The basicsPimp your bed in the name of spring

 

 


Nu när solljuset sipprar in genom föstrerna och fåglarna kvittrar i gryningen för att önska oss en vacker dag är det lite lättare att leva. Vi vill förnya och förbättra oss själva, uppdatera och uppgradera vår garderob och städa ut den långa och dunkla vintern som har försatt oss i dvala under större delen av året. Det är dags att putsa alla fönster och göra en grundlig städning, kanske till och med en rensning.
Jag har många gånger skrivit om betydelsen av ett vackert och mysigt sovrum som inbjuder till sömn och vila, men även passion och sensualism, och då sängen speciellt viktig. Den ska vara ren och fluffig, krispig och varmt inbjudande för maximal lyx i vardagen. Det är så himla enkelt att göra sin säng välkomnande och härlig. Min hemlighet är att utgå ifrån kvalitét från gunden och investera i krispiga, helst vita sängkläder som håller formen och kvalitén tvätt efter tvätt. För den lyxiga hotellkänslan natt efter natt stryker jag mina påslakan och lakan med ett underbart härligt rosenvatten direkt från Frankrike eller Durance produkter som jag sprayar innan jag går på med ett hett järn. Doften kapslas in och bommulssatinet blir väldoftande och krispigt, även efter oroliga nätter med mycket rörelse finns knappt en rynka i tyget. Ett hav av kuddar, både sovkuddar och prydnadskuddar samt ett vackert överkast sätter pricken över iet och ger dig en välkomnande privat oas.
Det är jätteviktigt med god sömn och en avslappnande tillvaro för att orka med, alla borde ha tillgång till en egen budoir där man kan dra sig tillbaka, sova, läsa en bok eller älska och ge själen frid och bygga på med ny energi.
Dessa vackra sängkläder kommer från Zara Home och har bra kvalitet. Framförallt så tilltalar dom mitt estetiska sinne inom denna prisklass som är snäppet högre än billigt, men ligger en bra bit under de som jag har i min säng från Mimou, som (!) förövrigt inte är den bästa av alla kvalitéer som finns på marknaden. Vill du sova på moln rekommenderar jag egyptisk bomull med en hög thread count*, ju högre desto bättre.
Normalt brukar man säga att trådtätheten varierar från 80 upp till 1000. De flesta bättre tillverkare har mellan 180 till 320 i sin trådtäthet, ju tätare tråden ligger, desto mjukare blir tyget. Däremot är det överkurs att ha mer än 400 i trådtäthet då även trådens kvalitét, hur dom är sammanvävda, samt hur fin tråden är spelar en exremt stor roll för hur kvalitéten och mjukheten upplevs. Även hur många fina trådar som sammanflätas till en tråd har stor betydelse.
Det alldra viktigaste är att du trivs i din säng och att du får en känsla av välbefinnande och reinkarnation under din vistelse, som ska förbereda dig för en ny dag och nya utmaningar. Tvätta sängkläderna ofta och dammsug madrassen med jämna mellanrum för att bibehålla sin fräschör och minimalisera bakterier. Vädra!

* Thread count = trådtäthet som baseras på en fyrkantig bit på 1 inch, dvs 2.54 cm där man refererar till antalet trådar både horisontellt och vertikalt.
Sängkläderna som du ser på bilderna är från Zara Home och dom hittar du på ellos.se. Priserna är från ca 600:- för ett påslakan. Örngotten köps separat.

Ha en underbar natt i din alldeles egna, privata oas!Lapin en chocolat pour moi

 

Men jesus Amalia vad dålig jag har varit på att uppdatera bloggen på sistone! Jag har zillioner med idéer i huvudet men hjärnans kreativitet har inte nått fram till fingertopparna, för att sedan knastra ner dom med mina långa naglar på tangentbordet. Skärpning utlovas!

Det är ju helt underbart fantastiskt att våren är här, äntligen, och hedrar oss med sol i massor från en klarblå himmel. Jag är fortfarande i chock och undrar hur det kunde vända från ena dagen till den andra och förundras över att jag överlevde vintern, dess mörker, kyla och ovälkomna anlete. Jag har fått en helt ny energi och ett pirr i kroppen, och jag kommer på mig själv dra lyckligt på mungiporna, helt okontrollerat när jag ser små musöron på träd och buskar.

Helt plötsligt inser jag också att påsken är här, den glada och gula högtiden som för mig, som inte har en religiös ådra i hela min kropp, bara representerar lycka, vår, värme och grönska samt ett löfte om att en ljus och varm årstid ger nytt hopp om framtiden.

I år vill jag gärna skippa påskägget och önskar mig istället denna eleganta chokladkanin i guldskrud från den anrika Sweiziska chokladfabriken Lindt. Jag minns tillbaka när jag var barn och mina föräldrar hade strategiskt "gömt" presenter från påskharen på exakt samma plats varje år. Bakom den skira spetsgardinen i barnrummet av den 52 kvdm stora lägenheten som vi bodde fyra personer i, gömdes små presenter i form av choklad, godis och nya barbiekläder etc. Jag och min lillasyster låtsades inte se påskharens gåvor även om vi hade ett sneglande barnöga på vilken som var mitt, respektive min systers. Vi kunde knappt bärga oss, ändå kunde vi gå i timmar och snegla, viska sinsemellan tills vår mor, efter att ha roats av vår teater gav oss  klartecken att gå fram och öppna paketet: - Jag vet att ni har sett det, det är erat, gå och ta dom, sa hon varpå vi fortsatte vår teater och sa: - Va? Får vi paket? Var då? Nä vi har inte sett nåt!, och går fram och tillbaka i det lilla rummet och letar febrilt. Till sist går vi fram till fönstret och den skira spetsgardinen och blir störtöverraskad över att det fanns något där:

- Men titta! Vad är det här? Är det till oss? Wow!

Nu är vi vuxna men blir fortfarande lika glada för små presenter. Barnasinnet finns kvar och jag tror att jag skulle agera på samma sätt idag, som när jag var liten om jag såg en present utplacerad. Uppfostran finns i mig än idag, att inte röra något förrän jag har fått klartecken... (Sen att jag juletid lägger mig under granen och suggererar paketen med X-ray vision hör inte hit, haha.) Vad ska jag säga? Jag älskar att få paket!

 

 

 


Honey, I love you, but I love me more

 

Love is Joy, never convince yourself that suffering is a part of it.

 

 


My new look


Min inspiration till min nya look var den vackra, svala och klassiska blondinen Gwyneth Paltrow. Jag älskar denna page, den är inte för kort och den har en vacker form, även om det kräver en hel del jobb och styling för att få den såhär knockout snyggt. Resultatet blev exakt som jag ville, och jag ser numera ut som Gwyneth i håret, kvinnlig och sensuell med friska toppar. Jag blev av med ca 30 cm längd men i gengäld har jag fått ett levande hår som för en gångs skull ser friserad och hälsosamt ut. Nu vill jag matcha min nya frisyr till vårens läckra kläder och skor, exprimentera med vackert smink och låta stora och fantastiska örhängen dingla i öronen.
Vad tycker ni? Visst är det snyggt?

Symfony of colors

 

 

 

Det är så vackert att ha färska blommor hemma, hela jag sprudlar av glädje! När solen skiner och värmen är ett faktum utanför fönstret, lever jag upp likt naturen som efter en lång dvala återigen får nytt liv.

Tänk vad en bukett tulpaner kan göra för humöret och själen! En symfoni av vackra och glada färger i en vild kombination av olika slags tulpaner, vars gröna doft och krispiga lättja förför mina sinnen.

Jag har vid flera tillfällen berättat att jag inte har, ens i närheten av gröna fingrar. Allt som lever och som jag rör vid dör, men jag kan inte leva utan färska blommor i mitt hem. Jag vet att dom förr eller senare vissnar, men fram tills dess njuter jag i fulla drag. Jag kan ibland komma på mig själv sitta länge och titta och begrunda skönheten i de färggranna kronbladen, det busiga arrangemanget som med flit är allt annat än prydligt ordnad.

Min dröm är att ha en stor våning i en storstad någonstans i Europa, där min hall är så pass stor att jag kan placera ett runt bord med ett gigantiskt blomarangemang på. Det första jag ska se när jag öppnar ytterdörren är denna fantastiska bukett som sprider värme, väldoft och lycka.


Ladies and Gents - Picture this if you will


Idag har jag äntligen blivit människa igen efter måndagens bravader, i två hela dagar har jag gått runt som en zombie, hela kroppen har gjort vansinnigt ont och tröttheten efter fallet har varit ett faktum. Mer om det strax.
Min resa i måndags gick till Eskilstuna där jag gjorde det stora klippet! Numera har jag inte det långa men risiga hårsvallet, utan en välklippt, kvinnlig och blond page som jag är mycket nöjd med.
Att jag skulle få en klippning av min mamma var en total hemlighet och överraskning, och jag kunde absolut inte veta att det var det som var i görningen. Tack vare min tro på lagen om attraktionskraften och min mamma blev denna klippning en verklighet, något som jag har väntat och dragit ut på alldeles för länge...
Nu till det mindre glamorösa och gräsligt förödmjukande olyckan som jag råkade ut för.
Som tack för klippningen bjöd jag min mamma på fika på Expresso House, mitt i centrum där vi hade en trevlig stund pratandes i sällskap av mini cupcakes och decaf-latte. När vi hade fikat färdigt tog jag på mig min pälsväst i silverräv, slängde min LV Neverfull över axeln och hälsade på två goda vänner som satt och fikade en bit ifrån. Det var när jag käckt hade sagt hejdå, luftpussats och intagit min pose och hållning i mina ACNE-klackar och struttade genom entrén som det hände.
Allt hände i slow motion. Av nån anledning snubblar jag till på den fina välkommen-mattan till fiket och jag FLYGER minst två meter ut på asfalten, mitt i stan, framför fikande och shoppande människor. Jag faller ner på vänster knä, men som att det inte vore nog håller inte mitt knä för fallet utan jag rullar över på vänster sida och sedan på rygg. Min Neverfull faller pladask på nyllet och min nya iPhone samt alla andra föremål bildar en hög av märkesorgie en bit ifrån mig på asfalten. (Ja, jag ser att du skrattar, det är inte fint att skratta åt folk som gör sig illa!)
Det tar några sekunder innan min mamma reagerar, och vad säger hon? - Men vad gör du, du smutsar ju ner dina kläder! Chockad som jag är, både av fallet och även av hennes reaktion, med en smärta som jag svär åt på all världens språk med mitt ungerska temperament, sträcker jag ut min hand i ett försök att bli räddad och separerad från underlaget. Hon drar mig upp, jag borstar av mig och inspekterar innehållet i min väska samtidigt som jag känner smärtan och förödmjukelsen skölja över mig ivrigare än ett monsunregn.
Jag har haft knäskada på båda mina knän sen jag var 13 år, förmodligen är jag född med det men det upptäcktes då, och ett fall som detta gör saken knappast bättre. Idag är jag blågrön, inte bara på vänster knä men även på axeln som jag föll på, jag har sträckt vaden och lårmuskeln och mina ACNE-skor fick sig en omfattande skada.
Nu vet ni kära läsare varför jag har varit frånvarande och ömklig, det är som sagt först idag som jag har kunnat lämna mitt hem och känner mig någolunda okej.
Jag upplever fallet i repris rätt ofta och jag kunde inte låta bli och tänka på min favorittjej Carrie när hon halkar till och faller på modehuset Dior. Ganska likt fallet jag la av, dock inte lika glamoröst på gågatan i lilla Eskilstuna.

(En rolig anekdot är att det är i samma Dior-butik som Carrie ramlar i, som jag provade den vansinnigt dyra klänningen jag har skrivit om tidigare och även shoppade en hel del i berusningen av några glas förförande Moët...)

Det är mycket välkommet att tycka synd om mig och skriva en kommentar som ska boosta det förödmjukade självförtroendet jag nu dras med,  samt blåsa på mitt färggranna knä... Tack på förhand!


Indescribable

 

Jag är så obeskrivligt trött idag. Under hela dagen har jag rört mig i slow motion av all smärta som jag har åsamkat mig i gårdagens olycka, det är inte bara i kroppen och dess lemmar som smärtan sitter utan även i psyket.

Jag tänker nu infria mig ett uppskov från att hålla mitt löfte, dvs att berätta om det roliga jag gjorde igår, men även den smärtsamma och förödmjukande olyckan som jag återupplever om och om igen när jag blundar.

Med tanke på att jag knappt kan hålla ögonen öppna ska jag nu trotsa nattugglan i mig och dra den tjocka pälsfilten över mig på min divan och halvkika på rörelsen i tv:n. Jag återkommer imorgon, förhoppningsvis med mer energi och mindre ont. Ha en skön vårkväll mina kära läsare!


Psst

 

Imorgon ska jag berätta om vart jag reste idag och vad hemligheten var! Igår nämnde jag ju att jag skulle sätta mig på ett tåg idag, dock så visste jag inte varför. Det visade sig alldeles glasklart när jag kom fram att lagen om attraktionskraft verkligen fungerar, och skulle ni inte tro på det så finns det bara en andra förklaring; jag är en häxa, en fashionabel sådan, men likväl häxa.

Nu ska jag lägga ner min ömma kropp under täcket, jag råkade nämligen ut för en olycka idag också och jag har därmed fruktansvärt ont. Dessutom får jag tacka min obotliga tidsoptimism för att jag är helt slut nu. Min alldeles fantastiska uträkning av minutrar för att hinna med ett tåg, att springa hela vägen med ett förolyckat knä och ben, OCH höga ACNE-klackar uppepå det har officiellt knäckt mig. Mer om det imorgon. Jag har numer gett blåmärken ett Chanelsminkat ansikte, hennes gröngula ögon går i kors och hon ska nu med ömma trampdynor halta bort med sitt svullna knä till sängen där hon förhoppningsvis däckar. Over´n out.

 


Love at first sight

 

Jag har bara haft min iPhone 4 i tre dagar men jag är redan helt förälskad i den. Jag älskar designen, smidigheten och det faktum att telefonen verkligen är smart. Jag ser med glädje fram emot minst två år tillsammans, i vått och torrt ska vi vara oskiljaktiga och jag längtar efter att upptäcka nya sidor hos denna snygga lilla gadget, dag för dag. Teknik när den är som bäst.

 

Nu vill jag bara äntligen hitta ett snyggt fodral, värdig den fashionista jag är. Smythson, Paul Smith, Gucci eller kanske den i krokodil från Jimmy Choo? Spänningen är olidlig, uppföljning kommer! Har ni tips om var jag kan hitta ett fashionabelt fodral så hör av er!


Glamour on a sunday

 

Jag har varit frånvarande från bloggen ett tag, jag har varit bortrest, men jag har haft en zillioner idéer till inlägg då jag är som en svamp och suger åt mig allt jag ser. Senare idag är det dags att jag sätter mig och får utlopp för min kreativitet men först till det trista; jag måste städa mitt hem.

Jag vet inte hur länge jag har skjutit upp det, min butler James verkar inte uppmärksamma att det behöver göras, eller har jag gett han ledigt igen?

Å andra sidan, vem har sagt att städning behöver vara oglamoröst? Kolla på biden ovan, det enda jag tycks behöva är en liten bunnytail och ett set med fluffiga öron, smycken, ett par sexiga klackar och lite spets, sen är det bara att köra. Det är väl ingen match? Faktum är att jag skulle kunna tänka mig att städa klädd som hon, men kanske inte för att roa grannarna, utan för en alldeles egen käresta som dock inte finns på världskartan as we speak. Bummer. Well, nu är det dags att göra lite nytta, imorgon åker jag iväg igen, det är en hemlis till och med för mig varför jag åker, surprise surprice! Jag vet vart jag ska, men jag vet inte varför!

 

Hon är en stilfull och ELEGANT kvinna med en vilja av stål, så skulle jag beskriva henne.
Hon har ett djup som präglas av ett förflutet, hon har insikt om sig själv och om livet.
Att få vara en kvinna och vara KVINNLIG är det bästa hon vet.
Du ser henne alltid i höga klackar, gå med bestämda steg efter hennes upsatta mål.
Hon har värme i hennes UTSTRÅLNING, hennes ögon skvallrar alltid om dagsformen.
En stor potion humor och ett ljudligt SKRATT, och du vet att hon är nära.
Hon slukar MODE och INREDNING, det är hennes största PASSION.
Vackra ting ger henne lust. Vackra ord ger henne LUGN.
Hon belyser ämnen som ger tyngd och återspeglar hennes personlighet och innersta TANKAR. Det bjuder hon alla på som vill veta.
Hon har haft ett tufft liv, och hon har insett sina begränsningar.
LIVSNJUTARE som hon är vill hon lära ut att njuta av nuet, att se det man har och GLÄDJAS.
Glädjas åt andra, le åt andra och vara POSITIV.

I hennes blogg får ni följa hennes passioner i livet, men också hennes inre.
Xxx


RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...