Treasure the seasons


Dessa vackra, blanka och färska kastanjer hittade jag på min promenad idag. Vissa vad jag tvungen att klä av, de hade kvar sina gröna och stickiga jackor på sig. Det är så vackert att ta in naturen i hemmet, placera dom i en skål bara som dom är, eller gör ett arrangemang som jag har gjort. Under en stor glaskupa på ett Matteus-fat har jag placerat oranga och vita pumpor, kastanjer, färggranna höstlöv, chilifrukter och en kvist nypon till ett vackert höststileben.
Säsongerna som byter av varann påminner oss att det alltid finns utrymme för en nystart. Det finns alltid en möjlighet att börja om, så gå ut och samla på naturens skatter och njut av ombytligheten vårt klimat bjuder på!

Remember your lost belovedFör två år sedan hände det som bara inte fick inträffa. Döden är en del av livet sägs det. Och det är ju klart, vi föds och vi dör. Vi lämnar vårt fotavtryck på denna jord, vi berör hjärtan och vi kanske gör något som förändrar världen för all framtid för människorna som finns kvar i den när vi är borta.
Borta, helt plötsligt, utan förvarning är han borta. Chockartat rycks han bort av högre krafter och han fick inte vara med oss längre. Alldeles för tidigt får vi som är kvar planera hans sista färd. Vi fattar ingenting. Vi vill inte. Vi tycker att det är alldeles för tidigt att dö vid 52 års ålder. Vi fick inte säga farväl, vi kunde inte tala om att han inte var ensam och att vi fanns där. Ett enda telefonsamtal och mitt liv blir aldrig sig likt igen. Helt plötsligt får jag finna mig i att jag har sorg, att jag saknar och får mognaden i livet jag inte ville ha så tidigt. Ödmjukheten går hand i hand med en upplevd sorg och helt plötsligt tar jag inte saker och ting, människor och livet för givet längre. Allt kan ta slut på en sekund och jag inser att människan inte är odödlig. Vi andas på lånad tid och ibland får vi återlämna livet till makten som gav oss den i förtid. Varför är en bra fråga. Det enklaste svaret är ju att inget varar för evigt och börjar vi ett liv genom att födas så måste det även avslutas. Vi måste stänga boken som handlar om vårt liv, även om vi inte har skrivit de sista kapitlen och lämna kvar det till dom som finns kvar. Vi kan alltid bläddra i våra minnen, hoppa i boken för att vi äger den. Vi äger våra minnen och om vi vårdar dom finns dom hos oss tills vi stänger vår egen bok och lämnar den vidare. Den eviga kedjan av livet.
Jag kunde inte vara vid din sista viloplats idag Pappa, men jag har tänt ett ljus och den brinner för dig. Den symboliserar ett evigt ljus och minnerna jag har kvar efter dig. Den brinner stillsamt, stearinet rinner och bildar droppar längs med ljusets kropp som liknar tårar, långsamt rinnandes för att till slut stelna på vägen.
Jag saknar dig Pappa.

Turn back timeDet är återigen dags att återgå till vintertid. Vrid tillbaka klockan en timme så är du á jour med Europa.
Det är nu tid att återfå timmen som vi gladerligen ger bort till den vackra och varma sommarsäsongen. Tyvärr så blir det mörkt ännu snabbare så tänd en massa ljus och umgås med dom ni håller kär och kom ihåg:
Slösa inte med tiden, det är av tiden vårt liv består.

The escapeNu är det dags att packa väskorna återigen och ta tåget till friheten på landet. Mitt sällskap ett tag framöver blir dom vackra träden och vinden sus genom löven på marken. Dessa träd som istället för att fälla gråa hår nu när säsongen är till ända, låter oss njuta av denna färgexplotion på grenar och kullar. En färgkaskad utan dess like bjuder naturen oss på, helt gratis utan att begära nåt i gengäld. Jag ska njuta av långa promenader och låta löven dansa runt mina fötter. Jag ska sova länge och bara vara. Det finns ingen stress och inga måsten. Bara tystnaden som jag kan uppskatta enormt ibland, fast jag är en storstads-tjej och gillar myllret av människor och all det liv storstaden består av.
Jag låter mina klackar snällt vänta på mig hemma och packar ner stora mjuka tröjor och varma strumpor. Sminket får ligga kvar i necessären, nu är det bara jag och naturen.

Girls Night Out


Ikväll ska vi äntligen träffas igen. Fyra tjejer som dricker vin, pratar i mun på varann och skrattar tills tårarna rinner. Vi har alltid så otroligt roligt tillsammans och berättar allt vi har råkat ut för i livet den sista tiden. Idag kan ni vara säkra på att läppstiftet sitter på plats när fyra extremt feminina kvinnor träffas ute i vimlet. Doften av parfym avslöjar vilken väg vi har valt och ljudet från klackarna talar om vart vi är på väg. När männen sedan står och sträcker på sig likt tuppar och ogenerat fäster blicken på oss vet man att vi har kommit fram.
Ikväll ska hemligheter avslöjas och skrattanfallen tas till en ny dimension!

The declaration of Pooh part 3


The ClassicsJag älskar klassisk musik, speciellt när jag kan uppleva den live, framförd med välstämda instrument och en mäktig orkester. När man först sätter sig är myllret av småprat i publiken i den stora akustiska hallen helt fantastiskt, så levande. När det sedan är dags, när ett tecken signaleras att dirigenten är på ingång blir tystnaden helt öronbedövande. Man kan höra en knappnål falla lägst fram på scenen.
Idag ska jag få uppleva denna fantastiska atmosfär när jag och en vän ska på konsert. Det blir celebert besök och gästspel av Kungliga Filharmoniska Orkestern och vi får njuta av klassiker som Beethovens Symfoni nr 4 bland mycket annat. I pausen blir det ett gott glas vin för att senare sitta drömmandes men ändå med full skärpa lyssna på denna fantastiska musik. Precis så som den spelades förr i tiden. Associationerna man har till tonerna som fyller salen är blandade. Är man ledsen blir den känslan förstärkt, är man glad blir man det tusenfalt. Framförallt, när kvällen är slut och man beger sig hemmåt känner man sig fylld av lust. Musik påverkar mig väldigt starkt. Utan musik vore denna värld som ett stycke tyg uppspänd på en träram, utan färger och utan konstnär. Den skulle stå där i sitt staffli, i tystnaden, utryckslöst och tomt.
Men jag har musik i mitt liv. Massor. Jag har det hela tiden och har haft det så långt bakåt i tiden jag bara kan minnas. Därmed är mitt liv inte tomt, den är fylld med små toner, vissa starkare än andra.

The lost connectionHej igen mina underbara läsare! Jag undrar verkligen vilka ni är, det är så spännande att se att ni läser min blogg, det gör mig jätteglad!
Som ni kanske märkte så kom det inga inlägg igår och det berodde enbart på att mitt internet låg nere. Vilken maktlös känsla det var att inte kunna berätta och dela med mig av den kreativitet som bubblar i mig. Ett tag satt jag till och med och försökte med tankens kraft få igång uppkopplingen. Utan större resultat vill jag tillägga. Men nu är jag tillbaka på banan igen, har massor att berätta och dela med mig, så häng med!

My Boy LollipopJust nu vill jag gå in i stans mest välsorterade godisbutik och omsorgsfullt välja ut den mest tilltalande och färggranna klubba som dom har i sitt sortiment. Sen vill jag åka hem, byta om till mitt mjukaste gråa plysch-set och kura ihop mig under min svarta pälsfilt i min vita schäslong. Sen vill jag ta upp nya Damernas Värld i knät och läsa Rachel Mohlins krönika som är det absolut första jag bläddrar till när tidningen är sådär pinfärsk. Hon får mig verkligen att småle, ibland skratta högt och känna igen mig i hennes pinsamheter som hennes liv utsätter henne för. Samtidigt vill jag låta sockret smälta i munnen, låta kicken sätta in och älska faktum att jag aldrig kommer att bli gammal nog för att njuta av en söt klubba med tutti-frutti smak.

Be yourself, the world worships the originalVintern är deffinitivt inte min favoritårstid, jag är en riktig sommartjej, men det finns i alla fall några positiva saker med kylan. Det är ju givetvis att jag kan klä mig i härliga kappor, stövlar, stövletter och boots, massor av mjuka och varma sjalar och halsdukar, chic-a handskar och kanske en av mina fashionabla hattar. Allt för att kunna hålla värmen på det stilfulla och eleganta sättet jag älskar. Och så finns det ju en sak till. Mina älskade väskor. På sommaren gillar jag inte att bära runt på mörka och tunga väskor, men på vintern känns det extra mysigt. Så nu åker denna väska fram, hon har inte sett dagens ljus på minst ett år utan har snällt fått vänta på sin tur i sin svagt gula dustbag på översta hyllan i min garderob, medans jag har rastat alla hennes syskon och kusiner. Äntligen ska fröken Manhattan GM få följa med mig dit mina klackar leder mig i vida världen...

Har du din personliga stil? Ett klädmärke eller en doft som är sådär DU? Du vet, när du går med en väninna på stan och hon drar fram ett plagg och säger: "Det här är verkligen du! Den måste du ha!" Din alldeles egna prägel på din outfit som lyfter fram personen du är på insidan? Det är via det yttre vi indirekt kommunicerar med omvärlden, innan vi får möjlligheten att öppna munnen och tala för oss och berätta vilka vi är. Det är inte för inte vi säger: "Always be dressed for success". Via din klädstil förmedlar du vem du är, vart du är på väg och genom den projicerar du dina drömmar och mål till att vilja att bli den du vill bli. Tänk vad ett plagg kan göra för dig tillsammans med din övriga kunskap i livet. Hur vi klär oss och presenterar oss kan vara avgörande i så många fall.
Kom ihåg det viktigaste, oavsätt vad du bär på din kropp. Var alltid den enda label du kan vara, och det är att alltid vara ett original.

Manhattan GM, Louis Vuitton 13.200:-

The declaration of Pooh part deux


Mon ami vient lui rendre visite

Idag på eftermiddagen kommer Dijana över på lite tjejsnack och fika. Det stannar dock inte där, när någon av mina väninnor kommer över går dom även loss i mina garderober. Jag undrar varför det blir så... Kläder provas, komplimangerna haglar över varann men även några sanningens ord sägs. Inte ljuger vi om klänningen sitter fel?
Jag kommer att fresta Dijana som inte har nån utvecklad kärlek för sötsaker med att baka kanelbullar och låta den varma och söta doften leda in henne i mitt hem och i köket. Det där med att baka är en tolkningsfråga, jag tänker sätta på ugnen, jag kommer att öppna luckan och placera bullarna där. Allt det där innan har Findus gjort åt mig, och han har gjort det så bra. Jag ser därmed ingen anledning varför jag skulle slita hela natten med att jäsa min egen deg.
När jag gör mina egna bullar, ca 1 gång var 6:e år så fyller jag dom med Nutella. Där har ni orsaken till varför det blir så sällan. Jag har lite svårt att låta dom frysa ner utan låter dom sällskapa mitt kaffe istället. Sådär otroligt hemtrevligt...


Immortal BelovedThough still in bed, my thoughts go out to you, my Immortal Beloved, now and then joyfully, then sadly, waiting to learn whether or not fate will hear us - I can live only wholly with you or not at all - Yes, I am resolved to wander so long away from you until I can fly to your arms and say that I am really at home with you, and can send my soul enwrapped in you into the land of spirits - Yes, unhappily it must be so - You will be the more contained since you know my fidelity to you. No one else can ever possess my heart - never - never - Oh God, why must one be parted from one whom one so loves. And yet my life in V is now a wretched life - Your love makes me at once the happiest and the unhappiest of men - At my age I need a steady, quiet life - can that be so in our connection? My angel, I have just been told that the mailcoach goes every day - therefore I must close at once so that you may receive the letter at once - Be calm, only by a calm consideration of our existence can we achieve our purpose to live together - Be calm - love me - today - yesterday - what tearful longings for you - you - you - my life - my all - farewell. Oh continue to love me - never misjudge the most faithful heart of your beloved.
Ever thine
Ever mine
Ever ours

Det här brevet är skrivet av Ludvig van Beethoven till sin kärlek Antoine Brentano ca 1812. Läs brevet och känn orden lyfta och träffa dig i hjärtat. Kärleksbrev som denna skrivs inte längre men jag uppmanar er alla att fatta en penna, ta fram ett papper och skriv några kärlekens ord till den du älskar. Fäst den i matlådan eller tandborsten,  lägg den på kudden eller posta den och se kärleken studsa tillbaka till dig likt solens strålar från det lugnaste av vatten.

The wish listDet börjar närma sig juletider och det är dags att vi tänker igenom vad det är vi önskar oss av våra nära och kära eller varför inte av oss själva. Jag har haft som vana att varje år köpa en juklapp och födelsedagspresent till mig själv. Det är ju jag som vet bäst vad jag vill ha. Kanske fyller du år snart? Eller har någon trevlig tillställning som står i almanackan då du behöver köpa en present?
Dessa är mina absoluta favoriter för i år, dusch och bodylotionet från Molton Brown har jag använt i snart 2 år men det går ju åt! Doften och känslan den lämnar efter sig sig är så härlig. It´s a keeper!
Jag är fullkomligt kär i ringen från House of Harlow, det är den ultimata coctailringen både till vardags och till fest. Modern, stilren och elegant och passar perfekt till mitt armband och örhängen från Lara Bohinc som jag har i min skattkista.
Makassar Ebony & Peach heter den mest förföriska och förtrollande roomspray och doftljus jag använder hemma, jag skulle kunna ha en stående önskelista på dom, dom används flitigt.
Sen är det ju faktiskt dags för en ny morgonrock. Den jag har fick jag i julklapp från en mycket gammal pojkvän, 13 år tillbaka i tiden. Denna från GANT har jag suktat efter i flera år, men nu gäller det! Alla textilier i mitt badrum såsom handdukar och badrumsmatta kommer redan från GANT, så inte nog med att jag älskar den, jag matchar mitt badrum också efter den varma duschen!
Och sist men inte minst, min passion för vackra hästar i min inredning. Jag har vackra och eleganta hästar i sten, trä, metall och porslin, men jag saknar den mest svenska häst som vi känner till i Sverige. Dalahästen. I svart. Högblankt lackad. Så snygg!
Detta var ett axplock av min önskelista, det kommer självklart fler. Ta nu och gör din egen och sprid den ut i etern. Så kanske, kanske kommer tomten och överraskar dig!
Det bästa med dessa härliga saker är att man inte ens behöver lämna hemmet och trängas i butikerna för att köpa dom. Allt finns på nätet, enkelt och bekvämt.

Makassar Ebony & Peach Room Spray, VOLUSPA 395:- www.voluspacandles.com
Tiger Eye Dome Ring, House of Harlow 595:- www.kyssjohanna.se
Star Border Womans Robe, GANT 1695:- www.store.gant.com
Heavenly Gingerly Moisture Bath & Shower, Molton Brown 209:- Finns på nätet, Åhlens City, NK mfl
Heavenly Gingerly Body Cream, Molton Brown 209:-
Klassisk Dalahäst Svart, Vävknuten ca 250:- beroende på storlek

The clandestine marriageHemligheten är avslöjad, och ni som följer modet har kanske länge vetat att H&M har gjort det igen. Denna gång är det ärofyllda och oerhört exklusiva modehuset Lanvins tur att få vanliga dödliga att känna på och klä sig i deras kreationer.
Jeanne Lanvin började sy klänningar till sin dotter 1889 och det dröjde inte länge inna societeten ville ha dessa klänningar till sina egna döttrar och senare till sig själva. I samband med det började Lanvin även klä Europas dåvarande kändisar. 1909 gick Lanvin med i Syndicat de la Couture, det vi idag kallar Haute Couture. (Se tidigare inlägg.)
1920 öppnade hon butiker som dedikerades till heminredning, herrkläder, pälsar och exklusiva underkläder. 1924 lanserades Lanvin Parfumes och 1927 expoderade hennes framgångar när hon introducerade signaturdoften Arpége. Inspirationen till doften kom när hon lyssnade på ljudet när hennes dotter övade vid pianot.
Invecklade utsmyckningar, konstnärliga broderier, pärldekorationer på ljusa, lätta blommiga tyger blev hennes varumärke.
Nu har du chansen att klä dig i detta exklusiva märke! Kollektionen för H&M har designats av Lanvins konstnärliga ledare Alber Elbaz och släpps i butikerna den 23:e november. Redan den 2:a november kan du kolla in plaggen på hm.com där det hela släpps i form av en stor filmpremiär.
Missa inte chansen att bli ägare till vår tids mest exklusiva klädesplagg gjord för normala plånböcker när modehuset gifter sig med vår egna H&M!The declaration of Pooh


Come dine with meNu när det är mörkt ute och vi bjuder in till middagar istället för att sitta på uteserveringarna, vad passar då bättre än att duka bordet hemma vackert och elegant?
Denna servettring hittade jag på Wohnzimmer, nätbutiken som har häftiga prylar och möbler för den som vill sticka ut. Jag tycker att den är bedårande och adderar elegans i sin enkelhet till bordet. Självklart ska det dukas med linneservetter som du rullar ihop, stora härliga vinglas så vinet får luftas och med vackra arrangemang av rosor som sätter elegansen på sin spets.
Laga sedan middagen med kärlek, bjud dina härliga vänner till bordet och tänd ljusen. Njut. Konversera och låt din omgivning dra med dig ut på nya äventyr och upplevelser.
Det är det enkla receptet på en lyckad kväll!

Servettringar Gaffel och kniv, Wohnzimmer 175:-/ 4 st

The Cherry Berry


Detta bär är mitt afrodisiak. Jag kan äta den högt och lågt och kilovis. Det färska bäret är ju givetvis det bästa, men jag äter allt som är gjort av körsbär. När den badar i rom, gömd i praliner, simmar i en kall sommarsoppa, är smak på glass med saftiga bitar i, gjord som sås till maränger, som iskall och fruktig sorbé, som marmelad till skorpor och mycket mer.
Ser jag ett körsrsbärsträd på sommaren så klättrar jag, kommer inte ner förrän jag ramlar ner. Eller i värsta fall när bären på trädet är slut. Vilket mardröms-scenario... Då måste jag ju leta ett nytt träd.
Jag håller mig god vän med köpmännen på torget och lassar mina påsar med de underbara bären när jag inte lyckas komma till landet.
Faktum är att dessa bär innehåller serotonin som vi behöver för att känna oss glada och tillfreds och som behövs för att till exempel bota depression. Vid sidan av det har du ju anioxidanterna som gör dig frisk och bromsar åldrandet. Har du tänkt på hur slät och spänstig körsbäret är? Den huden vill jag ha!
Nu är sommaren och säsongen slut, men jag längtar till nästa sommar och då ska jag sluka dessa igen, som aldrig förr. Tills dess får jag lyssna på denna låt och jaga i butikerna efter nästa körsbärs-kick!

Un carré HermésHello you lovely orange! Jag samlar, oj vad jag samlar på dessa underbara platta oranga askarna med brunt band. Jag känner mig alldeles pirrig i kroppen, fylld av lyckorus när jag öppnar dessa askar. När jag lyfter av locket med vördnad och känsla exploderar känslan till eufori. Inuti denna ask finns den mest delikata av sjalar. I den finaste siden du kan tänka dig. Handgjord och designad med omsorg och kärlek. Varje sjal trycks omsorgsfullt färg för färg, en i taget tills motivet föds fram och blir till vackra målningar. När jag sedan tar ut denna sjal och viker den på Hermés vis och lägger den runt min hals är höjden av lyx uppnådd. Len, varm och luxurös är denna klassiker. Och jag bara älskar mina. När jag skjuter glasdörren till min garderob åt sidan uppenbarar sig dessa askar uppradade på varann, dom bara lyser på det svarta hyllplanet och viskar frågande: "Est-ce que tu m'aimes?" och jag svarar " Je t'aime beaucoup, tu serais toujours dans mon coeur"...
("Do you love me? och jag svarar " I love you very much, you will always be in my heart")
Det är min kärleksförklaring. Sen knyter jag den klassiska Hermés knuten och bär den till en vit topp blåa jeans och en svart kavaj. På sommaren gör jag en blus av den och bär den till en svart kjol. Denna skapelse ska vara den i min outfit som ska göra sitt statement. Inget ska få ta ifrån den stjärnglansen som denna scarf förtjänar.

The holidays are comingIdag är det exakt två månader kvar till kärlekens och familjens högtid, julafton. Jag begriper inte var tiden tar vägen, dagarna och månaderna bara försvinner. Snart börjar ruschen och jakten på den bästa presenten. Stanna upp redan nu och känn efter. Låt inte stressen sopa mattan med dig, ta en sak i sänder och känn högtiden istället för att rusa igenom den. Gör det du vill och inte det som förväntas av dig så ska du se att denna högtid blir som den ska vara. Lugn och behaglig, kärleksfull och givande!

Resting Day


Idag är det söndag och det är vilodag. Jag har en hel drös med pinfärska mode och inredningsmagasin som ligger uppradade bredvid min divan och som väntar på att bli slukade. Veckan har varit fullproppad med intressanta möten, nya intryck och nya människor. Magasinen faller ner nästintill varje dag med ett jättedunk i min brevlåda och jag har bara kunnat samla ihop dom och längta till denna dag då jag kan ett gott glas vin, lite choklad och bara läsa och inspireras. Det är min lyx, det är en av dom sakerna i mitt liv som jag känner en stark längtan till. Jag flyr in i en annan värld och den världen ger mig så mycket kreativitet, den göder mig och ger mig energi.
Njut av din söndagkväll och gör det du mår bäst av!

Thank you my lucky starJag är så tacksam över att jag har mina vänner och så glad över att jag har den sociala förmågan och öppenheten att lära känna nya människor. För även om jag vill vara positiv, så är den krassa sanningen att vi föds och dör ensamma. Men vi har våra vänner, vår egendesignade och självvalda familj. Dom finns för att påminna oss om våra drömmar, tro på oss och dom håller om oss den kalla natten när våra liv inte blivit som vi hade tänkt. Om du har en vän finns det alltid en osynlig hand som når ut och räddar dig när du har rasat ner i djupet. Håll hennes hand, var rädd om henne och ensamheten bleknar, om än lite för varje dag. Om du har en vän, tacka då din lyckliga stjärna. Riktiga vänner är svåra att hitta, men har du hittat en så är du rik, du har hela världen i din hand.

Saturday NightDrinks, laughter and conversation. See you out in the crowd!

Femme FataleVad vore världen utan oss kvinnor? Vad vore männen utan oss kvinnor? Vad vore hemmen utan oss kvinnor? Krig har startats i världen på grund av oss kvinnor, det är den makten vi har. Det sägs att bakom varje framgångsrik man står en kvinna. Det är vi som är hjärnan, motorn och själen i våra relationer. Med vår hållning och vårt feminina sätt förför vi vår omgivning. Män vill tillfredställa oss och göra oss lyckliga för dom har förstått att utan oss vore deras liv färglöst. Det är vi som håller ihop våra familjer och är mammor till våra barn.
Det jag vill säga är att du måste ta hand om dig själv. Om du inte gör det, vem ska då vara allt det som behövs för att vår värld ska snurra ett extra varv? Vi är starka, men vi sätter alla andra framför oss själva. Våra behov kommer sist.
Det är nu du ska börja ta hand om dig själv, ta hand om din skönhet, din kropp, din själ och ditt inre. Det är nu du ska prioritera den underbara kvinnan just DU är.
Hur du gör det spelar inte så stor roll, det ska passa dig, ta ett bad mitt i vardagen, njut av en ask fin choklad, köp något vackert för att fira att du är du, eller helt enkelt, bara se dig i spegeln och tala om för dig själv att just du är vackrast och att just du är bäst i hela världen.
Det absolut viktigaste är att du är snäll mot dig själv och uppskattar dig själv. Att du respekterar dig själv och har din integritet. För har du det kommer du se att alla omkring dig har det likaså.
Fira att du är kvinna, varje dag och kom ihåg att du är viktigast.

Pick me a flowerOrchidéer, pioner, liljor, nejlikor. Blommor talar till mig, dofterna gör mig knäsvag. Men det finns en blomma, den ädlaste av dom alla som är min absoluta favorit. Rosen. Helst den vita. Krispigt vacker, oskuldsfull i sin enkelhet och för mig representerar den en evig elegans. Den praktfullaste i blommornas värld är denna ros. Om jag blundar känner jag doften och jag blir förälskad i världen, den underbara plats som ger liv åt dessa vackra ting...

A Coco Quote


How are you pumpkin?All join hands and circle round,
While we watch the leaves fall down.

See them twirling to the ground,
See them dancing all around.

See them skipping here and there,
See them flipping in the air.

Autumn leaves so peacefully,
Falling, falling from the tree.

"Unknown"


Endulge me, pleaseSpoil me, treat me with care, feed me sweets and I´ll be your princess forever.

Jag har haft lyckan att dricka champagne och äta dessa delikata Macarones på det mest sagolika och beryktade patisserie i Paris vid namnet Ladurée. Det magiska konditoriet som 1930 lanserade den underbara dubbel-deckaren, två macarone-skal fyllda med creme ganache. I alla dess olika smaker. Mina favoriter är Le Rose, Le Marron (kastanj) och Cerise (körsbär) mfl. Jag kan inte få nog. Jag älskar alla och att få känna smakerna smälta i munnen är som att älska med världens alla smaker i den sötaste form som någonsin kan existera.

The city + me = Love, everlasting loveJag är kär, fullkomligt upp över öronen förälskad. Vem kan det då vara som har fått mig att känna så? Jo, det är den otroligt vackra, härligt underbara, underbart fartfyllda, obeskrivligt mångsidiga och pulserande storstad, Stockholm. Sveriges kungliga huvudstad och stolthet. Det är helt obeskrivligt det jag känner när jag kliver av tåget och står på plattformen på Stockholms Central. Jag känner lugn. Jag känner mig tillfreds och jag känner mig hemma. Det är kanske konstigt tycker ni, hur man kan känna lugn i detta kaos och myller av bilar och människor, ljud och fart. Men ni förstår, det är ju det jag älskar.  Jag känner att jag kan slappna av och vara den jag är. Vara den jag vill vara. Storstads-tjej som jag är född till och som har tillbringat sina första steg i en myllrande och pulserande europeisk huvudstad känner jag mig hemma där jag en gång började. Det är kärlek.
Idag var jag i vår vackra huvudstad. Jag fick äran att få vara med på ett inspirerande möte som ska få mig dit jag vill. Med mycket fokus och engagemang ska jag försöka nå mina mål. Det sprudlar i min trötta kropp, jag  har kännt mig så kreativ den sista tiden som jag aldrig gjort förr. Att få träffa inspirerande människor som brinner för att lyckas sätter eld i baken på mig. För några minuter känner jag mig som en raket som är ready to launch. Sen kommer mognaden i mina erfarenheter fram och jag inser att man är sin egen värsta fiende. Om du vill nåt, riktigt mycket, då lyckas du. Då ska du inte tillåta något eller någon sätta käppar i dina hjul. Tro på dig själv, och då gör alla andra det. En mycket enkel ekvation. Våga sticka ut, och låt ingen bestämma över dig. Var egen, våga ha din karaktär, stå upp för det du tror på och resultatet blir att du lavinartat får med dig människorna en efter en.
Have faith. Be powerful. Be your own best friend.

The Monologue Of Our LifetimeI´m looking for love. Real love. Ridiculous, inconvenient, consuming, can´t-live-without-each-other-love.

A simple dream of all women. Worldwide. Always and forever.

Dinner in styleNyp till din pojkvän och hinta med din kvinnliga list att du vill mysa med en god middag på din favoritrestaurang! Vet du inte hur man gör så skriv en kommentar och jag ger dig en fullkomlig guide som får din man att falla pladask. Restaurangen behöver inte vara tagen ur Guide Michelin, men nog kan han kosta på kvinnan han älskar mer än det lokala kinahaket. Bra, nu har du gjort det, nu är det viktigaste kvar. Din outfit. Ta på det det som du normalt sparar till de riktigt stora tillställningarna. För ärligt talat, mår din klänning bra av att ligga längst in och damma och vänta på det där tillfället som du sparar den till?
Klackar är ett måste, hållningen du får i dom är obetalbar. Ta din favoritparfym och dutta där du är varmast, dvs där du känner pulsen slå. Bakom öronen, knävecken, vid hårroten i nacken och mellan brösten. Välj sedan omsorgsfullt dina smycken, släng ner läppstiftet i din clutch och du är good to go!
Och jag lovar, när din man ser dig kommer han vilja ta ner stjärnorna, placera dom i en liten blå ask som han lägger i din hand och ber dig att vårda dom ömt. Så som han vårdar dig, som hans ögonsten.

Silk-satin Bra & Thong, Carine Gilson 4200:- resp 2100:-
Metal Shell Gold Clutch, Accessorize 309:-
Ametyst Earring, Isharya 2090:-
Ballerina Budoir Alice Band, Accessorize 96:-
Magical S.O.L Silk Georgette Dress, Vivienne Westwood 16.000:-
Beige Suede Pumps, Scorett 1199:-
Leopard Print Fine Crystal Embelished Clutch, Judith Lieber 19.300:-
Green Flirt Dress, H&M 399:-
Metal Chain Circle Bracelet, Versace 3093:-
Drama Patent-leather Pumps, Brian Atwood 5500:-
Deepi Deco Statement Ring, Accessorize 115:-

Rose Barbare pour GuerlainJag har ju tidigare berättat om min fetisch i att ligga i underbart krispiga vita lakan, dovt doftandes av blommor. Nu ska jag avslöja hemligheten i vad som gör det så extra lyxigt och sensuellt. Det är dofternas doft som jag hittade i Guerlains huvudbutik på Champs Elysse i Paris.
Jag struttade lyckligt med mina shoppingkassar, bara några få, då butikerna jag handlade i har som service att leverera allt till hotellrummet. Där stod allt, framför sängen när jag trött med värk i fötterna hade hittat hem. Men då, mitt på den stora avenyn fick jag syn på varje kvinnas dröm. Väggarna var helt täckta av guldmosaik, vackra pariserskor hälsade Bonjour Mademoiselle och jag trippade upp för den guldbelagda trappan. Där uppe, bland en uppsjö av dofter hittade jag denna. Den pratade med mig. Sa: ta mig och jag blir din för evigt. Så jag gjorde det. Kosta gjorde den också, men jag var berusad av den förföriska doften, eller kanske var det champangen jag smuttade på, medans jag la en produkt efter den andra på disken. Lyckan var ett faktum. Doften var nu min. Och med den pulserandes från min handled begav mig hemåt till mitt hotell på rue Saint Honoré. Faktum var att det var med denna doft på min kropp som jag träffade min franska pojkvän nån timme senare, samma kväll. En förtrollande saga började den kvällen. Det är en saga värd att berättas, men nu handlar det om denna ljuvliga, vilda, förföriska, kvinnliga, sensuella och markanta doften av ros. Barbarisk i sitt sätt att göra sig hörd. Mitt enda sällskap när jag går till sängs.

The sessionDet finns ett jobb som vi har kvar hela livet oavsätt ålder. Det är att arbeta med sig själv för att bli en bättre människa. Det är det största och mest givande jobbet av alla jobben vi har haft och kommer att ha i livet, och arbetar man intensivt så är lönen man får ut ovärderlig. För visst vill vi alla vara mer förstående, mer toleranta, ha ett öppet sinne och hjärta och kunna släppa in människorna omkring oss? Att kunna hitta det inre lugnet, den inre tryggheten som lyser i din aura vart du än befinner dig i livet.
Hur tar man sig då över de smärtsamma vi har/har haft i livet? Jag kan inte svara på det. Jag har försökt få reda på det i så många år. Men jag har gjort ett framsteg, DET framsteget som är det viktigaste för att en process ska kunna påbörjas. Det var att inse mina begränsningar och den sjukdomen jag lever med. Den förgörande sjukdomen som har gjort större delen av mitt liv till ett mörker. Jag har hymlat om det, dolt det, skönskrivit det och förkastat den tunga hemligheten. Men inte nu längre. Det är del av mig, och den har gjort mig till den jag är idag. Och det är inte så dumt.
Men nu är steget till nästa fas det viktigaste jag har framför mig. Nu när jag har insett faktum, handlar det om att börja arbeta på det. Eliminera bakgrunden till uppkomsten av detta helvete. Det är tungt. Och ensamt. Men mitt mål i livet är ju ändå att bli den bästa människa jag kan bli, och lära mig av processen för att senare kunna se tillbaka på allt med en mognad och kunskap som jag annars inte hade haft.
Follow me on BlogLovin


Jag är så glad för att du läser min blogg, det göder min kreativitet! Nu kan du följa mig på BlogLovin!
Massa kram till Er alla och mina varmaste hälsningar / Silvia


The dress that spinnsNär jag var yngre tyckte jag att djurmönster användes enbart av "dom som var äldre". En kategori som jag inte tyckte mig tillhöra, som jag nu senare ödmjukt inser vara en förutfattad mening som självklart inte stämmer. Det finns något extremt kvinnligt i djurmönster, och det var helt enkelt det dom äldre kvinnorna visste. För visst ska väl en kvinna just VARA en kvinna? Att vara en kvinna och kunna vara feminin är en ynnest enligt mig.
Den här klänningen är på väg till mig as we speak, och jag tänker bära den med tjocka svarta strumpbyxor, ha ett långt svart linne under och en cremefärgad kashmir-kofta över. Höga klackar givetvis, som ett par svarta boots i skinn och mocka. Off I Go!

Klänningen kommer från H&M

The gold of the forestSvamp i olika former och soppa... Tillsammans blir det en underbart värmande måltid, jsom gör mig alldeles mjuk och varm inombords. Min Pappa var en riktig soppa-älskare, det, bland mycket annat har han lämnat kvar hos mig. Jag älskar soppa. Nu när hösten är här och vintern är i antågande är den varma soppan en av mina bästa vänner. Har jag sedan ett gott nybakt bröd till, kanske ett gott glas rött vin så är jag lycklig. Idag har det varit riktigt ruggigt ute, men här är det varmt. Där hjärtat finns, finns också ditt hem.

Time to dust off my belongingsEfter att ha suttit klistrad framför datorskärmen och designat och designat är det dags att separera mig från stolen och göra lite nytta. Jag ska nu träda in i rollen av en maid, ta fram min rosa dammvippa och sätta igång. Denna låt ska ljudligt spelas i högtalarna, till rytmen går det så mycket snabbare.
Visst är det härligt när allt är rent och doftar gott? Dessutom kan jag med gott samvete lägga upp nya inlägg. Det kommer att hända mycket intressant i denna drawer. Se till att följa med du också! First things first, god afton dammvippa!

AdorableVilka fantastiskt söta ringar! Dom för tankarna till sagornas värld och en oskuldsfull skönhet.
Fine jewellery designern Solange Azagury-Partridge har känsla för design och allt det vackra, roliga och förnäma. För några år sedan gjorde hon en one-off collection för H&M, låt oss hoppas att hon upprepar genidraget igen. För dessa originalringar kostar. En förmögenhet. Carrot ring 6446 Euro, Ladybird 2888 Euro och Bird ring som är min personliga favorit ligger på fantastiska 3847 Euro. Det vi vanliga dödliga får glädja oss åt är att det görs kopior på mer eller mindre allt. Jag är i vanliga fall helt emot kopior och tycker att det är en skam att lägga pengar på den industrin, men i detta fall kan jag se mellan fingrarna, och vid mitt nästa besök på stan ska jag ta och kika in på Glitter som med all sannolikhet har några exemplar som är värdiga att jämföra dessa med.
Happy hunting!


Eau De Linge Luxury

 

 


Så var det dags att tvätta igen, få kläder som är rena och doftar underbart.
Dessa underbara dofter använder jag att spreja på lakanen innan jag stryker dom på max värme. Ibland varvar jag med Eau de Rose som jag köpte massor av i Paris och fått flera leveranser av av min dåvarande franska pojkvän.
Känslan att senare krypa ner bland dessa lakan är en som en dröm. Nyduschad och varm, känna doften och den lena krispigheten mot min kropp. Det är lyx.

Produkterna kommer från Durance.Let your creativity flow

Idag har det känns som att jag har fått en injektion av en kraftig dos kreativitet. Ni vet, när man vill allt, har otroligt många bra idéer och känner att man ser möjligheter överallt. Jag hade ett givande möte idag och träffade människor som ser potensialet i mig och min kunskap. Oerhört givande. Sitter just nu och dricker mitt nya favorit-te, lyssnar på denna låt och känner alla celler i hjärnan jobba.
Hur ska jag kunna sova inatt? Känns som att tiden aldrig räcker till.
Jag är så glad att jag tog tummen ur och äntligen gav liv till denna blogg. Ur idéer föds oftast nya idéer. Se till att ge dom utrymme att utvecklas och låt dom ge dig en chans att påverka ditt liv.


Toundra 140 Coyotte

Christian Louboutin har gjort det igen. Han har gjort så att jag har fått ett ha-begär beyond universe. Detta hantverk, pälsen, klacken och framförallt attityden denna boot har är obeskrivlig. Jag ser den på mina fötter, ha ett par riktigt tjocka wolford strumbyxor, en oversize stickad tröja som blir en tuff klänning och en stor stickad halsduk om halsen. Med håret uppsatt i en slarvig knut ta stegen mot mitt favoritcafé, beställa en decaff soja-latte med choklad och sitta med den fetaste av magasin, en pinfärsk VOUGE, möjligtvis tuggandes på en biscotti.
Sitta och dagdrömma, lösa världens problem och titta, betrakta människorna som kommer och går, skrattar, sitter med vänner, kanske en ny dejt, eller människor som bara söker sig in från kylan för att finna tröst i en varm och välgjord kaffe.

Jag blundar och ser detta som i en film. Jag ska ha bootsen. På nåt sätt, sen får jag spara till att kunna dricka en kaffe ute. Får se om jag har råd med en biscotti.


The living space

Mitt vardagsrum har förvandlats många gånger under årens lopp som jag har bott här. För mig är design förenat med en hemtrevlig känsla, det bästa av världar. Det ska vara bekvämt och vackert. På denna bild är det fortfarande halvfärdigt, bilder som ska göras om till vackra tavlor trängs i hörnet. Det saknas fortfarande gardiner, men jag vet precis hur det ska se ut den dagen jag vinner på lotto. Mode och inrednings-magasinen är staplade på varann i sideboardens hylla, det är dock som det ska vara. Flera fotoramar i spegelglas har tillkommit till mitt skrivbord från SIA sen detta foto är taget. Pälspläden är inköpt på Riise Möbler och kommer att vara min älskling under de kalla månaderna som Sverige bjuder på. När jag sitter och gosar ner mig under filten lyssnar jag gärna på denna låt. Lugnet infinner sig, och jag känner mig hemma.

Kuddarna kommer från mimou, vas SIA, lampa THG, doftljus VOLUSPA, laptop HP, buddha Global Living, ramar Lene Bjerre, Kokeshi dolls från Nordal


Flirting With You

Kofta By Marlene Birger, klocka Longiness, armband J Dauphin, diadem Monki


The inner pain

Jag känner ofta att mörkret omfamnar mig och jag känner ingen framtid. Allt blir bara tungt, tungt som lera och det drar jag runt på tills jag kan hitta nån form av skydd där jag kan slänga av mig allt. Jag har lidit av depression i alldeles för många år. Den ena händelsen efter den andra har drabbat mig och brytit ner mig till molekyler. Varje cell i min kropp har ont, själen tar stryk av att misshandlas gång på gång. Hur orkar jag gå vidare? Det undrar jag mer än ofta. Varför har jag bara inte gett upp än? Vad är det som fortfarande håller elden i mitt inre vid liv och låter mig se en ny dag gry? Vad händer den dagen då jag inte hittar ett skrymsle att slänga av mig allt på? Hur ska jag stå emot alla demoner som vill sänka mig? När världen är emot mig och ingen finns att ta emot mig vid horisonten, ska jag ge upp då? Min uppgift är att ta reda på hur det ska bli en möjlighet. Till förfogande har jag de dagar då mörkret känns längre bort än andra dagar.

Tankar är magnetiska och tankar har en frekvens. När du tänker sänds dina tankar ut i universum och likt magneter drar de till sig andra liknande tankar som befinner sig i samma frekvens.
Allt som sänds ut återvänder till källan - det vill säga till dig.
Utrag ur boken: The Secret


Hot chocolat with chiliDenna mysdress tänker jag tillbringa hösten och vintern i. Med varma sockor i mjukaste teddystickning och kanske en varm sjal kommer jag inte att frysa. Vad får dig varm? För mig är det musik. Och ett gott glas vin eller en varm choklad med chili. Jag har en vän som gör den absolut bästa varma chokladen, han kryddar den med chili, lite kärlek och jag får den allt som oftast serverad. Det är det bästa. Sen sitter jag med den bästa av magasinen, fashion och inredning. Det får min värld att spinna till lite extra.

Mysdressen kommer från H&M


The perfume of Chanel for Silvia

Detta är min doft. Chanel Chance. Som att Chanels doftexperter har tagit fram en doft som är Silvia.
Som att min doft är en theme-song av mitt liv och min personlighet. En vacker doft, klassisk och elegant. Glad och sensuell. Jag älskar att vara kvinna och kunna spela på de olika attributen.
Jag satt i en taxi på väg till flygplatsen i Budapest, och chaffören, som var en riktig gentleman, kunde inte låta bli och fråga vad det var som doftade så underbart. Jag talade om att det var min parfym. Han sa att det var det mest underbara han någonsin doftat på. Jag känner mig vacker med denna doft pulserande från min kropp.
Women, express your self!


A scent of summer

Dessa pioner plockade jag i somras i en prunkande trädgård. Jag längtar så till nästa sommar. Dofterna, ljuset och värmen. Tills dess får jag ägna mig att läsa, tända en massa ljus och njuta under min pälsfilt. Varmt the, kvalitetschoklad och mys! Varje årstid har sin charm, men jag måste tillägga att jag deffinitivt är en vår och sommar tjej!
Om jag sluter mina ögon kan jag fortfarande känna doften av dessa pioner!


C ´est MoiKlänning: Acne, armband: Lara Bohnic, örhängen Chanel, klocka: Hermés Kelly

My bloodThe woman I call sister

Is someone who is there
The woman I call sister
Is someone who always cares.

The woman I call sister
Can make me smile when times are blue
The woman I call sister
Is someone very true.

The woman I call sister
By choice, is my best of friend
The woman I call sister
Will be there till the end

The woman I call sister
Is the blessing from God above
The woman I call sister
Is the sister that I'll always love.

Marissa Gertmenian

Dress for success


Jag har ett dressingroom. Ja, det är få förunnat. Men min är långtifrån klar. Har så fasligt mycket kläder, skor mm, att jag behöver ha ett utrymme speciellt dedikerat till att bara kunna ta ett steg in och välja. Denna stol har jag hittat på Whonzimmer och den ska få vara en av det få möbler som ska finnas på plats när allt är klart. Det kommer att dröja innan jag har denna pärla i mitt hem, men den är värd att vänta på. Först måste det rivas ut gamla garderober, tapetseras och målas. Jag måste också planera den ultimata lösningen för att maximalt med kläder och skor ska få plats. 
Jag drömmer om att få ta några steg in, känna efter och välja dagens outfit.


My lovely girls

Mina underbara tjejer. Dessa vacka kvinnor. Starka, viljestarka, färgstarka kvinnor har jag ynnesten att ha som vänninor. Vi har så underbart roligt när vi träffas. Tyvärr så är det alldeles för sällan, alla lever sitt eget liv. Men när vi väl ses är det bara skratt. Ju längre vi har känt varann, desto mer släpper vi på hemligheterna. Vem kan motstå Shishi, Dj och Fifi?

Sheela: Den söta, oskuldsfulla av oss alla fyra. Stark, hon skyr inte verkligheten. Har en aura som kan spränga berg. En riktig djurälskare.
Dijana: Übermodern till oss tre. Hon har en styrka som få, har ett obeskrivligt häftig historia som speglar de yngre dagarna, de berör och inspirerar oss så vi får rysningar av välbehag. Djurens och naturens okrönta moder.
Farinaz: Vår vacka drottning, vackrare än Cleopatra. Fullkomligt yr, glad och galen. Lever sig in i våra möten med passion. Tillgänglig men ändå onårbar. 

Love you girls. Without you, I would be nothing.


The Horse Show


Jag är helt besatt av vackra hästar i inredningen. Jag är deffinitivt ingen häst-tjej, jag rider om tillfälle ges, men jag älskar formen av detta vackra djur som är skulpterat i alla dess former. Denna hästhuvud är riktigt stor och jag fullkomligt hoppade av glädje när jag hittade den hos Saris Skattkammare i Eskilstuna. Jag har massor av hästar utspridda i mitt hem. Ger mig en känsla av elegans och klass.


Haute Couture


Haute couture (French for "high sewing" or "high dressmaking"; pronounced: [ot kutyʁ], English pronunciation: /ˌoʊt kuˈtʊər/ refers to the creation of exclusive custom-fitted chlothing. Haute couture is made to order for a specific customer, and it is usually made from high-quality, expensive fabric and sewn with extreme attention to detail and finish by the most experienced and capable seamstresses, often using time-consuming, hand-executed techniques. Couture is a common abbreviation of haute couture and refers to the same thing in spirit.

Källa: Wikipedia


My bedroom


Åh vad jag älskar inredning! Känslan är enorm när du står med en kofot och ska riva ut väggar, riva gamla tapeter, bänder upp golven och får börja om. Finns inga aggressioner i världen som överlever efter att ha tagit ut dom på ditt objekt som ska rivas. Du får börja om på nytt. Nya väggar, nya tapeter, nytt golv och en ny början. Vad vill du åstadkomma med din kreation? Att inreda sker inte på några dagar. Att hitta bitarna som får din personlighet att lysa i ditt hem tar tid. Inte mycket går upp mot känslan när du känner dig nöjd, sätter dig med ett glas rött och bara njuter.
Jag blir aldrig klar. Detta är mitt sovrum idag. Jag kanske har lagt till eller tagit ifrån imorgon.
Livet är för kort. Bo flott, så flott du kan. Somna i lyx, vakna full med möjligheter!

Allt på sängen kommer från mimou sängborden har jag väntat fyra månader på, dom kommer från Kina. Porträttet är målat i Paris, på Place de Teatre. Doftljus från Penhaligons, Elisabethan Rose.


Animal Print


Denna pälsjacka har jag tittat på i veckor nu, och jag tror bestämt att det är dags att den får flytta hem till mig. Ett par blåa jeans, en vit t-shirt och en färgglad Hemés-scarf runt halsen, skyhöga gråa mockaboots och denna jacka kommer absolut till sin rätt.

Pälsjackan kommer från Haléns


Open your heart


Om du håller fast vid en känsla av medlidande, av värme, så öppnar någonting automatiskt din inre dörr. Genom detta kommunicerar du lättare med andra människor. Denna känsla av värme skapar ett slags öppenhet. Du upptäcker att alla människor är som du, och därmed kan du få en lättare relation till dem. Det ger dig en vänskaplig anda. Då finns det mindre behov att dölja någonting, och som resultat skingras känslor av rädsla, bristande självförtroende och otrygghet av sig själva.

/utdrag ur boken Lycka!


Min kärlek till Chanel


Drottningen av klass och elegans är utan tvekan Coco Chanel. Det enkla och det stilrena är hennes signum än idag, som Kal Lagerfeldt har behållit och utvecklat. Han är min husgud, svart-vita fotografier på honom hänger på utvalda platser i mitt hem. Jag bara älskar Chanel och allt vad märket representerar. När jag var i Paris gick jag loss i butikerna, smuttandes på Dom Perignon, och i den alldeles underbara brus som denna ädla dryck framkallar, shoppade jag loss. Jag ville vara säker på att jag skulle bli ägare av en Chanel-väska, om jag så skulle leva på vatten i några år. Självklart stannade shoppingen inte där, jag menar, jag kan ju inte slänga ner mina nycklar i väskan bara sådär. Accesoarerna haglade över mig i detta rosaskimrande ljus som inte många modehus klarar av att ge. Förälskelsen började för många år sen, nu är kärleken ett faktum.

Hon är en stilfull och ELEGANT kvinna med en vilja av stål, så skulle jag beskriva henne.
Hon har ett djup som präglas av ett förflutet, hon har insikt om sig själv och om livet.
Att få vara en kvinna och vara KVINNLIG är det bästa hon vet.
Du ser henne alltid i höga klackar, gå med bestämda steg efter hennes upsatta mål.
Hon har värme i hennes UTSTRÅLNING, hennes ögon skvallrar alltid om dagsformen.
En stor potion humor och ett ljudligt SKRATT, och du vet att hon är nära.
Hon slukar MODE och INREDNING, det är hennes största PASSION.
Vackra ting ger henne lust. Vackra ord ger henne LUGN.
Hon belyser ämnen som ger tyngd och återspeglar hennes personlighet och innersta TANKAR. Det bjuder hon alla på som vill veta.
Hon har haft ett tufft liv, och hon har insett sina begränsningar.
LIVSNJUTARE som hon är vill hon lära ut att njuta av nuet, att se det man har och GLÄDJAS.
Glädjas åt andra, le åt andra och vara POSITIV.

I hennes blogg får ni följa hennes passioner i livet, men också hennes inre.
Xxx


RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...