Chanel Automne/Hiver 2011/12


- "Världen är en mörk plats", sa Karl Lagerfeld efter årets höst och vintervisning som enligt tradition ägde rum på Grand Palais i Paris.

Modellerna klev in och ut ur jättelika glödande kvadrater av vitt ljus i båda ändarna av catwalken. Marken rök från det nyligen släckta vulkanutbrottet och lavastenarna bildade en dramatisk runway när modellerna visade upp Lagerfelds vision. Kanske är det såhär vi ska klä oss efter en naturkatastrof?

I vilket fall har Karl byggt vidare på vårens djärva tema där han visade upp malätna plagg i sin kollektion. För hösten och vintern ser kläderna ut som att de hade badat i aska från ett närliggande vulkanutbrott, där oavslutade trådar hänger från stickade plagg och de mesta är en aning oversize och maskulint i sitt snitt, som att modellerna tog på sig det som låg närmast vid katastrofens utbrott.

Färgskalan är grå, svart, vit, mossgrön och mörk plommon. Det klassiska hundtandsmönstret finns med i kollektionen och vi ser massvis med chica ponchos och prydligt skräddade små tvådelade dräkter med en gothisk grunge touch.

Overaller i alla material, ponchos och benvärmare till bootsen verkar vara säkra kort att satsa på till kommande säsong, i alla fall enligt Karl Lagerfeld. Och vem är jag att säga emot? Husguden har talat.

Jag måste dock säga att denna visning var det murrigaste och mörkaste jag har sett på länge, känns nästan som att vår magnifika geni har hamnat i en depression. Vi får hoppas att det är övergående och att den är passé till våren igen. Hans slaviska anhängare och beundrare över hela världen har redan anammat stilen, kan det vara så att man blir som man umgås? Hans musor som Lily, Leigh och Poppy kan ha färgat hans värld mörk, även om svart är det mest klassiska man kan bära...

Arvet finns där och han tappar aldrig det där extra som gör modehuset det största i världen, så mina damer, får jag presentera Chanels höst och vintervisning!


Kommentarer

Vad har du på hjärtat?

Om du kommenterar för att göra reklam för din blogg, dagens blogg, veckans blogg, dina produkter etc. kommer detta att raderas omgående.

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Din E-postadress: (publiceras ej)

Vad har du för URL/Bloggadress?

Skriv en kommentar!

Trackback


RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...