Whimsical china

 

Med mitt brinnande intresse för både inredning och mode är jag ständigt på jakt. Ögonen letar febrilt efter nästa pryl, möbel eller detalj som kan lyfta eller framhäva min personlighet, eller ge mitt hem en kick av den extraordinära sorten.

Det är så fantastiskt att stöta på en design, ett märke eller en pryl som kan fylla den kreativa ådran i mig med gränslös inspiration och habegär. Det var just detta habegär och kreativt färggranna explosion som det holländska företaget PIP Design dukade upp för mig en vanlig fredagseftermiddag.

Den lilla, uppnosiga och söta fågeln som kaxar upp sig på kaffemuggarna fick mig på fall. Storbystad står han där på den sagolika designen med den galna färkombinationen som utgör charmen på detta porslin.

Jag blev kär i denna serie trots att den egentligen inte passar in hemma hos mig. Det var dock just det faktumet som fick mig på fall och som jag älskade så mycket, att få vara helt galen när jag serverar kaffe eller te ur denna servis i mitt annars stiliga, klassiska och eleganta hem. Krocken mellan de olika stilarna är just det som utgör det fashionabelt genomtänkta i ett hem och en inredning. Att våga blanda och stå för mixen som i sin tur representerar personen som är den enväldiga härskarinnan i det hemmet är hemligheten.

Min personliga favorit förutom kopparna med de bedårande kaxiga fåglarna är kakburken, som med det klassiskt kinesiska mönstret ger mig en doft av den forna Mingdynastin och de asiatiska vindrana som jag avgudar. Även skålarna får mitt hjärta att göra extra glädjeskutt och får mig att längta efter söta jordgubbar med grädde och en stor portion kärlek...

Behöver jag ens berätta att jag har lagt in en liten beställning? Nej, jag förstod väl det.


Serien Lovebirds och Chinese Rose från PIP Design hittar ni bland annat på onlinebutikerna House of Hedda och Syster Lycklig, priserna är från 79:- och uppåt.


I know it doesn´t seem fair...

 

...but I´ll send you a postcard when I´ll get there...

 

Nedräkningen har börjat och jag längtar. Äntligen, efter ca 2,5 års väntan får jag återse staden där jag föddes. Ni som gissade på vart jag ska resa, och då på Budapest, gissade rätt.

Bara tanken på att jag snart ska sitta på ett flyg fyller mig med värme och mitt hjärta bankar förälskat. När jag landar och luften är fylld med fuktighet och smog vet jag att jag är hemma. Och vilken skön känsla. Människorna omkring mig pratar ett välbekant språk och även fast jag har landet i blodet känner jag mig utländsk, fast med en familjär och kärleksfull känsla till mina landsmän.

Sista gången jag var i denna förtrollande vackra stad förlovade jag mig. En förlovning där jag förlorade. Det blir en smärtsamt terapeutisk upplevelse att återse allt igen, denna gång med mamma som resesällskap. Jag kommer få svälja tungt många gånger av sorg, men förhoppningsvis kan staden förse mig med den lyriska känsla som denna stad i Europas bultande hjärta är känd för. Jag behöver plåstras om.

Dagarna kommer fyllas med milslånga promenader där täta kulinariska matpauser ska fylla oss med nya krafter. Min önskan med denna resa är att få glömma alla sorger och smärtor härhemma, att få återfå lite krafter genom att skämma bort både min kropp och själ med mat och dryck, ett livsbejakande leverne, massage och pampering av högsta kvalitet.

Med andra ord, och gud bevare mig väl för det jag kommer att delge er nu, kommer shopping att hamna längre bak i prioriteringslistan. Jag vet, jag måste ha feber.

Jag kommer att ta en solig båttur på Donau och smutta på ett glas kallt vitt medan båten styr ifrån den hektiska innerstaden till en vacker och pittoresk liten konstnärsby en liten bit utanför Budapest. Jag ska återuppleva gamla minnen, äta sockervadd i stadslunden och blåsa såpbubblor mot den klarblåa himlen. Jag ska äta så mycket bakelser att jag får boka två sittplatser på flyget tillbaka till Sverige. En för mig och en för min bakdel. Jag ska frossa i älskade maträtter och insupa den rika atmosfären från en av Budapest många saluhallar. Jag ska sitta på en bänk vid Donaus strand bakom ett par solglasögon och titta ut över floden och myllret av flygbåtarna. Jag ska sitta timtal på uteserveringar och begrunda ungrarna från topp till tå. Jag ska fästa blicken i några av det hiskeligt attraktiva och hetlevrade männen och känna att jag lever. Jag ska tillåta mig själv att vara konstant berusad av champagne och stadens hektiska liv. Jag ska sträcka stolt på ryggen när jag ser den röd-vit-gröna flaggan vajja i den ljumna vinden och känna blodet pumpa i mina ådror. Jag ska känna efter. Dessutom ska jag få återse gamla vänner och få hålla om dom och en bit av det som alltid fattas mig.

Kanske kan denna resa väcka mig tillbaka till livet. Kanske kan den hemlängtan jag känner lindras till nästa gång. Jag kommer snart min älskade stad, det är inte långt kvar nu.


All it took was a "click"

 

Det är en alldeles vanlig kväll. Du sitter i din bekväma plyschdress i din favvofåtölj framför skärmen med ett alldeles nyligen upphällt glas vin. Du känner dig avslappnad, du har ingen tid att passa och du kan i lugn och ro njuta av det fantastiska vinet som får dig att stressa av ytterligare och inge den där fantastiska vardagslyxen som kan vara svår att slå. Antingen så är du barfota, eller så har du dina mjukaste tofflor på fötterna som du i sin tur låter vila på pallen för den maximala upplevelsen. Kanske har du några bitar delikata praliner bredvid dig där du sitter, och du är redo. Du är startklar för en shoppingtur delux, precis där du sitter, bekväm och behaglig smuttandes på ditt vin. *CLICK*

En hel värld öppnar upp sig för dig som en orgie av shopping, och hälsar dig välkommen när du kommer på besök i din sköna plyschdress.

Är det inte bara fantastiskt? Ett minne blott är svettiga och långa köer, fulla provhytter, skrikande och trötta barn som springer under dina ömmande fötter efter en lång dag i dina favoritklackar, knipande hunger, törst och långt mellan butikerna. Du behöver inte resa till storstäderna för att få tag på det du har suktat efter och du behöver heller inte begränsa dig till din hemorts utbud.

Internetuppkoppling och shopping. Personen som kom på dessa två fenomen och satte ihop det i en mening är ett geni. Det finns faktiskt ingenting som du INTE kan få tag på numer vare sig ens plånbok är liten eller stor.

Idag är dessutom de allra flesta onlineföretag utrustade med utomordentliga förutsättningar för alla konsumenter som shoppar i sin pyjamas, och lockar med både fri frakt och fria returer ifall det skulle hända att man inte är nöjd med sitt köp.

Osocialt? Nej. Bekvämt? Ja. Lungt och skönt, och dessutom med mycket bättre priser än i handeln. Fabulous. Skulle du sakna kommersen kan du fortfarande klä på dig och ta dig ner på stan för att titta på folket och irritera dig på personen före dig i kön.

Jag "clickar" ofta. Att klicka gör mig glad. Ännu gladare är jag när det kommer en avi, och helt galen av lycka är jag när det ringer på dörren och det står en kurir utanför med ett paket i handen. Jag har lust att kyssa honom, bjuda in han på kaffe och visa upp innehållet i min hemklickade försändelse...

 

Dessa vackra saker clickade jag till mig häromdagen. En coctailring, en kuvertväska, ett halsband och en liten gåva till min mamma på mors dag.

All I heard was a "click" that gave a chick like me a kick!


Interior, fashion, love and Malene Birger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inredning, design och mode både delar och slåss om förstaplatsen som föremål för mina största passioner i livet. Jag antar att jag alltid har varit både estetiskt och kreativt begåvad sedan barnsben, jag var redan som liten en stylist i miniformat och krävde att få välja mina egna outfits, och jag insåg redan då betydelsen av att uttrycka min personlighet genom kläder, stil och utseende. Även fast jag blommade ut rätt sent och blev en riktig tjej först i tonåren, har jag så länge jag kan minnas älskat att skapa med händerna och att ha det fint omkring mig. Att teckna låg mig varmt om hjärtat och jag var kinkig i fråga om kvalitet på papper och pennor, och nöjde mig bara med det bästa. När jag lärde mig tekniken för att teckna rum och inredning utifrån perspektiv kunde jag sitta i dagar utan att knappt äta, sova eller göra något annat än just att designa mina rum med en välvässad Staedtler HB som verktyg.

Att design, inredning och mode hör ihop och promenerar hand i hand med varandra genom mitt liv råder det ingen tvekan om. Det är fascinerande att blicka tillbaka på min utveckling och häpnas över alla stilar jag har avverkat genom åren, för att idag ha en stil som andas jag in i minsta detalj, både vad det gäller kläder, mode och inredning av mitt hem, min älskade borg. Det känns bra att ha fått utvecklas i min egen takt och att idag verkligen kunna stå för ledorden som klassiskt, elegant, exklusivt, samt genomtänkt med en touch av galet i min stil. Jag är inte kvinnan som smälter in, det har jag aldrig gjort, och med min snart 33 åriga erfarenhet genom livet sträcker jag på ryggen och vågar sticka ut kompromisslöst och stolt.

 

På bilderna ovan får ni hälsa på hemma hos en av mina favoritdesigner, Malene Birger, vars hem talar ett tydligt språk. Precis som i hennes klädkollektioner blandar hon det klassiskt stilrena och skandinaviska designen med det kontinentala och extremt kvinnliga. Råa material från naturen såsom snäckor, ben och trä harmoniserar ihop med vackra, skira och arbetade textilier. Utvalda föremål av glas och silver är genomgående i inredningen och binder ihop allt till en lung och stillsam atmosfär där det vackra tillåts ta plats.

Glas är nästan erotiskt i sitt formspråk enligt mig, och ju äldre jag blir desto mer älskar jag föremål av detta vackra material. Jag älskar när det skandinaviska ljuset bryter igenom både glas och kristall och gör det levande. Jag får heller inte nog av vackra och fantastiska detaljer i silver, vare sig det är glas eller metall i kontrasten till svart, och för att störa ordningen adderar jag betydelsefulla ting i guld och binder ihop allt med lite siden i färg.

Ett hem ska andas personen som lever där, och ge densamma en välkomnande och trygg omfamning dag efter dag. För mig är mode, inredning och design en livslång följeslagare, där livsnjutaren i mig lever genom den gränslösa passionen jag känner till allt som är vackert, och allt som göder min kreativa och estetiska ådra.

 

 

 


Be still my pounding heart

 

Det har hänt igen. Jag menar givetvis den där känslan då mitt hjärta hoppar över ett slag och fjärilar börjar dansa i maggropen vid blotta tanken över att få bära dessa Sam Edelman på mina fötter. Mitt kreativa sinne och inbyggda stylist jobbar för högtryck när jag går igenom innehållet i min garderob och pusslar ihop knockout outfits med dessa killer heels. Så feminina, så perfekt avvägda är dessa pumps med peeptoe, skyhöga klackar och stora rosetter beströdda med nitar och strass. Lorna är syster till Lorissa som jag redan har i min skosamling (se här och här) och jag kan knappt bärga mig att få hem dom. En anledning till min otålighet är givetvis att jag är en obotlig shoe-lover och bara tanken på dessa skapelser får mig att skälva till av kärlek, den andra är att jag väldigt snart ska göra en efterlängtad resa där dessa heels ska utgöra en del av min packning.

Bring it on Lorna, jag väntar otåligt på din kärleksfulla smekning och ditt förförande sätt att ta mig till skyarna. Bokstavligt talat.

 

Kan ni gissa vart jag ska resa? Landet är berömt för sina goda viner, fantastiska mat, vackra kvinnor, sin rika historia och kultur, folklor, thermalbad och en hel drös med andra saker som får vilken livsnjutare som helst att längta efter mer...


I am woman, hear me roar

 

Jag älskar att vara kvinna. Och jag älskar även det faktum att jag kan hänvisa till att jag just är en kvinna när jag kommer hem med en ny väska, nya smycken, skor eller annat vansinnigt viktigt som ett par nya solglasögon. Jag menar, det är väl klart att jag behövde dom? Att jag har en hel låda med märkesbågar såsom Chanel, Marc Jacobs, Gucci, Prada, Versace, Dolce & Gabbana och Valentino uppradade i sina vackra fodral hör verkligen inte till saken. Bland alla fashionbågar där en ena är vackrare utsmyckad än den andra, saknades dock det klassiska och ack så tidlösa Aviator från Ray Ban. Problemet är numer avlöst, sedan i måndags finns dessa guldbågar med de snygga G-15 glasen i min ägo! För att få den exakta kombinationen och stilla mina krav gällande bågarnas storlek, ramens rätta guldfärg och glasens perfekta gröna nyans var butiken tvungen att lägga en beställning, men det var lätt värt väntan. Jag la även en beställning på ett nytt fodral i kalvskinn i en ljust beige nyans då jag inte gillade fodralet som följde med. Den estetiska tillfredställelsen och den luxuösa känslan är ju jätteviktig!

Utöver jakten på mina perfekta Ray Ban, vars sortiment och produktkatalog förövrigt gav mig lätt huvudvärk när jag studerade alla de hundratals modeller, färg på bågar och glas (och det bara gällande Aviator) har det blivit en del andra vackra saker som har fått följa med mig hem. Det är en sak att shoppa, men det är en annan att hitta de föremål för våra begär som får våra hjärtan att hoppa till. Skulle vi ha en "ha-barometer" fastmonterade på våra huvuden i form av blåljus och larm skulle den blinka och tjuta ivrigare än ett brandutryckningsfordon när vi förbehållslöst hittar det där lilla extra en dag när vi inte ens är ute för att shoppa.

Det var så jag kände med den där drop-dead gorgeous väskan ni ser bredvid mina Ray Ban. Jag var helt oskyldig. Svettig och trött efter ett ordentligt träningspass på gymmet gick jag igenom stan för att ta mig till min buss hem som det hände. Jag hade sett väskan på nätet för några månader sen och skrivit upp den på min "to-get-list" efter att den redan då väckte mina blåljus. Det var dock ett releasedatum på den vilket jag inte hade koll på och jag trodde att den hade kommit till butik för länge sedan. Och sålt slut. När jag gick förbi butiken slog tanken på den ner som en blixt i mitt huvud, och jag tänkte passa på att fråga om dom hade den. Med bestämda steg går jag mot kassan och fixerar blicken på disken bakom den utan att fatta det jag ser. - Jag letar efter en liten... nämen, det är ju den! utbrister jag lyckligt när jag till slut fattar vad det var jag såg. - Den kom idag, säger expediten när jag förklarar att det var den jag letade efter. - Vilket flyt du har, vi har precis packat upp den! säger hon skrattande sen medan jag plockar upp mitt kort och betalar utan att blinka. Affären var över på mindre än två minuter och jag lämnade butiken med ett brett smile och en sån där nöjd känsla som man får när man får tag på något efterlängtat. Och visst är den snygg?

När man har det där flytet och hittar skatt efter skatt så gäller det ju att passa på. Inte sant? Därför fick även dessa galet vackra örhängena från 82 Jewelry, KyssJohanna bli mina också. Jag hade suktat efter dom så länge och ja: jag är en kvinna. En kräsen, galen och passionerad sådan med ett brinnande intresse för vackra ting.

 

Don´t you blame me but hear me roar, I´m loving it! Mjauuwohoo!

 

Bricka från GANT Home, doftljus från Louis Vuitton samt By Malene Birger´s Papillion de nuit, silverägg från Day Home, under ljusen skymtar Louis Vuitton City Guide Paris, lykta från NK Inredning, kuddar från MIMOU.


Decorate with high fashion

 

Vi obotliga och passionerade fashionistor som äger dyrgriparna och de andlöst fantastiska föremål som både väcker beundran och den där kittlande känslan, vet att det är en synd att stänga in dessa underbara design-skapelser i en garderob.

När vi har spenderat månadslöner för att kunna köpa den där fantastiska handväskan vi har suktat efter, när vi har fått tag på "it"-klackarna som hade kunnat få vissa av oss att offra högerhanden och äntligen får äga smyckena som får oss att glimmra jämte med kristallerna, vill vi ju självklart se dom även efter att vi har tagit av oss dom. Hemma.

Homestyling med high fashion som accent är ett fenomen som växer alltmer och bortom stylade sidor i dyra magasin med blänkande sidor som landar tungt på våra dörrmattor. Meningen är inte att vi ska göda vår lathet och inte plocka undan efter oss själva efter att vi har rivit ut halva innehållet ur vår garderob i jakten på det perfekta plagget en måndagmorgon, utan det minutiöst avvägda, slentriant medvetna stylingen med ett öga för detaljer.

Själv skapar jag stilleben av utvalda smycken och skor som är nya för säsongen, främst i sovrummet där jag har min stora garderob, men jag har även väskor och kläder som hänger framme för att ge mig inspiration i mitt dressingroom. Jag lämnar mina fashion statements framme medvetet i jakt på nya kombinationer och självklart även för att njuta av den häpnadsväckande designen som mer än ofta får mig att tappa andan. Jag älskar att stanna upp när jag går förbi för att ta och känna på mina vackra skapelser och känna mig tillfredställd över att vara den lyckliga och passionerade ägarinnan över dessa skatter.

 

Bilderna är tagna hemma hos Sara Riff, Director of Entertainment at Jimmy Choo.


My loved ones

Från vänster Sheela, Dijana och Farinaz

 

Sheela och jag

 

Jag, Farinaz och Dijana

 

På fredag kväll kommer dessa härliga och vackra tjejer hem till mig tillsammans med en äkta man, en pojkvän och en trebent hund vid namn Lejla. Jag blir alltid på topp när vi tjejer ses, vi har så vansinnigt roligt tillsammans när våra personligheter möts och vinet flödar. Håll i hatten för jag ska nämligen förbereda mat till hela gänget också, och med tanke på att jag har svårigheter att koka tevatten tidvis kan det bli en mycket intressant tillställning.

Min stora balkong ska fyllas till bredden med leenden, värme, hjärtfyllda skratt och skålande i iskall rosé och förhoppningsvis något ätbart. Jag är inte gjord för att stå i köket, men jag ska försöka överträffa mig själv nu när jag får fullt hus av dessa mina älskade väninnor & company.

Dessa vackra, intressanta, intelligenta, sensuella och beresta kvinnorna har alla sitt ursprung utanför Sverige likt jag själv, och under årens lopp som vi har umgåtts har vi svetsats samman till en liten familj som jag är mycket stolt över att få vara delaktig i. Jag måste faktiskt erkänna att jag aldrig under min uppväxt haft denna gemenskap med kvinnor då jag har skytt hönsgården och falskheten som ofta finns kvinnor emellan. I vår grupp finns inget sånt, vi både accepterar och respekterar varann som vi är och ingen försöker ändra på någon annan. Resultatet av detta är att vi kan vara oss själva till hundra procent, vi tävlar inte varann emellan och vi gläds åt varann i alla lägen. Med andra ord är vi en grupp som lägger all vår energi och fokus på att alltid ha roligt tillsammans.

Just nu ber jag till vädergudarna för att slippa både regn och kyla på kvällen så att vi kan vara ute och njuta sådär som bara vi kan. Vid sidan av denna bön ska jag bläddra bland recept och förslag, och klura ut vad jag ska ordna till morgondagen i matväg, ja vad ska jag säga, jag är en tidsoptimist. Jag hinner... hoppas jag!

 


There is no one like Chanel

 

 

Häromdagen chockade jag mig själv och min omgivning, och gjorde mig av med min franska manikyr som har varit min ständiga följeslagare i ca 6-7 år utan ett endaste uppehåll. Jag har alltid haft långa naglar och har alltid haft dom proffessionellt välmanikyrerade, men nu tröttnade jag. Var fjärde vecka gick jag slaviskt och lämnade in dom för ett kärt omhändertagande, men nu hade jag ingen lust. Jag tog bort rubbet och gick loss på det nya lacket från O.P.I. som jag har skrivit om för några inlägg sedan.
Det var där jag kom till ett vägskäl. På grund av den magiska färgen som det lacket har, Cajun Shrimp, begick jag den värsta sortens självförnekelse och blev otrogen mot det enda märket som någonsin har gett mig, den kräsna kvinnan jag är, tillfredställelse. Chanel.
Två dagar är vad jag orkade med otroheten. Skammen, förnedringen och smutsen sköljde över mig och jag klarade inte mer. Lacket kändes billigt, och då menar jag inte priset, utan för att kvaliteten var bland det uslaste jag har utsatt mig för någonsin när det kommer till nailpolish. Lacken lämnade en gummiliknande och plastig nagel som var så mjukt att allt förutom mitt andetag lämnade märken på ytan som skulle ha varit en slät, vacker, felfri och glammig finish. Nu får jag med all sannolikhet hela bloggvärlden emot mig som har höjt lackets status till skyarna, men jag måste vara ärlig och säga att hela hypen kring den lämnar en mycket besviken konsument och ett fullkomligt värdelöst* lack.
(* Läs: mycket diplomatiskt omskrivet på vad jag egentligen skulle vilja kalla det). Aldrig igen.
I samma veva som manikyren rök, åkte även pedikyren av med ljusets hastighet. Sen fanns det bara en sak att göra. Med glädje i hjärtat gick jag mot badrummet som är till bredden fylld med produkter från mitt älskade märke Chanel och valde ett lack med omsorg ur min samling. No 217 Splendeur pryder nu mina naglar och det kan knappast kännas bättre. Ordningen är återställd och jag lovar mig själv att aldrig igen falla för en frestelse eller en trend som inte kan tillfredställa mina krav och behov.
Chanel har inte ett hav av färger att välja mellan, helt sant, men dom färgerna som finns i kollektionen är klassiska och går aldrig ur tiden. Färgen torkar på ett ögonblick, har alltid en vacker finish och flagnar aldrig. Lacket är dessutom fullproppat med pigment och är fyllig, den ger en lyxig känsla och behåller sin kvalitet flawless såpass länge att man hinner snegla och sukta efter en ny färg.
För den klassiskt eleganta kvinnan är Le Vernis Chanel det enda valet, och jag lovar att aldrig hamna på villovägar igen. Det finns bara en väg, och den går genom Chanel, now and forever.

What to say

 

Ja, vad ska jag säga, ibland ligger känslorna utanpå och hur mycket man än vill trycka tillbaka skiten, vill den bara explodera. Jag har märkt hur mycket bloggen har utvecklats sedan jag började, den har blivit mer som jag och min personlighet lyser igenom. Dock så är inte tanken att jag ska vältra ut mig mina innersta och kolsvarta sorger, men om bloggen är jag, då måste den ju ibland återspegla det jag känner. Ilska, sorg, glädje och ytliga orgier bestående av mina passioner i livet blandas, och det blir vad det blir.

Jag ville försäkra er om att jag idag mår bättre. Jag har haft en ljusare dag idag, som tack vare en del blandade komponenter har fått mig att le i sorgen. Det är ok. Shit happens, inte sant?


Just another day

 

Vi kan låtsas som att det inte är jag som skriver. Det är inte jag som sitter uppe i gryningen utan att ha fått en blund med sömn, det är inte jag som sitter med vattniga ögon och tårar som rullar nerför kinderna. Det har ju gått så vansinnigt lång tid, varför kan jag inte bara komma vidare. Men trots allt så är det ju jag. Det är jag som önskar att du visste hur ont det fortfarande gör. Även fast jag gör tappra försök att gå vidare så sitter dolken där, djupt i hjärtat och jag blir inte av med den. Jag klarar inte av att höra ditt namn, jag klarar inte av att minnas dig utan att jag faller i småbitar. På stan går jag med blicken nersänkt i asfalten av rädsla att se dig. Tänk om du kommer emot mig, jag skulle lösas upp i molekyler och spridas för vinden som ett fång med glaskulor som rullar mot jordens avgrund. Jag ser hur jag går sönder och hoppet om att bli hel igen bleknar för varje dag som går.

Jag önskar att du kunde hålla om mig såsom du gjorde en av de många lyckliga dagar vi har haft. När jag blundar ser jag ditt leende och dina kärleksfulla ögon, jag hör ditt skratt och jag önskar att jag kunde vara en del av ditt liv igen, denna gång för alltid. Jag skulle ge vad som helst för att slippa denna vassa smärta. Två år har passerat men min kärlek till dig är oförändrad. Jag älskar dig.

 


La mode et de la vie

 

 

 

Vi som älskar mode vet värdet i våra kära ägodelar och skatter som vi har samlat på oss genom åren, vare sig det är dyrgripar, eller fynd vi har hittat och kärat ner oss i.

När jag var i Paris gick jag loss inne på Chanel.  Bälten, smycken, väska med mera fick följa med mig hem i påsar som jag vaktade som en hök på resan hem. Jag hade shoppat så mycket att att jag knappt kom på planet hem, stora shoppingkassar från de största modehusen hängde i klasar från mina armar och jag kom ingenvart. Till mitt förtret var det dessutom "boarding by bus" och alla de hiskeliga trappsteg som ledde upp till flygplanet gav mig panik. Ja, vad göra? Vad gör en kvinna som får problem? Ser så hjälplös ut som hon bara kan förstås. Saken är den att jag verkligen inte behövde göra mig till, hela jag var en katastrof på väg att urarta. När jag drog mitt bagage och kassar ett trappsteg i taget med svetten porlandes från pannan fäste jag blicken på en man som kom uppför, och som reste lätt med sin attachéväska. Jag tog tillfället i akt och jag blinkade mot han. - You need some help? frågar han flirtigt. - Oh yes! utbrister jag med en krackelerad röst, det var ju bara för synd om mig. Den stackars mannen bar upp allt till planet och under min stränga övervakning lastade han upp allt i förvaringsutrymmet. Hans välstrukna skjorta bar stora blöta ringar under hans starka armar när vi var klara. Puh! Jag var på plats! Efter att jag pustat ut och planet lyft gick mina tankar på hur jag skulle komma av planet med allt. Kvinnan samt mannen som satt bredvid mig blev mina offer. Jag pratade med dom båda och berättade hur läget låg till och blev lovad att de skulle hjälpa mig av planet. Sagt och gjort, planet landade och ut skulle vi. Till min stooora förvåning (NOT) tog kvinnan tag i dom vackra svarta kassarna med de oförglömliga vita cameliorna och vita sidenbanden på. Att det stod CHANEL på påsen förtäljer inte historien. - Går det bra om jag tar med dessa hem? frågade hon glatt medans vi gick mot utgången. Mina ögon glaserades med detsamma och jag svalde tungt. - Njeee, det är nog en mindre bra idé, var vad jag fick ur mig. - Men jag lovar att aldrig glömma din hjälpsamhet!, fortsatte jag sen och följde efter henne med bestämda steg och brännande hökögon. Det kan nog ha varit tack vare dom hjälpsamma samariterna som jag inte blev stoppad av tullen, mina kassar var fördelade mellan en man, en kvinna och jag själv. Hade jag blivit stoppad hade mina vackra och nyinhandlade skor, väskor och bälten från italienska Valentino i pytonskinn blivit beslagtagna och ett minne blott...

Är du intresserad av vintage och Chanel, Hermés, Gucci, Dior m.fl, har du nu en chans att klicka hem dessa dyrgripar från websidan Vintage Paris och bli en lycklig ägare över de vackraste skapelserna genom tiderna.

Butiken finns i Paris i Marais kvarteren, men de erbjuder sina varor via webshoppen till glädje för dom som inte har möjligheten att ta sig till Paris. Det flesta av de vackra och unika skapelserna finns enbart i ett ex, de lämnas in och sedan försvinner dom till en lycklig ägarinna någonstans i världen, det gäller med andra ord att passa på när man ser något man vill ha.

Notera att det är en investering att äga dessa fashion statements, du får alltid tillbaka värdet du betalade om inte mer, om du mot formodan, Gud förbjude, du skulle sälja. Jag säger som Carrie i SATC, "I like my money where I can see it, hanging in my closet"...

 

 


Oh dear!

 

Det var länge sen nu jag inhandlade något stort till mitt hem, några oemotståndliga småsaker blir det med jämna mellanrum, men just en större pjäs har inte lyckats fånga mitt kräsna intresse.

Just då, när jag minst anar det råkar jag på detaljer till, i detta fall hemmet, som jag inte kan låta bli. Jag har länge letat efter just jakttroféer, inte så verklighetstrogna som the real deal, men ett hjorthuvud som är mitt emellan fantasi och det riktiga. Det finns många plastiga troféer där ute, ena ser billigare ut än den andra och det betackar jag mig för. Men kolla in den här! Denna hjorttrofée hittade jag hos den mångsidiga inredningsbutiken Wohnzimmer och visst är den snygg? Hjorthuvudet är tillverkat i resin och är en rejäl sak med både vikt och omfång som jag ska hänga på en vägg som jag har reserverat för stunder som dessa, då den perfekta detaljen dyker upp.

Vill man ha ett vildsvin på väggen går även det att hitta hos Wohnzimmer, bland mycket annat galet men snyggt. Till mitt förtret är dessa häftiga troféer bäställningsvaror, så tyvärr får jag räkna med ca 4 veckor innan hjorten kan pryda mitt hem i all sin glans. Nu behöver jag bara jaga reda på en händig man som råkar äga en slagborr och som kan borra ett förträffligt hål i denna betongdjungel...

 


Monday night dinner

 

Jag har tyvärr aldrig varit i Thailand, men det har min lillasyster. Hennes gråt i halsen över telefon till oss härhemma en vecka innan hon skulle åka hem, för att hon just INTE ville hem, samt hennes lyriska ögon efter hennes upplevelser vittnade om att Thailand erbjuder alla och envar en bit paradis på denna jord. Hennes minnen och smakupplevelser har nästintill plågat oss som är nära, hon är ju så lycklig över hennes käraste Thailand.

Ett av hennes matminnen var soppan Tom Kha, en blandning av starkt, citrus och kokos blandat tillsammans med  möra kycklingfiléer, solmogna coctailtomater, späda morotsstickor och färska champinjoner. Hon lagade det en gång till mig och vår mamma och jag blev fast. Den är så fräsch och lagom stark, och smaken är oförglömlig, precis som hennes minnen...

Jag lagar den oftare än jag vågar erkänna, och även denna måndag blev det en kastrull full av härligheten som får mig att längta till varmare breddgrader. Ett glas iskallt torrt vitt till och vardagskänslan är ett minne blott!

Det är så enkelt att tillaga denna rätt att till och med jag fixar det.

 

Allt som behövs är:

1 påse Santa Maria Thai Tom Kha Soup Mix

1 burk (400 ml) Santa Maria Thai Coconut Milk

4-6 dl vatten

2-3 kycklingfiléer i små tärningar

1 ask coctailtomater

2-3 späda morötter i smala, tunna stavar

på receptet står det 5-7 champinjoner, jag använde dock 360 gr (jag ÄLSKAR svamp)

 

Blanda soupmixen, kokosmjölken och vatten. Häll i den tärnade kycklingen och låt koka upp. Koka kycklingen i några minuter, blanda sedan i morötterna, svampen och låt puttra i några minuter. Morötterna skall vara al dente och inte genommjuka. Innan du ska äta, blanda i de halverade tomaterna och låt det puttra ihop.

Servera sedan med en kvist koriander. Vill du ha en matigare soppa, koka lite nudlar eller ris och häll på soppan och ät den som att det var en gryta.

 

Lycka till och smaklig måltid!

 

 

 


The one

 

 

Om du ska ge dig ut i djungeln och butikernas utbud av alla färger och kvaliteter på nagellack som existerar, och  vill dessutom ha habegär så har jag det bästa tipset för dig. Jag säger O.P.I., sen säger jag Cajun Shrimp. Mer än så är det inte. Vill du ha den perfekta korallröda/korallorangea nyansen på dina naglar är detta lacken! Färgen är  dessutom grym till årets andra trendfärg; nude.

På bilden ser ni mig i mina Lorissa pumps från Sam Edelman i en underbar nude nyans med en härlig försommarpedikyr som verkligen tog andan ur mig när färgen målades på. Även fast jag är vit som snö i hyn efter en lång vinter är färgen klädsam, och ju mer färg benen får efter barfota spring i gräset, desto mer framträdande blir den koralliga härligheten!


Decadent

Ni som följer min blogg vet att jag har haft ett evigt jagande efter ett fodral eller väska till min nya iPhone. Ja, ni kan ju gissa vad, jag letar än. Hade jag haft en iPad så hade jag haft en uppsjö av snygga märkesfodral att välja mellan då nästan varje modehus har tagit upp den komersiella jakten på att tillfredställa världens alla kräsna och teknikdrabbade fashionistor med fodral både till sin dator och till den ack så snygga iPad:en. När det däremot kommer till iPhone så gapar marknaden tomt. Undrar varför egentligen. Det lär ju vara fler som har en telefon än dom som har den förvuxna lillasystern. Som ni vet har jag fullt sjå att få in de två fodralen jag gillar till lilla landet Sverige, den ena från Jimmy Choo och den andra från Italienska Bulgari, utan framgång.

För några veckor sen var jag i Eskilstuna och döm om min förvåning när jag hittade denna klädsamma skapelse på Elin Maria Boutique i gamla stan. Den kommer från det danska märket (what else) Decadent som har en hel drös med snygga väskor och accessoarer i mjukaste kalvskinn i rengbågens alla färger. Priserna är dock rätt saftiga för att vara danskt, man får hosta upp några tusenlappar för att få en handväska i mellanstorlek.

Redan förra säsongen kollade jag till på dessa mobilväskor som ska bäras runt halsen, då från By Malene Birger, även det danskt. Hennes design på dessa väskor är mer Bohem Chic, också denna säsong, och även om jag fullkomligt älskar hennes kläder och design förövrigt så passar inte den stilen mig. Det var då som jag blev extra glad att jag hittade denna lilla väska i den vackraste av nude-färger med gulddetaljer. Förälskelsen slog till. Mobilen får plats perfekt samt ännu lite till, det finns en liten kortficka på framsidan också vilket gör att denna lilla väska ska kunna räcka dom dagar man vill låta handväskan ligga och känna sig fri. Det fanns ca 4 (!) olika sorters nude/beige färger att välja på, för att inte tala om alla andra... Min drar åt det rosa och jag älskar den!

The hunt is still on för att hitta det perfekta lilla fodralet, helst i krokodil eller ormskinn, men jag har i alla fall denna lilla väska att bära min iPhone i med stil. What can I say, fashion is my passion...

Hon är en stilfull och ELEGANT kvinna med en vilja av stål, så skulle jag beskriva henne.
Hon har ett djup som präglas av ett förflutet, hon har insikt om sig själv och om livet.
Att få vara en kvinna och vara KVINNLIG är det bästa hon vet.
Du ser henne alltid i höga klackar, gå med bestämda steg efter hennes upsatta mål.
Hon har värme i hennes UTSTRÅLNING, hennes ögon skvallrar alltid om dagsformen.
En stor potion humor och ett ljudligt SKRATT, och du vet att hon är nära.
Hon slukar MODE och INREDNING, det är hennes största PASSION.
Vackra ting ger henne lust. Vackra ord ger henne LUGN.
Hon belyser ämnen som ger tyngd och återspeglar hennes personlighet och innersta TANKAR. Det bjuder hon alla på som vill veta.
Hon har haft ett tufft liv, och hon har insett sina begränsningar.
LIVSNJUTARE som hon är vill hon lära ut att njuta av nuet, att se det man har och GLÄDJAS.
Glädjas åt andra, le åt andra och vara POSITIV.

I hennes blogg får ni följa hennes passioner i livet, men också hennes inre.
Xxx


RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...