora problem med hårets tillväxt rekommenderas att man tar 3 kapslar om dagen. De första tre månaderna tar man 2 kapslar på morgonen och 1 kapsel på kvällen. Därefter räcker det med 1 kapsel om dagen. Har man lindriga problem rekommenderars bara 1 kapsel om dagen i 3 till 6 månader. Med tanke på hur stora problem jag har så lär jag få äta tre tabletter i 6 månader. Minst. En burk innehåller 90 kapslar och räcker därför en månad.

Priorin innehåller de vitaminer och mineraler som behövs för att vitalisera hårrötterna och öka blodcirkulationen, vilket gör att du får fler hårstrån i den anagena fasen (tillväxtfasen). Hårroten är hårstråets tillväxtpunkt. Här bildas hårcellerna och hårstråets färg bestäms. Hårroten får sin näring via blodcirkulationen och hårets tillväxt är beroende av en optimal näringstillförsel. Om du har brist på näringsämnen kan hårtillväxten påverkas, håret kan bli tunnt och du kan uppleva ett större håravfall än normalt. Som hos mig.

Kroppen, och därmed också håret, kan behöva extra näring av många orsaker och under olika perioder i en kvinnas liv. Det kan bland annat handla om:

  • Längre eller oavbrutna stressiga perioder
  • Långvarig ensidig kost
  • Hormonella förändringar (vid graviditet/amning och under klimakteriet)
  • Årstidsskiftningar
Enligt hemsidan för produkten har Priorin en dokumenterad effekt och kan ge den normala hårväxten tillbaka. Det låter ju fantastiskt, om man nu ska tro på det, men jag kommer i alla fall att prova.
Billigast är Priorin online efter noggranna efterforskningar, och då på Bodystore.se där den kostar 339:- istället för 395:- eller ännu högre i butik.


Writers block



Nja... inte riktigt. Jag har massor att skriva om och dela med mig av, så till min fråga: Varför drar ni mig inte i örat när inga nya inlägg kommer upp? Jag har varit så vansinnigt seg och trött, mår inte så jättebra, men är det något som brukar hjälpa mig är ju just att blogga. Jag har tusen saker att visa, lägga upp bilder och ge er en massa inspiration inför våren när det gäller mode, shopping och inredning, men jag har totalt kört fast energimässigt. Det är som när ett blixtlås fastnar och hur mycket du än rycker och sliter så sitter det fast. Det är då som man står där, när man är helt hjälplös, som man är i behov av någon utifrån som har ett annat perspektiv på detta envisa bekymmer. En person som har en annan synvinkel, som kan lossa på tänderna i blixtlåset för att få det återigen att fungera.
Lagen om attraktionkraften är något som jag verkligen behöver jobba på och ta till mig. Frågan är bara hur jag bryter denna onda spiral som jag är djupt uppslukad av och som drar mig längre ner mot botten för varje dag.
Nu ska jag sluta låta negativ och faktiskt ta tag i bloggandet som trots allt får mig att må bra.
Jag har fått förfrågan från er kära läsare att jag ska ha lite tävlingar och andra roligheter för att engagera er i bloggen ännu mer och på så sätt ge mig mer tips och energi tack vare responsen från er.
Så här kommer den första frågan som jag ber er svara på! Ni kommer per automatik kunna påverka vad bloggen ska handla om i framtiden. Tyck till du med!


"You are fun in Abu Dhabi!"











Jag har ingen aning hur många ggr jag har sett SATC filmerna, för att inte tala om serien, men på nåt underligt sätt får de mig alltid på jättebra humör, jag skrattar, ler och lever mig in i dessa tjejers liv som må vara ett filmiskt drömliv, men ack så härligt. Det är fantastiskt när jag fortfarande skrattar så tårarna rinner åt de spontana kommentarerna, blickarna och hur dessa kvinnor ibland är så typiska kvinnor. Jag kan fortfarande inte sluta le efter att ha skrattat högt för mig själv på min divan, med filmen i datorn och datorn i knäet, då Samantha får alla utslängda ur det förstklassiga hotellet och de måste ta en vanlig "skitbil" till taxi till flygplatsen för att flya hem. Det roliga var när Carrie inser att henner pass är borta och de måste åka tillbaka till souken där hon hade glömt det, och Miranda försöker hindra taxichafförerna att lasta backluckan med dyrgriparna till resväskor, då det enda hon får fram är: "La la la la la". Hysteriskt roligt, men man måste givetvis se det...
Kläderna är fantastiska, smyckena och accessoarerna likaså, jag lyckades dessutom haffa en bild på Carrie i det vackra smycket som kommer att pryda min .... Ja ni vill bra gärna veta vad det är, ha tålamod kära läsare, det kommer!
Personkemin mellan tjejerna är fantastisk och på nåt sätt tycker jag att det kom igenom rutan på ett extra speciellt sätt i denna film. Jag har en stor kärlek till dessa karaktärer som jag vet att ni medsystrar, tjejer, kvinnor förstår och delar med mig. I helgen tror jag att jag ska låsa in mig, duka upp nåt gott och mata min DVD med alla de 10 säsonger som finns i min box, från första början till sista repliken.
Abso-fuckin-lutely, det är bestämt, nu önskar jag bara att jag hade haft en flaska rött att njuta av, det vore pricken över i-et.
Jag växte upp till denna serie, den har följt mig under hela mitt tonårs och vuxenliv, jag har lärt mig massor om kvinnor och om män under vägens gång och dessa tjejer har varit mina obetalbara, bästa vänner som jag alltid har kunnat räkna med och som alltid fått mig att le. De olika personligheterna som de representerar kan varje kvinna relatera till, känna igen sig i och leva ut hämningslöst. Att vara kvinna är fantastiskt, glöm aldrig det! På med klackarna, bling-blingen och attityden och du kan erövra världen genom att vara så fantastisk som bara DU är.

Remember, you are fabulous baby!

The Cornelia piece has arrived



Idag var det inte bara Louis Vuitton som överraskade mig när jag plockade upp posten, utan även en avi om ett rekommenderat brev som väntade på mig på posten. Det var självklart det efterlängtade armbandet från Cornelia som anlände och gjorde min dag lite roligare. Armbandet är kanonfint och verkligen speciellt. Jag kan tänka mig att den kommer dra blickar till sig när tillfälle ges oavsätt vad jag bär den till. Min tanke är att ha andra armband bredvid, bla mitt kloarmband från 82 och kanske ett annat armband från Chanel, även den med kedja samt läder.

Nu kan jag knappt bärga mig tills det andra vansinnigt vackra smycket som jag väntar på ska komma och blir mitt. Håll ut, jag visar vad det är om några dagar! Det ska bli så spännande att se det live, jag har bara sett den på bild och i filmen SATC 2. Tror att jag ska skölja lite jordgubbar och kolla på mina favorittjejer igen, alla underbara plagg, smycken och styling som Partricia Field gör. För att inte tala om Big och alla sköna repliker. Slutbloggat för idag, nu väntar Carrie, Samantha, Miranda och Charlotte!



Darling Louis









Idag var det inte vilken katalog som helst som tungt landade i hallen i ett tjock vitt kuvert. Det var nämligen vårens aptitretare, Printemps/Été katalogen för skor från Louis Vuitton. Det är alltid lika roligt att få den vackra, stilrena och påkostade katalogen där underbart vackra bilder på väskor, skor, accessoarer och kläder visas på vackra modeller och fantastiska platser. Det värmer alltid extra mycket när jag lyfter på katalogens pärm och hittar en lapp där de första orden lyder: Bäste kund...
Ibland, beroende på vad som skickas ut är det till och med handskrivna meddelanden bifogade eller så kan det komma en hälsning helt apropo inget på ett vykort när man minst anar det. Det är kundvård på hög nivå.
För att underlätta för kund och säljare finns varje liten detalj om mig och alla kunder i databasen om vad man har handlat och när. På det sättet anpassas utskicken och nästa gång man besöker butiken kan säljaren läsa på vad kunden redan har. Jag har en vän, Niklas som jobbade i butiken på Birger Jarlsgatan, som idag tyvärr inte jobbar kvar, men det var alltid en fröjd att gå in och hälsa på. Det var inte ofta som jag lämnade butiken tomhänt och lite smålullig på den Moët & Chandon som serverades på silverfat under tiden som jag valde och bestämde mina inköp. Det kunde lätt bli två glas bubbel som förföriskt ingav ett lyckorus bland dessa väskor och skor, i ett av världens mest exklusiva butik. Dessutom är butikbiträdernas minne och koll är slående. Vid några tillfällen när jag var besök/jakt efter något nytt kände alla igen mig och visste vad jag hade handlat och av vem. Om inte Niklas fanns på plats i butiken, var på lunch eller annan rast så hämtades han upp med orden: "Din kund som köpte "Suhali" är här!" Då flög Niklas upp med lätta steg och luftpusskalaset var ett faktum! ;-)
Det finns några skor i den exklusiva katalogen som jag bestämt dregglar efter, eller vad sägs om ett armband i guld med diamanter, safirer och granater för 177.000 SEK?
Får nog ta en tur till mitt älskade Stockholm och prova lite skor...



Bruno Mars - Grenade


Fantastisk låt. Det var länge sen jag lyssnade på nåt som fångade mig som denna kille gör, en ny Michael Jackson på g? Kan inte låta bli att tycka att hans musik och röst påminner mig om min stora idol som tyvärr inte finns med oss längre. Jag har kommit att älska den här låten, han har sån känsla i sin röst för att inte tala om texten som tilltalar mitt sinne och hjärta. Lyssna och njut!

Black Swan











För några veckor sedan såg jag filmen Black Swan med Natalie Portman i huvudrollen som Nina, den vackra, oskuldsfulla, och ack så begåvade balettdansösen som dansar för New York Ballet Company, och blir utvald till att dansa huvudrollen i den nya uppsättningen av Swan Lake (Svansjön). Hon är den starkast lysande stjärnan för rollen, men får konkurrens av Lily spelad av Mila Kunis och en rätt vriden rivalitet ömsom vänskap påbörjas mellan de två, då även Lily vunnit deras konstnärliga ledares, Leroys uppmärksamhet. Nina är utmärkt för rollen som den vita svanen med sin oskuldsfullhet och sitt graciösa sätt, medan Lily passar som den svarta svanen som utstrålar svek, sensualism och passion. Nu måste Nina pressa sig till det yttersta för att som hon kallar det, "bli perfekt" och förvandlas till de perfekta svanarna. Rivaliteten mellan Nina och Lily tar olika vändningar, vad är fantasi och vad är verklighet?
Jag var mycket tveksam när jag satte mig för att kolla denna film, visst är det vackert med prima ballerinor, men jag kände att det skulle bli för mycket att ägna en hel film åt det. Så fel jag hade. På nåt magiskt sätt drogs jag med i filmen och jag satt fast. Det tar ett tag innan handlingen i filmen tar fart men det som trollband mig var Natalie Portmans otroliga insats som den otroligt skickliga, timida och vackra dansaren. Jag satt under filmen och även efteråt då jag har tänkt tillbaka på den, och undrade HUR hon kan spela så trovärdigt och röra sig som en balettdansös, som att hon hade föds in i sina rosa tåspetsskor. Hennes sätt att ge liv åt karaktären Nina, hennes stävan efter att bli perfekt, hennes osäkerhet och skräck var inte annat än vackert, graciöst, skrämmande och fullkomigt trovärdigt. Jag ska läsa på så småningom om det kan vara så att hon har en bakgrund som balettdansös, vilket kan förklara en hel del.
Jag kan varmt rekommendera denna film, gillar du dans, ballerinor, elegans och svansjön är den som gjuten för dig. Gillar du sedan en vriden twist på det hela, ett oväntat slungande mellan fantasi och verklighet blandad med passion, sex, avund och rivalitet så har du full pott i denna film. Natalie är underbar, och slutet på filmen irriterar mig fortfarande. Den lämnade det mesta åt fantasin, vilket är fantastiskt, men jag vet inte. Vid det laget hade jag levt mig in i baletten så pass att jag ville ha mer...

Svensk biopremiär för filmen Black Swan är den 4:e mars.

Cozy tuesday





Sen i helgen har jag varit så seg och svag, jag undrar vad det är som lurar i kroppen. Jag har en pendlande huvudvärk och spänning från dovt till så pass intensiv att jag mår illa. Jag har ärftlig migrän, men detta är en annan typ av huvudvärk än så länge, möjligt att det är föraningar om vad som komma skall. Jag ber till högre makter att jag ska slippa en migrän, det är vidrigt hur den slår ut mig och får mig att må fruktansvärt.
Idag har jag varit exeptionellt trött, och inte ens när min modebibel "ELLE" damp ner i brevlådan blev jag piggare. För att få en mysig tillvaro tände jag ljuset på vardagsrumsbordet från 10 Corso Como och hela lägenheten doftar nu av ljuvlig choklad. Inte sådär sött och sliskigt som man kan tro, ljuset doftar ljuvligt och mjukt, varmt och kryddigt utan att bli för mycket.
Jag har massor med fina saker jag vill visa er och blogga om, och jag känner att bloggen utvecklas mer och mer till att bli en modeblogg, vilket alltid har varit mitt mål, men det tar tid att komma in i ett flyt som sticker ut lite och samtidigt präglar min personlighet. Jag känner att jag kan stå för denna blogg, den visar vem jag är och jag ser med spänning fram emot hur den kommer att utvecklas. Bloggen har bara varit igång i tre månader och jag tycker att det går framåt, men jag önskar dock lite mer feedback från er kära läsare! Vad tycker ni om bloggen? Är det något ni saknar? Vad skulle ni vilja att jag skrev om? Kommentera gärna, mycket och ofta så att jag känner att ni är med mig och får höra beröm och synpunkter, allt det ni har på hjärtat!
Nu är mitt te med citrongräs och blåklint uppdrucket och jag planerar framåt för nya inlägg där jag bl.a. bjuder in er till djupet av min garderob och visar er vad jag har i mina gömmor, ger er häftiga shoppingtips och berättar mer om mitt liv i både bilder och ord. Denna vår är bloggens första säsong och det är nu jag har möjligheten att forma den till det jag vill att den ska förmedla och bli.
Sen ikväll när jag lägger mig, kommer denna singeltjej ha förnämligt sällskap till sängen och till de fluffiga, väldoftande kuddarna och lakanen, nämligen ELLE.
Bonsoir kära läsare, och som sagt, hedra mig med era kommentarer och åsikter!

I´ve been a good girl



Jag har alltid älskat annorlunda, one-of-a-kind smycken som inte dinglar på var och varannan hals, handled eller fingrar. Därför blev jag extra glad när jag hittade detta armband från Cornelia, smyckesdesignern som tänjer alla gränser och klär sina kunder i kedjeklänningar, toppar, ben och handledsmycken samt olika tuffa och annorlunda ytsmyckningar för axlar mm, i kedjor. Kedjor i massor, med grunden i mässing som sedan pläteras i matt svart, sk gunmetal, blankt svart, rodhium och gold.
Hennes smycken säljs enbart på utvalda och speciella ställen i världen, om du nu inte beställer direkt från hennes hemsida. Jag la in en beställning på detta armband, DRAPED CHAIN HAND idag, den ska först tillverkas och sedan skickas till mig. Förhoppningsvis har jag smycket, som jag valde i färgen guld, till slutet på veckan.
Det är massvis med kedjor i modet till våren hos alla modehus, vira gärna kedjor i olika lager runt halsen och handleder, låt dom vara grova och råa i materialet och låt dom hänga löst eller drapera dom runt olika kroppsdelar. Blanda färgerna på kedjorna hejvilt, guld, silver, rosé, svart eller mässing, oxiderat eller fabriksblankt spelar ingen roll, huvudsaken är att de hänger lager på lager för att göra ett statement.
Jag skämmer bort mig själv emellanåt, det piggar upp i vardagen, och vad passar då inte bättre än ett coolt smycke? Jag måste medge att detta är smycke nr 2 på relativt kort tid som jag ger mig själv i present, den första var ju klo-armbandet i guld från märket 82, och det är heller inte det sista som jag väntar in inom en snar framtid. När jag vill ha något så ger jag mig inte i första taget, jag har nämligen fått tag på det ultimata smycket som jag har sneglat länge på. Efter telefonsamtal och lite jagande är den snart min, vad det är får ni se senare när jag får hem det. Jag kan avslöja att en viss Carrie Bradshaw har synts med detta vansinnigt vackra smycke! Mer om det senare som sagt och då lägger jag upp bilder på den fantastiska skapelsen.
Nu väntar jag på armbandet från Cornelia och hoppas att den är lika fin i verkligheten som den är på bild. Vad tycker ni, gillar ni den?

By Malene Birger S/S 2011

















Ett av mina favoritmärken är danska By Malene Birger som varje år kommer med otroligt feminina, tuffa och mycket användbara kollektioner som håller länge. I min garderob trängs galgarna med underbara koftor, blusar och klänningar från BMB, hennes plagg funkar till alla tillfällen.
Det är mycket uniformskänsla i kollektionerna till vår och sommar från de flesta modehus, med naturfärger som beige, kakhi, grönt, grått och brunt. Jag älskar de vida, långa och fladdriga byxorna i svala färger och notera även här den nya längden på de snäva byxorna som återkommer på nästan varje runway. Längden på klänningarna är maxi, mycket draperingar och lugna färger. Bronstoner och metallic förekommer och Melenes älsklingar; tunikan och storskjortan finns givetvis i många olika skepnader, material och färger. Som alltid stora smycken, stora rymliga väskor och skärp i midjan på var och varannan kreation för att markera och lyfta fram de kvinnliga formerna.
Min favorit är den långa maxiklänningen på sista bilden i gult och hudfärgat, outfiten på bilden bredvid med guldiga byxor oxh rosa blus, som förövrigt är en färgkombination som jag tycker är ursnygg och ska använda flitigt under våren och sommaren, samt den cremefärgade, draperade klänningen på det näst sista bildkollaget.
Jag tröttnar aldrig på BMB och hennes tolkning av feminina och mycket användbara plagg som aldrig verkar gå ur tiden och är lätta att uppdatera säsong efter säsong. Vilken är din favorit?

My Vintage Wardrobe - Marc by Marc Jacobs



Titta in på systerbloggen My Vintage Wardrobe där väskor från bland annat Marc by Marc Jacobs finns att köpa!
Kom ihåg att det är först till kvarn som gäller! Kanske är just du den nya ägaren?

My Vintage Wardrobe - News





Kika in på systerbloggen My Vintage Wardrobe och kolla nyheterna som jag har lagt upp till försäljning!
En vintage plånbok från Louis Vuitton, vackra öhängen från Pilgrim och ett bedårande vackert halsband från Hultquist mm.
Är du den nya ägaren?


Stella McCartney Spring 2011












Beskåda Stella McCartneys vårkollektion för 2011! Det är som vanligt stilrent med en del maskulina inslag såsom kostymen, fast med en feminin touch då hon använder mycket siden och klara pasteller. Det är mycket spets, stora mönster och längden mini på kjolar, klänningar och shorts. Observera den nya längden på byxorna som är extremt smickrande för vackert formade anklar i höga klackar. Vårvisningen bjöd på snälla färger på plaggen som fungerar perfekt att blanda och utgör en dovt elegant vårgarderob som är subtil och klassisk.
Investera i liknande plagg från dina favoritmärken och du kommer ha en garderob som är enkel att uppdatera och som räcker i många år framöver utan att gå ur tiden.
Mina favoriter är den blåa, enaxlade spetsklänningen med puff, den dovt gammelrosa kavajen i siden med ljusa byxor och den svarta enaxlade klänningen med rosett och släp.
Jag kommer även att visa Stellas sommarkollektion där jeanskjolen, jeansskjortan och jeansklänningen återigen gör entré i våra garderober, om man nu gillar det. Stay tuned!



Girls night in





Igår väcktes jag av att telefonen ringde feblirt och personen som ringde inte gav sig i första taget. Jag var tvungen att till slut kolla på telefonen när till och med sms:en började pipa och ramla in. Yr i bollen efter att bara ha sovit några få timmar insåg jag vad som var på g. Vi skulle ha en spontan tjejkväll, något som normalt tar veckor att planera skulle nu äga rum på stört och på kvällen skulle det bli av!
Fyra tjejer, en äkta man, tre katter och en hund hade en underbart rolig kväll hemma hos Dijana och hennes man Samir. Till förrätt hade Dijana egenhändigt lagat en fransk löksoppa, till varmrätt var det kryddiga, grillade kycklingvingar med potatis och en sallad med mozarella, körsbärstomater, lök, vitlök, citron, ruccola och en god olivolja.
Ingen av oss, inte ens djuren är från Sverige, skönheten Farinaz som står bredvid mig på första bilden är från det vackra persiska riket, Dijana som sitter ner är halvungersk och halvkroat, och söta Sheela på nedre bilden kommer från vackra Filipinerna. Dijanas man är från Kroatien, men dom har i många år bott i Italien, så katterna är italienare och vovven Lejla kommer från ett dogrescue i Rumänien. Jag själv är ju helungersk så vi har alla rytmen och passionen i blodet så det blev inte alls oväntat att vi alla mellan rätterna stod upp från våra platser och dansade merengue, bachata, salsa, samba och house i köket där vi hittade plats runt köksbordet. Vi hade så vansinnigt roligt, musiken dånade ur högtalaren och svetten lackade i pannan av värmen vi åstadkom av all passionerad rörelse till musiken och ugnens och spisens värme som fyllde köket med underbara dofter.
Allt blev så spontant och skratten tog aldrig slut. Vi hade ingen möjlighet till att prata som vi brukar, men vad gjorde det när vi hade så roligt?
Vi har alltid, varje gång vi ses otroligt trevligt, och jag får verkligen hoppas att våra planer som vi nu har diskuterat och planerat i flera år ska bli av, nämligen att åka till Amsterdam eller Rimini och dansa loss, dricka goda viner och bekanta oss med de vackra italienska männen i Italien.
Jag tackar för en underbart rolig kväll och ser fram emot nästa gång vi ses igen!

Bilden på oss är tagna för två sommrar sedan på Å, vår favorit uteservering i Västerås.



Meet my first


Möt Madame Trouville. Min första kärlek när det kommer till modehuset Louis Vuittons vackra och handgjorda väskor.
Jag började älska mode tidigt och göra allt som stod i min makt för att redan som skolungdom hålla mig uppdaterad om denna magiska värld. Musik och ungdomstidningen "Okej", (vet inte om den finns kvar idag) var den första tidningen som jag fick en prenumeration på som sedan byttes ut mot "Frida", senare mot "Veckorevyn" och någonstans på vägen slutade det med en stående prenumeration sedan många, många år tillbaka på modemagasinen "ELLE", "Vouge" m.fl. Fövandlingen skedde ju givetvis inom mig, ju mognare och ju äldre jag blev, blev mitt intresse för kläder, skor, smycken och modehus mer utvecklat och så blev även mina krav om vad jag bar, handlade och drömde om att en dag äga.
Ett märke som jag fick upp ögonen för, var Louis Vuitton. Jag är 32 år idag och jag kan inte minnas att det rådde en sån märkeshysteri när jag var yngre som det råder idag. Jag uppfattade det inte på det sättet då, läser man en ungdoms blogg idag så handlar det mycket om märken och kläder, att äga till varje pris. Jag kommer från en vanlig arbetarfamilj och under min barndom fanns inte sådana extravaganser som det gör i en ungdoms vardag idag. Det handlar hela tiden om att bräcka andra, att visa upp det materiella på ett sätt som skymmer den personliga och inre utvecklingen. Ungdomars förebilder är helt snevridna idag med alla välbetalda bloggerskor som "Kissie", "Foki", "Blondinbella" med flera. De springer runt i Louboutins, med Chanelväskor dinglande i armvecket och i pälsjackor utan att tänka på pengars värde och på så sätt påverkar dom de vanliga "svenssons" som inte har samma förutsättningar. Det är bara slit och släng och ett respektlöst jagande efter mer, där priset och kostnaderna för dessa lyxvaror blir tillintetgjord för att visa välden: "Jag kan, kan du?".
Så var det inte när jag var liten. Mitt intresse utvecklades i takt med ju äldre jag blev, det kunde lika gärna ha blivit ett intresse för hästar eller balett. Att det blev mode är inte ett dugg konstigt eller oväntat då mina förebilder som jag såg upp till var min alltid välklädda och välvårdade mamma och mormor vars kvinnlighet inte gick att ta miste på. De var mina inspirationskällor som givetvis hade sina utpräglade intressen för mode. Det handlar om att ärva anlaget... ;-) Det var där jag hittade min nisch, mitt brinnande intresse för kvinnlighet och hur den utrycker sig. Jag fick tidigt, tidigt lära mig att randigt och rutigt inte går ihop, att rosa och rött är en missmatch, (dock så finns det få gränser idag för vad som är tillåtet inom fashion), och att det var svarta strumbyxor till en svart kjol/klänning, marinblått och svart var aj-aj osv.
Mina dyra vanor kom först när jag började flytta hemifrån och började arbeta och drömmarna drev mig framåt mot nya mål att fylla min idag välutrustade garderob.
Så kom den dagen då jag fick min allra första LV väska som heter Trouville. Döpt av Louis Vuitton efter den pittoreska franska hamn- och spelstaden Trouville som ligger 200 km från Paris mot kusten. Titeln Madame kom till helt självklart när jag med min dåvarande franska pojkvän som jag fick väskan av, skulle ta bussen till stan och jag, helt spontant reserverade en plats närmast mig för Madame. Madame Trouville. Vi skrattade gott och sedan dess har den söta väskan i vit multicolor med nitar och gulddetaljer hetat det.
Han åkte från Paris till mig med den fantastiska bruna shoppingpåsen och däri låg denna skatt inlindad i sin dovt gula dustbag i en brun kartong. Jag blev så glad när jag såg påsen, host, harkel, jag menar väl honom (?) att jag knappt kunde bärga mig från att kasta mig över den och blotta innehållet som för mig då var en överraskning. När jag väl satt där, med kartongen på bordet framför mig fick jag hjärtklappning. Istället för att slita bort förpackningen satt jag bara tyst länge och stirrade på paketet. Efter en bra stund drog jag försiktigt och lätt i det bruna sidenbandet som var vackert knuten i en stor rosett uppepå paketet, lät den falla och sakta lyfte jag på locket. Jag lyfte sedan med darrande händer ur den lena dustbagen och vek upp locket på den. Däri låg denna skönhet, bilden är tagen direkt efter att jag öppnat paketet och gråtit en skvett av lycka.
Idag har jag många LV väskor bland många andra fina märken, därbland Chanel, Valentino, Jimmy Choo, Dior, Gucci med mera. För mig är det samma lycka fortfarande att köpa något eller att få. Jag respekterar pengars värde och är mycket rädd om mina skatter. När jag köper något av denna kaliber med en prisklass som många finner är absurt, investerar jag. Inte mycket att hänga i julgran en regnig dag kanske många tycker, men enligt mig är det små skatter som då och då får se dagens ljus, skatter som jag plockar fram och tittar på när jag känner för det. Jag är mycket klassisk i min stil och därför kan jag använda större delar av min garderor i många, många år. Ibland kan jag dock spåra ur och gå för något helgalet, men på grund av mina många olika stilar, passar den ändå in i den klassiska ramen, för just den stilen.

I want to be a rich bitch. Jag tröttnar aldrig på vackra kreationer, hantverk, utsökt kvalitet och exquisit design. Det är en del av mig jag aldrig tänker ge upp och ge vika för, utan tvärtom, utveckla den och låta den utveckla mig.
Vackert föder vackert, och även om allt detta bara är materiellt så förgyller det mitt liv och kompletterar den inre skönheten. En perfekt balans mellan själ och en känsla för stil.


Back in business



Kära läsare! Jag tror bestämt att jag har åtgärdat felet och anledningen till att det bara har gått att ladda sidan i snigelfart för vissa. Det var visst ett script som spökade och efter att ha lekt runt bland alla koder och en djungel av bokstäver så tror jag mig ha fixat så att problemet skall vara löst.
Observera att jag jobbar i och använder Mozilla som webbläsare numer, Internet Explorer har gjort sitt i min värld. Den är slö och fungerar inte alls så bra som Firefox, som den lilla röda räven gör. Det är även så att Firefox inte använder sig av Active X vilket gör att många sidor blir enklare att ladda. Microsoft har lagt in detta Active X i Explorern och det kan försvåra och krångla till en hel del. Jag satt hela natten och pluggade på om detta, så nu ska det förhoppningsvis gå mycket fortare att ladda min blogg. Envisas fortfarande ett script, som det nu inte ska göra, så är det med all sannolikhet i din webbläsare som du måste göra vissa inställningar för att få det att fungera smärtfritt.
Hör gärna av er och kommentera om det verkligen går lättare, för mig går det mycket snabbare att ladda om, men berätta gärna hur det ser ut hos er!

My Vintage Wardrobe - My treasury has opened up...



Nu finns det smycken för alla smaker till försäljning ur min skattkista på systerbloggen My Vintage Wardrobe. Kika in och se om det finns något du gillar, kom ihåg att det är först till kvarn som gäller!
Alla smycken är originalsmycken från bl.a YSL, Pirgrim, Dyrbeg/Kern mm.
Have fun and remember, fashion is a passion!

Hang in there!



Det har kommit till min vetskap återigen att det finns problem med att komma in på min blogg. Det är många som säger att ett skript stoppar åtkomsten och det är ju givetvis inte roligt. Jag har skickat ett mail till blogg.se´s kundtjänst och hoppas på att få förklarat vad detta innebär och vad jag ska göra åt det. Håll ut och ge inte upp, jag ändrar felet så fort jag vet vad jag ska göra åt det. Nu är det bara att vänta in att de svarar och förklarar. Framtills dess, om det är någon som har erfarenhet av detta och vet hur man avhjälper det, vänligen hör av er!

All you need is a laugh


I want to feel pink





Jag känner verkligen att det är dags att jag får känna lite rosa skimmer i mitt liv, det var så vansinnigt länge sedan jag kände magen bubbla av lycka och kände känslan av att lyfta med lätta vingar. Jag vet att våren kommer att ge mig en skjuss i rätt riktning, då vaknar jag till liv likt allt annat som har legat dött och begravet under snön, men det känns ändå som att det fattas något.
Jag vill bli kär. Inte nödvändigtvis i en person av det motsatta könet, utan bara kär rätt och slätt för känslans skull, i vad som helst egentligen. En ny idé, ett nytt plagg, en ny händelse eller något som kan få min mage att pirra till och fjärilarna dansa ivrigt till en symfoni av kärlek. Det finns inget som ger mig så mycket kreativitet som just känslan att vara kär.
Att jag skulle bli kär, på riktigt i en man igen betvivlar jag starkt. Jag har tyvärr tappat tron på det efter det enorma brännsår i mitt hjärta som jag fortfarande plåstrar om nästan dagligen. Det fanns en man, EN man jag kunde ha dött för och älskade till det oändliga, som jag fortfarande gör.
Jag känner som så, att om jag aldrig mer kommer känna den sprudlande kärleken till en man igen,  ska jag då helt vara utan det rosa skimret? Jag måste helt enkelt leta på andra ställen och i annat, än just en man. Det är nu 2 år sen min dröm om kärleken krossades, och jag kan med säkerhet säga att alla sår inte alltid läker och kärleken går inte över. Inte ens med tid, lååång tid. Visst, smärtan är mer hanterbar, men för den sakens skull har den verkligen inte bleknat.
Nu är jag på jakt efter kickar i olika former, (inte i form av det motsatta könet dock), något som kan defrosta och detoxa mig för att få en lyckligare bas att stå på. Lite rosa skimmer och fjärilar har ingen så vitt jag vet mått dåligt av, och jag vill må bra.
Har du några tips hur jag kan uppnå lite rosa vindar? Hör mer än gärna av dig i så fall, alla förslag mottas med värme!

GUCCI S/S 2011











Guccis vår och sommarkollektion andas 80-tal enligt mig med de starka petrolgröna och lila inslagen på siden, så långt ögat når på denna visning som även visar rätt mycket etniska inslag på ett mycket elegant sätt, utan att bli vild. Det är fortfarande jättemycket tights som gäller, gärna i mjukaste skinn i antingen safaribeige, eller svart. Det breda skinnbältet är kollektionens kärna, det är den som håller ihop alla outfit och ger den oemotståndliga midjan som är smickrande för alla kvinnor. En rätt så ny och rolig accessoar på väskor, klänningar och skärp är en tassel (!), tofsar i siden och olika färger. Häng en på väskan, runt midjan eller runt halsen!
Tunnt, mjukt och präglat skinn är fortfarande ett tidlöst måste i alla garderober, som jacka, som blus eller som en vacker kjol eller varför inte en klänning? Mina favoriter är dom färggranna sidenbyxorna med den smickrande längden som är mer än perfekt till höga klackar, samt haremsbyxorna i en elegantare tappning och byxdressen i siden med en slentriant knuten tassel i midjan.

Bon Appétit



Idag har jag varit tvungen och trotsa mitt mående och ge mig ut för att handla lite mat och äntligen hämta ut mitt nya TV-kort på posten som har varit trasigt sedan nyårsafton. Det är fantastisk att ha fått tillbaka alla kanaler istället för basutbudet på tre kanaler som har gjort urvalet mycket begränsat. Jag är inte en stor TV tittare, men nu när jag INTE hade några kanaler så var det givetvis irriterande och TV:n har varit igång.
Imorgon ska jag ta fram den stora kastrullen och göra en underbar och sprudlande grönsaksoppa, eller beroende på vad jag känner för så kanske det blir en äkta ungersk kycklinggryta istället. Det är så vansinnigt bekvämt som singel att bara öppna kylen och ha färdiga lådor som står, än att hela tiden, varje dag fundera på: "Jaha, vad ska jag äta idag då?". Jag är deffinitivt inte någon uräkta husmor som gärna står i köket, speciellt när jag är ensam så vill jag bara in och ut och gärna bli mätt på samma gång. Gudarna ska veta dock att jag älskar mat, och njuter av vällagade måltider med en god aptit och mycket nöje. Jag äter väldigt mycket med ögonen givetvis, det som jag blir serverad måste tilltala mig estetiskt också, annars går mycket av upplevelsen förlorad.
Idag har jag även hämtat ut min laddare till min digitalkamera som jag klantigt nog glömde hos min mamma efter julen. Hon skickade den till mig på posten tillsammans med en klänning som jag också glömde. Nu kan jag äntligen ladda mitt urladdade batteri och ta bilder på en massa nya saker, bl.a. väskor som jag kommer att lägga upp på systerbloggen My Vintage Wardrobe imorgon. Så håll utkik, det blir bland annat lite Marc by Marc Jacobs, Guess m.fl. Jag kommer även att lägga upp splitternya stövlar som jag aldrig har använt eller ens tagit ur kartongen. Kika in med jämna mellanrum, jag kommer dock att påannonsera det även i denna blogg.
Ha en underbar kväll, jag ligger under min mysiga pälsfilt och värmer mig. Jag kommer nog inom de närmaste minutrarna att sätta på en kopp varm och ljuvlig rooibus-te och hoppas på att frysa mindre.

Une collection de rêve





Här ser ni ett axplock av Chanels vårkollektion. Vilken är din favorit?

Chanel S/S 2011

Chanel Printemps/Été part Une



Chanel Printemps/Éte part Deux


Karl Lagerfeld har gjort det igen, som inför alla säsonger bjuder han på en oförglömlig upplevelse när han visar upp sin nyaste kollektion, som nu är inför våren och sommaren 2011. Den storartade modevisningen med de största modellnamnen inom branchen ägde rum i den magnifika Grand Palais i Paris.
Denna gång, till skillnad från vinterns modevisning där han hade byggt ett isberg i mitten av den magnifika palatset, hade han inför våren en vacker trädgård med tre jättestora vattenfontäner som utgjorde basen av den runway som var dubbelt så stor i år än för föregående visningar.
Hela Grand Palais gick i svart, vitt och silver och andades high fashion där en gigantisk symfoniorkester fyllde upp den stora ytan med klassisk musik och vårkänslor.
Beskåda kläderna, smyckena och anamma det du gillar till din personliga stil. Lägg märke till de malätna koftorna och kavajerna, korta shorts i Chanels-bouclé tyg med matchande överdelar, massiva smycken runt halsen i form av grövre kedjor, eller massor av tunna och längre halsband, samt fjärdar i massor. Färgerna som dominerar är pasteller, silvergrått och svart och basen i kollektionen utgörs av mängder med stickat och sköra, tunna material som fladdrar och ger en vacker siluett. Kvinnligt, sensuellt och elegant.
Sug i dig, låt dig inspireras och njut av denna show, modeguden har talat!

The Coco Quote


Tulip is spring



Titta så vackert det är när det säkra vårtecknet i form av dessa krispiga, gröndoftande och färgsprudlande tulpanerna kommer in i hemmet och försäkrar oss om att nytt liv är på väg. Jag önskar att jag hade stående blomleveranser hem till mig en gång i veckan som fyller mina rum med färg och doft, vilken lycka det vore!
Att det har varit plusgrader ute i några dagar har förstärkt vårkänslan, det har droppat smält snö från taket i en hiskelig fart, men sedan igår kväll så har det dock blåst storm och det är ett under att huset står kvar.  Hade all snö hunnit smälta bort så hade vinden torkat upp alla gator, men med tanke på mängden snö som har fallit så verkar drömmen om torra gator vara långt borta än så länge.
Imorgon har jag ärenden att uträtta på stan, jag har jobb som måste lämnas in, så på vägen hem tänker jag ta en sväng förbi torget och få lungorna fyllda av söta och underbara dofter och ögonen matade med färsprakande blommor i massor i det stora vita blomtält som i ur och skur förser oss västeråsare med färska blommor varje dag.

Silverramarna på bilden kommer från Lene Bjerre, sittande Buddha från Global Living, krigare i trä från SIA, lampa från THG och spegel från IKEA.
I dom större ramarna ser ni bilder på min pappa och mamma när dom var små, den lilla bilden är på min pappa och bakom den skymtar en annan ram med lilla jag i när jag var ca 5 år.

My Vintage Wardrobe



Denna klocka från Dyrberg/Kern hittar du nu på My Vintage Wardrobe till försäljning. Helt ny och oanvänd, kanske är du den nya ägaren?

The birth of a new blog - My Vintage Wardrobe



Älskade läsare och fashionistas! Det är med glädje jag kan tillkännage att en ny blogg är född idag som är vigd enbart för shopping av alla de märkeskläder, smycken, skor, väskor och accessoarer som tar upp plats i min stora garderob som är utspritt på fyra olika utrymmen. Här kommer jag att lägga ut alla de fina, originella och vackra sakerna som jag vill skaffa nya och kärleksfulla hem till. Känner du mig så vet du hur jag vårdar allt i mina gömmor, vissa saker som jag kommer att lägga ut har aldrig ens varit använda.
Priserna kommer att variera, men jag kommer att göra mitt bästa för att ni ska känna att ni gör riktiga modekap! Det är ett löfte, mode ska njutas och användas så jag hoppas att ni hänger med mig på systerbloggen till Chanel In My Drawer, www.myvintagewardrobe.blogg.se!

Spring in my heart



Jag har nog sällan längtat så mycket efter våren som jag gör nu. Iband känns det som att hela min existens hänger på att det ska bli varmare ute, i alla fall plusgrader, att solen står högre och buskarna knoppar, och att fåglarna kvittrar vid gryningen. Hela den här vintern har sedan sitt fientliga intågande stört mig och försatt mig i ett lågt tillstånd, likt en björn som har gått i ide.
Vad jag längtar efter påsken, inte för högtiden i sig, utan för att det innebär nytt liv, en påbörjad grönska med olika lökväxter såsom tulpaner och påskliljor. Lyckan är obeskrivlig när gruset och alla småstenar städas upp på alla trottoarer och vid en promenad upptäcker små musöron på buskar och träd och ser småfåglarna bada i dammet vid trottoarkanten. Som jag längtar...
...efter ljusa morgnar och ljusa kvällar och att inse att det är hög tid för att putsa alla dammiga fönster. Fastän jag avskyr det så innebär det att våren och sommaren är på g och jag gör det gladeligen.
Snälla vintern, kan du dra åt varmare breddgrader?



Jade Jagger - Kiss



Dessa halsband var jag och hämtade ut på posten häromdagen. Dom här bilderna är tagna av Jade Jaggers fotografer, jag försökte själv ta bilder på mina nya halsband men jag fick bara inte till det. Det blänkte för mycket och färgerna syntes inte ordentligt. Mina fina halsband som jag har dregglat länge efter är specialbeställda från London och istället för den ljusblåa färgen har jag tre olika halsband i tre olika rosa nyanser. En i silver och två i guld, varav den ena är med tre rosa läppar.
Jade Jagger är ju rockdottern nr 1 som dotter till Mick Jagger och hon har gjort sig en egen karriär som smyckesdesigner för tuffa och originella smycken.
Äntligen är dessa halsband mina! Visst är dom fina? Tanken är att jag ska ha dom tillsammans med mitt "Silvia"- halsband i guld som är originalet från Sex And The City´s huvudstylist Patricia Field som jag fick från USA när jag fyllde 30. Det är exakt samma halsband som Carrie har i serien, fast jag har mitt namn på min givetvis. Det var min systers idé att gå igenom eld och vatten för att få det specialbeställt, tillverkat och skickat till Sverige, SATC-fanatiker som jag är...
Massvis med kopior har gjorts på både halsbanden, men jag har ju självklart originalet! (What else...)
Kiss och "Carriehalsbandet" harmonicerar perfekt ihop, kvinnligt, tufft och elegant.

Single Kiss Enamel Gold/Silver Necklace, Jade Jagger £175 = ca 1950:-
Multi Kiss Enamel Gold Necklace, Jade Jagger £225 = 2500:-




It´s just one of those days...



Jag hade allt annat än en bra dag igår, jag lät bli att skriva för att jag hade nog bränt hål i bloggvärlden. Är det något jag inte tolererar så är det att bli tagen för en idiot, och det var precis det som hände igår på min helt onödiga resa ner till stan, släpandes på min dator i hopp om att jag ska få den fixad. Bokstaven T lyser fortfarande med sin frånvaro och reparationsfirman som jag har kontakt med fattar jag inte ens hur de kan ha licens för att inneha ett företag. Det jag behöver rätt och slätt är den rörliga plastbit som sitter under tangenten, jag har skickat bilder på det, på den exakta komponenten till denna människa via mail, men det verkar inte hjälpa. Igår bad han mig att komma bort till andra sidan stan för att han var helt övertygad om att han hade rätt plastbit. Jag klär på mig, tar bussen, kliver av bussen, står och väntar på en ny buss, byter buss och pomenerar sen bort till denna tomte. När han mötte mig vid disken förstod jag varför informationen inte har gått fram. Redan i telefon förstod jag inte det han sa, hans svenska är usel, men att sen se att han är fullkomligt skelögd uppepå det fick mig att förstå problemet. Han tar fram en vit plastbit, från lååångt håll ser jag med mina halvblinda ögon att det är fel. Det pyste ur öronen, det kom rök ur näsan, och när hans dotter bak på kontoret hysteriskt började skrika blev jag själv skelögd. Thank God för att jag har valt att inte skaffa barn ekade i mitt huvud. Han plockade upp den ca 5 åriga flickan medans hon skrek som att hon blev bränd på bål och ställde sig med henne i famnen framför mig vid disken. Jag visste inte vad jag skulle göra, börja skrika själv att detta var det mest oprofessionella jag har varit med om, eller köra en hit and run och aldrig titta tillbaka. Jag valde att stå med ögonen i kors, halvt kisandes med skakande händer. Ni vet, när man försöker förklara nåt för någon, men det går liksom inte in. Han upprepade bara på sin knaggliga svenska och sa att han får leverans på onsdag, något jag har vetat hela tiden, då jag har varit i ständig telefonkontakt med människan sen i mellandagarna. Problemet var; att jag försökte få ur han om denna leverans nu är korrekt och jag får en korrekt del, eller om han ber mig att komma igen och stå där igen fast han inte har rätt del. Han kan liksom inte läsa av en bild. Eller ord. Jag var så arg och frustrerad när jag klev ut därifrån att jag hade kunnat expodera.
Jag behöver mitt tagentbord för att jag har ett arbete som måste vara klart denna vecka och det går inte utan fungerande bokstäver. Jag känner ångesten och stressen i bröstkorgen och vill bara kräkas.
Detta var mitt möte med Mr Skelögd som senare visade sig ha en skelögd fru och även dotter när hon hade lugnat ner sig och jag kunde se hennes ögon. Familjen skelögd. Välkommen på reparation av dina datorer som består av små, pyttesmå komponenter och kretskort. Vi ser dina fel. Why not?
Efteråt hade jag ett annat möte inbokat, på gymmet där jag skulle få ett bra pris, mycket bättre än den över telefon om jag kom in personligen på ett möte. Nå, jag åkte in efter mina byten med bussen, sätter mig ner, öronen pyser fortfarande men jag lägger band på mig själv, varpå denna hurtiga instruktör frågar ut mig om mina planer. Vad vill jag, är jag motiverad för att börja träna mm. Ja för fan, jag åkte ju ner nu, jag är här och är ivrig att höra vad du kan erbjuda! Jag sitter där och lämnar ut mig personligen, nämner mina problem och väntar bara på att få skriva på kontraktet med detta fantastiska pris nu när jag kom inom en timme och var så ivrig att få börja. Då säger hon att priset är det som gäller som jag sa i telefonen tyvärr, jag kan inte gå ner längre. Jag fick bara ur mig: "Så vad i helvete gör jag här då? Varför bad du mig att komma in?" Jag reste mig från stolen återigen med ögonen i kors, hon beklagade sig på det där äckligt hurtiga och kecka sättet som dom bara instruktörer kan vara och klev ut genom dörren. Kom igen, vad tar ni mig för...
Detta var min gårdag, förutom att jag satt uppe till morgonen med att skriva det jag kunde på jobbet som ska vara inne nu, pickade på tangenterna sakta för att den ack så sköra gummiploppen inte ska lossna över mitt T. Allt i slow motion.
Jag är på bättre humör idag, mina halsband från Jade Jagger i London har kommit med rekomenderat brev så jag ska ta mig ner till posten för att hämta dom. Jag lägger upp bilder på dom senare.
See ya soon!

Detta är delen jag ska ha. Hur svårt kan det vara?






Word of the day

Simple and full of life...

 

 

 


Time for questions


Jag tänkte köra en frågestund och ge er möjligheten att få svar på det ni vill veta. Jag ska försöka svara på alla era frågor, jag har dock min integritet, så de frågor som stör den kommer inte att besvaras. I övrigt ska jag försöka att vara öppen, så fråga på!

 

 

 


A gift to my self



Jag älskar annorlunda och ibland väldigt tuffa smycken för att bryta av mot det stilrent eleganta som jag för mesta bär. Jag hittade detta amband från märket 82 och jag bara älskar den. Armbandet är rätt tugnt i guldplätering med inskriptionen "I will never let go". Jag tyckte att texten symboliserar det mesta jag står för, hur jag är som person och hur stark min vilja är. Jag är som maskrosen som kommer upp genom asfalten, ostoppbar, envis, rätt så hård till ytan men är mjuk, snäll och mycket känslig inuti. Maskrosen är skör, trycker man till så börjar den blöda, så även jag, dock så har jag härdats rätt bra genom åren, och samtidigt som att jag har blivit starkare har jag även blivit ännu skörare.
Är det något jag verkligen vill ha så slår jag mina klor i det, likt en örn som kastar sig ner från skyn efter sitt byte.
Min tanke är att använda detta smycke ofta och väl, bredvid andra armband som harmonicerar ihop och blir till ett betydelsefullt arrangemang av accessoarer.
Hur vi klär oss och det vi bär ska ju symbolisera vilka vi är, detsamma med våra hem och allt och alla vi omger oss med.
Vad har du för smycken som symboliserar vem du är?




Welcome year 2011





Så har klockan slagit midnatt och fyrverkerierna glittrade var jag än tittade från min balkong. Jag kände mig lite modig när jag gick ut i enbart ett par tofflor på fötterna på min balkong som hade minst 20 cm orörd snö. Till min förvåning var båda mina grannar ute med var sitt glas champagne, inklusive mig, så vi skålade alla tre och tittade mot himlen där ena efter den andra vackra färgerna blottade sig mot en disig bakgrund. Jag blir alltid så känslosam när jag ser på fyrverkerier, det är som att mitt innersta väsen vill hoppa ut inför hela världen. Jag har druckit upp mitt glas mousserande, så nu är det snart dags att hitta sängen och kudden, imorgon är ju en annan dag. Ha ett fortsatt gott slut och skål för er som har nåt kvar i glasen.
Puss och kram/ Silvia







Hon är en stilfull och ELEGANT kvinna med en vilja av stål, så skulle jag beskriva henne.
Hon har ett djup som präglas av ett förflutet, hon har insikt om sig själv och om livet.
Att få vara en kvinna och vara KVINNLIG är det bästa hon vet.
Du ser henne alltid i höga klackar, gå med bestämda steg efter hennes upsatta mål.
Hon har värme i hennes UTSTRÅLNING, hennes ögon skvallrar alltid om dagsformen.
En stor potion humor och ett ljudligt SKRATT, och du vet att hon är nära.
Hon slukar MODE och INREDNING, det är hennes största PASSION.
Vackra ting ger henne lust. Vackra ord ger henne LUGN.
Hon belyser ämnen som ger tyngd och återspeglar hennes personlighet och innersta TANKAR. Det bjuder hon alla på som vill veta.
Hon har haft ett tufft liv, och hon har insett sina begränsningar.
LIVSNJUTARE som hon är vill hon lära ut att njuta av nuet, att se det man har och GLÄDJAS.
Glädjas åt andra, le åt andra och vara POSITIV.

I hennes blogg får ni följa hennes passioner i livet, men också hennes inre.
Xxx


RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...