The dress is mine

 

Idag blev klänningen så äntligen min. Jag har suktat efter den så länge att jag knappt kan tro att den hänger mittemot sängen på garderobsdörren och ler mot mig. Leendet är något finurligt då klänningen vet att den inte är redo att bäras ännu. Kära läsare, jag har köpt en dyrgrip till designermorot som ska piska mig i form på gymmet. Måhända att jag är knäpp som har köpt en svindyr klänning som jag inte kan använda, ännu, men med tanke på att jag SKA ner i vikt är det ju bättre att den hänger oanvänd nu än när jag är för smal för en stor storlek.

Klänningen kommer från By Malene Birger och är helt bar i ryggen. Dessutom kan klänningen knytas om och få en annan form. Jag älskar den! Till mitt förtret såg jag en till klänning från henne i butiken i sann Chanel-anda som så småningom också ska bli min...

En väldigt lång dag är till ända där shopping och jakt efter nya träningskläder stod på schemat och följdes av 2 glas vin samt en lätt middag med en vän på Varda. Kvällen avslutades på bio och filmen Sanctum 3D.

Nu är jag helt slut och njuter av att halvligga på min divan. En decaf kaffe på det och dagen är fulländad! Hoppas att ni alla har haft en skön söndag!


The crisp and classic must have - The great White





Det oumbärligt vita som är ett måste i varje garderob: jag talar givetvis om den krispiga och mångsidiga vita skjortan. Som ni ser på bildkollaget från olika visningar för S/S 2011 och ett brett spektrum av designers, så finns det en uppsjö av varianter som den kan användas på och stylas utan att bli tråkig eller uttjatad. Det känns inte som att jag behöver skriva speciellt mycket om varför varje kvinna bör äga en i en utmärkt kvalitét. Ju längre den håller sig fräsch desto bättre då den aldrig går ur modet oavsätt snitt, design eller material. Satsar du på linne eller siden är den perfekt under sommarmånaderna, och är den i bomull med en utsökt glans och hållbar kvalitét, blir den en ständig följeslagare året runt använd till jeans, kjolar, shorts, kostymer, saronger och gud vet vad. Beroende på vad du sätter till förändarar du dess utseende från gång till gång med tex sjalar, smycken, en slentriant knuten slips, en liten cardigan, en kavaj eller ett snyggt skärp. Bara fantasin sätter gränser på vad detta plagg är kapabel till att göra för dig, dina outfits och din garderob.
Se till att satsa en slant och se det som en investering när du köper din vita skjorta. Den ska klara en hel del tvätt, eventuell blekning, strykning och mycket användning innan den kan kasta in handuken och tacka för sig. Är den figursydd ska den sitta snyggt i ryggen och över brösten, och för all del, köp inte en för liten storlek så att knapparna spänner över brösten. Det är inte snyggt...
Den krispiga vita skjortan är en must have för alla, har du en i garderoben?

Nail trends S/S 2011







Vårens trender inom nagelvård, design och nailart är subtil, precis som modet på världens alla catwalks. Det är mycket pasteller som nude, beige, grått, blyerts och silver, blandat med de klassiska färgerna som tomatrött, rosa och naturella naglar. Färgkombinationerna när det leks med olika färger är också behaglig, men med ett markant fashionstatement. Beige blandas med svart och den nya stora trenden är Minx-naglar där en färdigmönstrad "folie" i anpassad storlek värms under en värmelampa där ett "lim" aktiveras. Folien tapetseras därefter på nageln, längden filas till och sidorna försluts. Detta är ett relativt nytt sätt som kändisarna i USA älskar. I bildkollaget ser ni Lady Gaga med just Minx-naglar i guld. Folien varar något längre än vanligt nagellack och resultatet är både snyggt och häftigt.
Den svarta trenden på naglar håller fortfarande i sig och det finns en hel del mörka färger från modehusen som dominerar, tex Chanels Les Vernis Black pearl (nr 513) som har en grönskimrande ton. En annan trend som är väldigt populär är trädgårdstoner som grönt i olika, samt himmelsblått.
Rött är alltid sofistikerat, fransk manikyr är alltid klassiskt och dessa trender går aldrig ur tiden. Lek med olika färger och glöm inte tånaglarna för ett helhetsintryck!
Kom ihåg att vårda dina händer och naglar och måla om ofta för att undvika avskavda och flagnande naglar. Har du möjlighet så unna dig gärna en manikyr, det är skönt, naglarna blir som nya och det blir lättare att hålla efter hemma.

All you need to know


For the beautyqueen in you.

Eclectic Interior Inspiration







Är du ute efter en eklektisk stil, dvs en blandning av indiskt, orientaliskt, modernt, färgrannt, varmt och bohemiskt ska du ta dig till Indiska där du hittar just allt detta. Företaget har gått igenom en förbättring under de senaste åren och numer kan i princip alla hitta något som passar just dom. Avdelningen som jag gillar är ju såklart heminredning med möbler och prylar som faktiskt har det mesta.
Mitt hem är inrett med värme och mycket känsla i en elegant klassisk stil med mycket tyger såsom siden och päls, möbler och detaljer i svart, vitt, silver och en del accentfärger som orange och cerise i vardagsrummet, och dovt sidenblått blandad med brunt, nougat och creme i sovrummet. Jag har en kärlek till glas och kristall och jag väljer det gärna när det kommer till belysning, ibland i frostad form. Jag älskar när det andas stil omkring mig, både i det jag bär och den atmosfären jag rör mig i dagligen. Mina känsliga spröt känner av vackra detaljer som gör mig lycklig. Jag har verkligen låtit mitt hem ta tid att inreda och låtit det ta tid att hitta detaljer och möbler som gör det speciellt och speglar mig.
Förut, när jag var yngre köpte jag allt som jag tyckte var fint och därmed blev mitt hem rätt så överbelamrat. Idag har jag skalat av i inredningen och låter några få detaljer tala för sig själv.
Jag gillar indiska, mest för att butiken ger en kick av inspiration, även om stilen är flera världar bort jämfört med min egen.
Bilderna ovan är från Indiskas vår och sommarkollektion och jag gillar färgerna och detaljerna detta år som inte är lika skrikiga som vanligtvis. Dom har mycket i kollektionen som även visas på bilderna, som kan ge ett avskalat och stilrent hem mer färg och personlighet, samt en härlig kontrast mellan olika material, kvalitet och struktur i tyger, keramik, porslin och glas.
Oavsätt om du vill ha det stilrent eller en explosion av personlighet i ditt hem så ska du inte gå all in på någon enskild inredningstil. Plocka lite av varje istället, både efter funktion men också efter platsen som prylen/möbeln ska vistas i. En blandad stil med några få utmärkande detaljer lyfter vilket hem som helst, oavsätt om det är shabby chic, ultramodernt, retro, klassiskt, antikt, gammaldags, bohemiskt eller orientaliskt som ditt hjärta bankar för. En skön balans, en sk röd tråd är viktigt och det skapar ett lugn och en avslappnad miljö byggd på din personlighet. Have fun!

House of Harlow jewelry pour moi





But of course Silvia ska ha detta speciella och annorlunda huvudsmycke från Nicole Richie´s smyckeskollektion, House of Harlow. Det vore ju inte jag annars!
I oktober 2008 startade Nicole sin smyckeslinje för Kitson´s onlinebutik och våren 2010 utökades märket House of Harlow med kläder och skor. Det var också samma år som hon vann "Entrepreneur of the Year" för märket i Glamour Women of the Year Awards.
Numer bärs hennes smycken av kändisar som Madonna, Ashlee Simpson, Kim Kardashian, Paris Hilton, Vanessa Minnillo och självklart Nicole Richie själv med flera. I kollektionen finns den ombloggade "leather station necklace" (skymtar på 3:e bilden med Nicole) och allt mellan örhängen, ringar, armband i massor och lite speciella och udda kreationer som detta huvudsmycke.
Givetvis har jag lagt undan ett eget exemplar hos KyssJohanna där jag har fått en ny vän som delar min passion för allt det vackra och kvinnliga, den urgulliga tjejen Sandra.
På bilderna ser ni de olika varianterna som alla ingår i kollektionen, vissa med kristallpärlor, vissa i metall med guldplätering som även den som jag ska ha är i. De finns i 3, 5, 7-strand och 9-strand som betyder hur många kedjor huvudsmycket består av. Den jag ska ha är den på de undre bilderna på modellen Johanna som är en 5-strand headpiece i 14 karats guldplätering.
Jag ser framför mig hur jag har mina svarta Acnebyxor med läderdetaljer, ett löst vitt eller rosa linne, min svarta BLANK kavaj, svarta Louboutins en stor coctailring i guld samt detta huvudsmycke. Vad sägs? Snart är den min och väntar på mig på posten!

Tips! Om ni är sugna på den så slå till ganska omgående då efterfrågan på detta smycke är jättestort och är slutsålt på de flesta onlinebutiker i USA och England.

Michael Kors iPhone Wallet Clutch



Det är med väldigt blandade känslor som jag lägger upp detta inlägg, jag har ett känsligt och kräset öga för detaljer och kvalitet, och det finns tyvärr saker även från välkända designers som inte håller måttet.
När jag först hittade denna lilla plånbok/clutch/iPhoneväska så blev jag stormförtjust. Vilken bra idé tänkte jag. Den är mycket söt, behändig och väldigt klassiskt chic för oss fashionistas att bära våra iPhones i med stil.
Mina ögon och mitt hjärta ägs redan av en iPhonecase från Jimmy Choo som ni kan se i ett tidigare inlägg som kostar mångdubbla det denna kostar, och just därför tyckte jag att det kunde vara ett sött alternativ till den att varva med, beroende på vart jag ska.
Ju mer jag engagerade mig i hur jag skulle införskaffa denna sötnos, desto mer öppnade sig en massa frågetecken och tveksamheter för mig som jag snabbare än kvickt fick svar på. Min fashionabla mamma beställde denna utan min vetskap, även hon besitter dessa kritiska ögon, och hon gav mig svaren jag letade efter.
Den är ursöt och chic att ha med sig, ID, kreditkort, lite sedlar plus din telefon och en kvinna har nästan allt hon behöver ha med sig. Denna kvinna måste dock enbart välja att messa, surfa och spela spel på sin telefon, för det är nämligen allt som detta case tillåter. Din iPhone sitter så pass stadigt i caset i början att det nästan är omöjligt att ta ur när man ska prata i den. Hela caset blir ju klumpigt att föra till öronen om telefonen lämnas kvar i den. Plocka den in och ut ändå säger ni? - Visst, förutom att kvaliteten på lädret är så pass dåligt att de flesta användare har använt upp 2 st på mindre än en månad. Lädret töjer sig, går sönder och av, och håller inte formen. Fodralet töjs till slut ut och telefonen sitter därefter inte säkert. Även det lilla svarta handtaget lossnar då lädret töjer sig med tiden och med telefonens tyngd/användning.
Använd headset säger ni nu? - Visst, det går fint, men du har samma problem om du vill använda kameran i telefonen då du behöver plocka ut den även då.
Så, om man bara ska ha den någon gång ibland, kanske bara för en utekväll då man bara ska messa så är den superchic och snygg. Används den dagligen dock eller oftare än någon gång ibland så kan jag tänka mig att den lätt kan orsaka psykbryt hos stackars tjejen som febrilt fipplar med sin snygga fashioncase för att besvara det efterlängtade samtalet från prinsen. Eller orsaka en lätt hjärnblödning då hon vill fånga sekunden och bevara den på ett foto. Allt medans männen tittar på oss och skakar på huvudet, - att dessa kvinnor bara orkar...
Jag ska inte köpa någon, för mig är kvalitet a och o, även min mamma skickar tillbaka sin. Kvalitet över design, design över funktion är min stege, jag tummar inte på priset för att få en vara som består. Om ni inte tycker att min recension räcker och har ytterligare funderingar kan ni läsa omdömena på Apple Store som köpare har lämnat, där det skrivs både ris och ros om produkten. Alla tycker olika, smaken är ju som bekant som baken, delad.

Michael Kors iPhone wallet clutch hittar du på Michael Kors hemsida, www.michaelkors.com, eller The Apple Store för ca 600:- i färgerna beige, svart och snake.

The shoe salon

 

Beskåda, studera och dröm dig bort till dessa vackra och häpnadsväckande bilder på det underbara juvelerna  vi kallar designerskor för vackra kvinnofötter! Vilka skor, klackar, vilken design och detaljer. Jag tappar andan och vill självklart inte vara egoistisk i mitt dregglande, utan delar givetvis med mig till den skoälskande kvinnan och alla andra som uppskattar utsökt design, femininitet, sensualism, pondus och bärbar konst.

Här ser ni bland annat Christian Louboutin, Brian Atwood, Charlotte Olympia och Giuseppe Zanotti´s underbara skapelser, kan du lista ut vilken som hör till rätt designer?






Whisky a la Westwood

 

Det brittiska lyxmärket Chivas Regal, som är världens nr 1 ultra premium skotsk whisky, och designern Vivienne Westwood har tillkännagivit ett nytt samarbete på Londons Fashion Week - den begränsade upplagan Chivas Regal 18 Year Old av Vivienne Westwood. Skapelsen för Chivas Regal visar tydligt hennes enastående rykte för utmärkt design, mönster och tillskärningskunskaper.
Vivienne Westwood använder sin expertis inom skrädderi och skärning, och skapar en fantasiflaska klädd i en lyxig och unik tredelad kappa i sann Vivienne Westwood stil.
Dame Vivienne Westwood sa: "Jag är engelska, så det är omöjligt för mig att ignorera den brittiska kulturen i min design. Det är verkligen mycket glädjande att tolka några av mina mönster i andra medier än mode. "
Samarbetet utgör ett viktigt steg för Chivas Regal, världens första lyxiga skotska whisky, som tidigare har arbetat med ledande modemärken som Alexander McQueen och Christian Lacroix.
Chivas Regal 18 Year Old av Vivienne Westwood kommer att släppas som en limiterad version med endast 2.500 flaskor i världen och kommer att finnas tillgängligt internationellt och kosta från $ 495.


A womans touch


Be afraid gentleman, be very afraid!

A scent of a woman


En av det många fördelarna vi kvinnor har är att få dofta som blomsterängar, prunkande trädgårdar och magiska doftsesationer. Jag förutsätter att alla kvinnor därute har sin signaturdoft som andas just Er personlighet, sensualitet och skönhet. Min är, sedan massvis med år Chanel´s Chance och jag älskar den. Den speglar mig till punkt och pricka. Dom som känner mig vet om jag är närvarande så fort den smeker näsor med den förförande doften likt den mjukaste och mest exklusiva siden någon kan föreställa sig.
Jag har en uppsättning av andra parfymer som jag använder mycket sällan, men jag älskar de olika dofterna som de vackra och ibland sagolika små flaskorna innehåller.
Här ser ni ett urval av lite exklusivare parfymer som jag personligen faller som en fura för, förutom min egen signaturdoft. 
Aqua di Parmas Magnolia Nobile är helt förtrollande. Den är inspirerad av de vackra Palazzo trädgårdarna i Italiens majestätiska Lake Como område och representerar essensen och skönheten av den orörda naturens elegans. En unik, harmonisk och oförglömlig doft. Perfekt för den sofistikerade, feminina kvinnan, som lever sitt liv med intensivitet och stil. Underbar, exklusiv och magisk.
En av världens mest exklusiva dofter är Joy som lanserades 1930, och hyllar doftminnet av det gamla och det nya. Det är en blommig doft med noter av persika, ros, jasmin och mysk. För varje Joy (EdP 50ml), går det åt 16 000 jasmin blommor och 500 rosor! Inte illa, en doft för en kvinna i min smak.
Bvlgari´s Pour Femme är glamorös och romantisk medan Aperge är en feminin och sensuell doft från modehuset Lanvin. En klassisk fransk doft, också för en kvinna med stil.
Det har ploppat upp oerhört många nya parfymer på marknaden, klädmärken som lanserar eget, skådespelerskor, kändisar och modeller skapar också sina egna. Dett gör att det är en ren djungel därute och det kan vara svårt att hitta rätt. Det tog tid även för mig, jag använde Gucci´s Envy i massor med år och varvade med Lancôme´s Miracle som båda visserligen passade mina unga år då, men som idag känns helt passé. Kom ihåg att du blir äldre, din klädstil, personlighet och mognad ger en utveckling som behöver matchas med rätt doft.
Det blir som ett osynligt klädesplagg, en osynlig kroppstrumpa som ska svepa din kropp med doften som symboliserar dig och vem du är. Ta tid på dig när du väljer, be om att få prover och gå med doften några timmar/dagar innan du bestämmer dig för att slå till. Alla är inte som jag som hittade min älskling och köpte upp mig på allt i den serien.
Se upp med billiga, syntetiska och starka dofter, i kontakt med din kropp och PH-värde kan de i värsta fall förvandlas till en lukt istället för en doft. Det kan bli allergiframkallande och framkalla även huvudvärk. En doft ska anas och smeka din och din omgivnings näsa som en liten puff.
Det i särklass vanligaste lösningsmedlet till parfymolja, är etanol eller en blandning av etanol och vatten. Parfymolja kan också spädas ut i naturligt doftande lipider, som jojoba, fraktionerad kokosnötsolja eller vax. Koncentrationen i procent per halt av parfymolja är:
Parfymextrakt (Extrait ): 20–40 % (vanligen 25 %) doftblandning, Eau de parfum (EdP): 10–30 % (vanligen ≈15 %) doftblandning, Eau de toilette (EdT): 5–20 % (vanligen ≈10 %) doftblandning, Eau de cologne (EdC): 2–5 % doftblandning.
EdC har alltså den lägsta halten parfymolja i sig och är mest utspädd med lösningsmedel. EdP har den högsta halten parfym i sig och därmed ökar också drygheten men även priset. Jag satsar alltid på EdP tillsammans med Parfume (Extrait ), det lönar sig i längden, doften håller längre och dunstar inte bort. Dessutom behövs det ytterst lite för att dofta underbart förförande en hel dag.
En puff eller dutt i hårfästet i nacken, en bakom varje öra, en emellan brösten, var sin på handlederna och om du vill, en i varje knäväck. Kort och gott där kroppen blir som varmast och pulsen slår. I takt med hjärtat ökar pulsen, pulsen ökar värmen och värmen sprider din signaturdoft och gör din värld en egen bakgård full av blommor!

Michael Kors S/S 2011























På begäran av min lillasyster visar jag nu upp vår och sommarkollektionen signerad Michael Kors. Hon älskar hans design och jag kan se varför hon gör det. Hon klär sig mycket stilrent och enkelt, men alltid kvinnligt och elegant och hon har för det mesta bara avskalat i smyckes- och skoväg.
Dock så har Kors kollektion fått mig något fundersam denna säsong. Vad i hela friden gör den beiga, löjliga, fula och urtvättade fiskarmössan på catwalken? Har jag missat nåt? Den hör verkligen inte hemma på en catwalk ihopparad med en klassisk dräktklänning med paljetter, eller alla andra plagg som jag helt ratade. När jag arrangerade bilderna så fick jag faktiskt välja bort en del ur visningen som var hutlöst fult. Hade han kommit med det i Project Runway hade han åkt ut med huvudet före för min del...
Färgerna är subtila och naturnära, och det mesta liknar en bättre basgarderob, (som jag vet att min syrra gillar), med inslag av den starka cerieserosa och solgula accenten som jag faktiskt faller för. Därutöver har han skräddat små figurkramande kjolar och klänningar ur en ryamatta i både skogsgrönt och rosa.
Betydelsen för en hel och komplett garderob, vare sig det är vår eller höst är ju att ha en bra kostym i ett bra material och en lugn färg, en klänning som går att dressa upp och ner, en stor stickad kofta och en trench. Har man allt detta så krävs det inte mycket för att få en varierad symfoni närmast kroppen efter humör och behag. Jag gillar enkelheten i Kors kollektion och jag bara älskar de fladdriga byxorna i olika utföranden med paljettbyxan i guld i toppen. Vitt i massor och ett tunt läderskärp ramar in den kvinnliga formen.
Ju mer jag tittar på kollektionen desto mer gillar jag den, dessutom älskar jag hans sätt att blanda luxurösa material som siden med stickat, cashmere och linne, paljetter och mjukaste skinn. Hans plagg utstrålar för det mesta ett bekvämt, slappt och skönt mode med en kvinnligt elegant twist.
Så syster yster jag förstår varför du gillar honom. Men för guds skull, om du tar på dig en fiskarmössa så slutar jag prata med dig! Okej när vi fiskar, men det händer ju aldrig så hands off!

Ps. Jag kan utlova att Michael Kors höstvisning slår det mesta i mitt tycke so far. Den är helt fantastisk och jag har inget att anmärka på. Jag älskar den och är helt kär! Den kommer givetvis att läggas upp på bloggen i sinom tid. Ds.

Missed me?



Oh please say YES!

So where have I been?



Ja, det är en bra fråga... Jag har legat begraven under lager av täcken och försökt att glömma bort att det är 30 minus ute till och från. När ska det äntligen bli vår? Denna vinter tycks aldrig ta slut, trots att det är en av mina största önskningar. Att jag är i ide är ingen större överaskning, jag längtar till varmare breddgrader, sol, uteserveringar och lycka i luften.
Jag har varit frånvarande i en hel vecka men jag ser att en trogen skara läsare är inne varje dag för att se om jag har kommit med något nytt, och jag kan självklart inte göra er besvikna. Jag ska ta och plocka upp mig själv, bädda sängen och sätta mina fingrar och klor i arbete. Nu ska det skrivas, bilder ska visar från hela världen och deras catwalks.
Man brukar säga: Fake it til you make it, det får bli mitt mantra tills solen tittar fram igen och delar med sig av sina värmande strålar och ger mig ny energi.

The one and only


Jean Paul Gaultier Couture 2011 Spring





























Mohawk frisyrer, punk, spets och tyll, kedjor, nitar och hundhalsband utmärkte Jean Paul Gaultiers Couture kollektion för våren 2011. Redan när inbjudningarna skickades ut, en bit fisknät fastsatt med en säkerhetsnål på en bit kartong, kunde man ana vad denna äkta Parisiska designer skulle visa upp.
Skräddat, tunt och perforerat läder, bomberjackor och Gaultiers signaturplagg; trenchcoaten visades upp i en ny längd, utan axlar i färgen "Rose", döpt till "I Am an Anarchist". Men bara i en värld där fulheten regerar...
Förutom Diors Couturevisning är Gaultiers Couture oslagbar och lätt en favorit hos mig. Den ispirerar mig och påminner om att det kassiskt svart/vita aldrig går ur tiden. Gläns i vår och sommar i småblommiga klänningar, svart-vita detaljer, paljetter och damma av din gamla bomberjacka, alternativt de små, korta och nätta jackorna för en perfekt look. Ta även lektioner av Cruella de Vil som verkar ha inspirerat Gaultier till många av kreationerna. Inte att förglömma är brudklänningen i tyll på den näst sista bilden, samt cancan finalen i siden och tyll dansad av Psykko Tico från Crazy Horse.


Happy Valentine´s Day!



Jag vill önska alla mina läsare en glad alla hjärtans dag och skicka en kram till var och en av er!
Tack för att ni följer bloggen och ger mig kraften att blogga vidare!
Ha en underbar dag alla fina!
PUSS!

Price tag



Jag hörde den här låten för första gången idag, måhända att jag är helt efter med tanke på att nästan 10 miljoner människor hunnit före mig på YouTube, men jag anser att det faktiskt är bättre sent än aldrig, eller hur?
Den är i vilket fall som helst riktigt bra, men det som slår omkull mig helt är hur jäkla snygg Jessie J är! Vilken kropp! Något att ha i tankarna på gymmet, jag SKA ha hennes kropp innan sommaren. Jag gillar hennes outfits i videon, och när det gäller texten kan det ju inte bli mer rätt i tiden. Mer musik åt folket! Lyssna och se om du gillar den lika mycket som jag, den sätter sig i öronen och jag nynnar med utan att jag ens tänker på det...

The Carrie Quote


Scarlett loves Moët


Moët & Chandon tillkännagav nyligen sin nya, internationella reklamkampanj för 2011 tillsammans med den vackra skådespelerskan Scarlett Johansson. Scarlett är sedan mars 2009 ambassadör för märket och kampanjen fotograferades av den skickliga fotografen Tim Walken på Moët & Chandons vackra gods i Epernay, Frankrike. Visst blev det vackert? Walkers bilder får det rika kulturarvet av världens ledande champagne att bli levande och precis så exklusiv som den är.

Bataille d'oreillers

 

Frächa upp soffan i vardagsrummet, eller starta vårens vackraste och mjukaste kuddkrig med dessa pastelliga härligheter från H&M Home. Satsa på ett hav av kuddar både i soffan och på sängen för en exklusive touch!

Pris från 99:- till 199:-


Here comes the Beauty Pack



Underbara Chanel, det enda i min sminkväska!

For every wallet



Det perfekta plagget för både vår och höst för att hålla värmen och bli klassiskt chic, är självklart en trenchcoat. De flesta butikskedjor har sin variant i olika prisklasser och likaså de stora modehusen med Burberry i ledningen. En klassisk trench passar lika bra till kjol och klänning som till jeans, och det finns oräkneliga sätt att styla den med accessoarer, skor, boots, stövlar, sjalar, handskar och kanske till och med en hatt?
Att satsa på bra kvalitet när du köper en trench är jätteviktigt då den aldrig går ur modet och kan användas år ut och år in, säsong efter säsong. Vilken väljer du?

Agent Provocateur - Celebrate your femininity






Lika viktigt som att känna att man är fin på utsidan, är att känna sig vacker även under kläderna, närmast kroppen. Att vara kvinna och att få kunna klä sig i vackra, mjuka och förförande material som siden och spets mot vår lena hud är faktiskt en dröm.
Sålla i underklädeslådan, gå igenom och släng allt som har gjort sitt, har tappat formen och färgen eller har tvättats till oigenkännlighet. Ta sedan ta en tur till din favoritbutik och frossa bland pastelliga spetsar eller färggrannt siden. Kom ihåg att du får vad du betalar för, kvalitet och passform, speciellt för bh:ar är a och o då en korrekt storlek och form gör dig, din kropp och även kläderna du bär över den en stor tjänst. Be om hjälp i butiken för rätt kupstorlek och omfång och satsa en slant för att uppdatera denna del av din garderob som är viktig för att du ska trivas i allt du bär över.
Det finns fantastiska underklädesmärken som är helt magiska att både titta på och bära som givetvis kostar sin slant, men med rätt vård klarar en lång period av användning.
Själv är jag kvinnan som älskar La Perla, Chantal Thomass, Abecita, Chantelle, Passionata och Agent Provocateur för att nämna några, och som anser att livet är för kort för att använda bommullstrosor.
Hylla din kvinnlighet och din kropp och klä den i de bästa materialen alla dagar i veckan!
Bor du i Stockholm eller har vägarna förbi? Se då till att göra ett besök på Agent Provocateurs fantastiska butik på Birger Jarlsgatan 9!

Givenchy Couture 2011









Klädskaparen och designern Riccardo Tisci visade för våren sin besatthet för Japan i sin Couture kollektion för modehuset Givenchy. Hans fascination över Japan är inte som för oss vanliga alla obis och geishor, utan en Japan  full av robotar, leksaker och dansaren Kazuo Ohno. När Ohno dog gjorde Tiscis vän Antony Hegarty en hyllningskonsert där han hyllade Ohno, som sedan inspirerade Tisci och på så sätt blev den döde dansaren en slags musa för designern. Detta blev resultatet.
Färgpaletten är torkade blommor, och kollektionen andas romantik och melankoli.
En endaste klänning krävde 2000 timmar av klippning och tillskärning och 4000 timmar för sömnad, för att inte tala om arbetet på dom klänningarna som var fullt beströdda med Swarovskikristaller och pärlor. Kollektionen ställdes upp i en vacker salong på  Place Vendôme och visades upp likt kostverk på ett galleri.
Laserskuren organza är applicerade på flera lager av chiffong och tyll för att skapa en tredimensionell upplevelse i alla klänningar. en av dom syntes en japansk trana, på en annan skapelse visades en applikationsteknik som såg ut som en stegrande phoenixfågel bland ett moln av fjädrar.
Haute Couture i sin bästa form!

Shoe porn



Tjejer, kvinnor, skofetishister och klackälskande feminina varelser, se hit och andas in vårens pottpurri av modehusens high-fashion alternativ för vackra och törstande kvinnofötter!
Min hjärtfrekvens förändras drastiskt när jag tittar på skor som dessa och jag känner mig som gele i kroppen. Andningen blir häftigare och för att uppnå fullständig klimax finns bara ett sätt att tillgå: lägg i varukorgen och klicka hem...
Vårens trender inom skor är höga klackar givetvis, med färgerna nude, naturmaterial och beiga toner, rått läder, brun snake och croco, eller helt wilde and crazy med starkt blått och cerise i självlysande neonkulörer, gärna blandat med nude, samt metallic i guld, brons och silver med vassa nitar.
En riktig kvinna kan aldrig ha för många par skor, i alla fall enligt en riktig man...

The royal glow - Lavish or Save





För vårens och sommarens fester, bröllop och andra fina tillställningar vill ju varje kvinna ha en vacker klänning. En långklänning passar utmärkt och med sitt klassiska snitt och dovt eleganta färg blir den en oumbärlig följeslagare i garderoben år efter år.
Nu kan du välja mellan den luxuriösa Couture-klänningen från Elie Saab, eller den mer plånboksvänliga, vackra och nästan identiska långklänningen från Malene Birger. Din plånbok bestämmer!
Kronprinsessan Viktoria och kronprinsessan Mary av Danmark valde Malene Birger. Dessutom måste jag  viskandes påpeka för er, att Viktorias örhängen samt armband från Lara Bohinc finns i mina egna gömmor i färgen guld... Psst!

Elie Saab Couture 2011



























Att begrunda och nogrannt studera Elie Saabs Couture kollektion slår det mesta. Vilka fantastiska färger och detaljer dessa klänningar besitter, jag tappar nästan andan. Så otroligt vackert. Organza, mousseline, tyll och siden dekorerade med zilllioner av blommor, plisseringar, spets, pärlor och paljetter.
Klänningarna visar mycket dekoltage, kjolarnas slitsar avslöjar långa ben och midjan är noga markerad på varje modell. Visningen är en magisk potpurri av kronblad från världens allra vackraste rosor, hortensior och andra blommor som verkar ha hällts ut som ett vackert och väldoftande regn över podiet.
Tusentals arbetstimmar är inbäddad i varje enskild klänning av sömmerskorna som broderar varje blomma, syr fast varje pärla en efter en för att slutresultatet ska ta andan ur publiken, ett resultat som förblir en ovärderlig skatt och ett oövervinnligt hantverk.
Notera den mjuka sminkningen och det ljuva håruppsättningarna för att klänningarna ska få tala sitt tysta men ack så exquisita språk.
Du har väl inte missat brudklänningen på kollage fyra?

Aint that the truth


Chick Lit



För modeälskande fashionistas, kärlekstörstande divor, shoppingtokiga drömmare och glitterälskande kvinnor vill jag härmed tipsa om fyra böcker som definitivt inger en feelgoodkänsla vare sig du ligger i sängen, i badet eller är uppkrupen i din favoritfåtölj med ett glas rött och en god kvalitetschoklad.
Jag älskar känslan av att ägna tid åt en bok som skildrar det livet under förstoringsglas som de flesta av oss vill åtminstone smaka på någon gång under våra liv. Böcker som dessa trollar bort vardagen och öppnar en fantasivärld oftast i en storstad som New York, alternativt nån pittoresk liten småstad där mirakel kan inträffa.
Kryp upp i soffan och njut!

Vickis Vintagebutik - Isabelle Wolff
Vicki Swift är 34 år och har just förverkligat sitt livs dröm: att öppna en second hand-butik med inriktning på vintagemode. Hon har ett passionerat intresse för vackra designerplagg, men det som får henne att ta steget är bästa väninnans plötsliga död - en händelse som rubbar hela Vickis tillvaro. Hon kastar sig in i sitt nya arbete, stänger ute både sorg och uppvaktande män, och gläds åt att återställa kläderna till deras forna glans och sälja dem vidare till nya ägare, nya liv.
I butiken får Vicki ta del av kundernas levnadsöden och klädernas historia. En dag blir hon uppsökt av Therese Bell, en äldre fransyska som vill sälja hela sin samling av gamla fina kläder, förutom ett alldeles speciellt plagg. När Therese berättar historien om den lilla ljusblå flickkappan från andra världskrigets Frankrike, blir Vicki starkt berörd. De båda kvinnorna visar sig ha mycket gemensamt. Framför allt har de svikit en väninna på värsta tänkbara sätt. Hemligheter ur det förflutna väcks till liv genom deras möte och Vicki står plötsligt inför flera avgörande beslut.

Diamanter är för evigt - Lauren Weisberger
I New York är tre kvinnor runt trettio bästa vänner: Leigh - en bokförläggare med en besvärlig stjärnförfattare på halsen och den perfekta pojkvännen, Adriana - vacker och omsvärmad jetsettjej med dyra vanor och brasilianskt ursprung, och Emmy - nyligen dumpad av en hopplös pojkvän men med nytt restaurangjobb där hon får besöka främmande länder.
Leigh och Adriana slår vad med Emmy; det kommande året ska hon ha ett one night stand på varje ny kontinent hon besöker. Adrianas motlöfte blir att hon ska ha ett monogamt och seriöst förhållande innan året är slut, men Leigh slipper löften - hon lever ju redan det perfekta livet. Men innan året är slut kan flera roller ha kastats om.

Bergdorfblondiner - Plum Sykes
Glitter och glamour, champagne och Chanel... Låt dig förföras av denna smygtitt in i en värld av lyx och flärd där New Yorks rika och bortskämda societetsflickor, Park Avenue-prinsessorna lever. Följ deras vilda framfart i jakten på den stora kärleken, dvs en PH (Prospective Husband) och de perfekta Chloéjeansen.
De är glupska. De är hänsynslösa. De lever i en strikt hierarkisk äta-eller-ätas-tillvaro. Park Avenue-prinsessorna är flickorna som på höga klackar (gärna med en Bellini i handen) rusar Manhattan runt på jakt efter den perfekta solbrännan eller tar en tur i ett PJ (privat jetplan) och letar efter en ORP (oerhört rik pojkvän).
Vår hjätinnna, omtalad enbart som Moi, framlever sina dagar, som aldrig börjar före 10.30, i en utvald skara av New York-societeten. Hon går på genomdesignade välkomstpartyn för bekantskapskretsens nyfödda bebisar, äger fler Marc Jacobs-kläder än vad som är anständigt, och är bästa väninna med arvtagerskan till det stora varuhuset.
Men hur ska det gå för en flicka som Moi, som tror att vodka ingår i kostcirkeln och som placerar glamour överst bland de tio budorden? Och vad ska hon ta sig till när hennes förlovning spricker? Kommer hon någonsin att finna lyckan i en stad fylld av dermatologer, premiärer och Brazilians? Är kärleken över huvud taget möjlig på en plats där ens vänner anser att vägen till lyckan är en inbjudan till Van Cleef och Arpels privata utförsäljning av provkollektionen?


Anonyma skoälskares klubb - Beth Harbison
"Är du som jag? Älskar skor men har inte råd att köpa vad du vill? Om du har storlek 38 och är intresserad av att byta dina Manolos mot Maglis etc så ses vi på tisdagskvällar. Kanske kan vi hjälpa varandra ... Svar till Anonyma skoälskares klubb"
Lorna Raffertys ekonomi har kraschat. Hon har skulder upp över öronen men kan ändå inte sluta handla på ebay. Skor är hennes passion och trots sin pengabrist kan hon inte tänka sig ett liv utan ett nytt par ibland. Det är då hon kommer på den briljanta idén att annonsera efter andra i samma situation.
Gruppen träffas en gång i veckan. Där finns Helene, hustru till en politiker som håller hårt i plånboken; Sandra som finansierar sitt skobehov genom att jobba med telefonsex och Jocelyn, som egentligen inte vet så mycket om skor men som gör allt för att komma bort från sitt trista jobb som nanny.
Under tisdagskvällarna byter de märkesskor. Men de börjar också lära känna varandra, och en vänskap formas som hjälper dem igenom problem med pojkvänner, äkta män, uppdykande hemligheter från det förflutna - och utpressning.


Trevlig läsning!


Be my valentine



Om några dagar är det Alla hjärtans dag som är baserad på berättelsen om Valentin som levde för över sjuttonhundra år sedan. Han var en kristen man som fängslades och led martyrdöden i Rom den 14 februari omkring år 269. Hans brott var att han mot kejsare Claudius vilja vigt unga älskande par då kejsaren ville ha ogifta krigare i sin armé. Under tiden i fängelset träffade Valentin fångvaktarens dotter som kom med mat och meddelanden till honom. Innan Valentin avrättades skrev han ett avskedsbrev till henne, undertecknat med "din Valentin". Detta skulle vara det första Valentinkortet och början på traditionen att skicka varandra kort den 14 februari.
Det är dock inte bara kort vi skickar, det är en dag då många vill göra en hyllnig för kärleken och sin partner eller vän. Jag själv har alltid tyckt att det är en fin högtid som jag gärna firar, medan andra anser att det är onödigt att det ska finnas en speciell dag att fira kärleken på, att den borde hyllas och uppmärksammas varje dag istället. Helt ärligt dock, hur många har tid att göra varje dag till något speciellt, även om jag själv anser och kräver att det ska finnas romantik, uppskattning och kärlek i allt man gör, i det lilla, en vanlig vardag.
Jag tycker att alla hjärtans dag ska vara en dag som ska göras extra speciell men för all del inte begränsa vår romantiska ådra till att enbart väckas denna dag, en gång om året. Speciellt i Sverige enligt min erfarenhet, finns det en sådan tydlig skillnad mellan vardag och fest, och vi önskar oss gärna dagar då saker känns och blir mer speciella. En anledning till fest.
Så killar och män därute som har en käresta, skäm bort henne och ta fram din mest romantiska sida för att få din kvinna att känna sig speciell. Och mina kära medsystrar, älska att vara kvinna! Klä upp dig, fixa i ordning dig och sprid doften från din favoritparfym över kroppens varmaste delar för att optimera upplevelsen av din sensualism. Sexiga underkläder, klackar, ett rött läppstift samt en förförande och kärleksfull blick är allt du behöver för att ge tillbaka den uppskattningen som din man ger dig. Oavsätt vad ni bestämmer er för att göra, var en kvinna och njut av att bli förförd av mannen du älskar.
Vi andra som är singlar, glöm inte bort att hylla dig själv! Häll upp ett glas rött, ta ett varmt och väldoftande bad och sätt dig sedan i din vackraste kimono/morgonrock och njut av din skönhet. Älska dig själv och skäm bort dig med något som får dig att känna dig så speciell som bara du är!

Parfume, Lolita Lempicka
Moon Bali 18-karat gold-plated onyx ring, Isharya
Champagne, Veuve Cliqoe
Signature Lipstick, Estée Lauder - Berry
Coquillage 22-karat gold-plated necklace, Oscar De La Renta
Leopard print Calf-hair Clutch, Miu Miu
Quiet Leather-patent Pump, Jimmy Choo
Twill strapless dress, DKNY
Lace corset, Rosamosario


Christian Dior - Haute Couture 2011 Printemps















Jag håller andan. Jag blundar och önskar att jag var en prinsessa i ett vackert slott i efterkrigstidens Paris där John Galliano har hämtat sin inspiration ifrån inför vårens Haute Couture visning. Det sparas varken på tyll, siden, spets, pärlor eller dekorationer i denna kollektion som har en del moderna och tuffa inslag av krokodil och ormskinn på skärp som pryder en liten och smal midja för att återknyta till Diors "New Look" som  Christian Dior presenterade i Paris den 12 februari 1947. Inom några dagar är det hela 64 år sedan den kom och revolutionerade kvinnans utseende och kropp. The New Look gav kvinnan smala axlar, en åtdragen midja, en betonad byst och en lång vid kjol.
Fjädrar i massor, underkjolar "le mille feuilles" (med tusen lager), plisserat, vågigt, stort och böljande. Vackert, klassiskt, kvinnligt, exklusivt och magnifikt. Det är allt jag kan säga. När jag ser på dessa klänningar väcks den inte allför frånvarande prinsessan inom mig, och drömmen om att en gång få gå på fest i en kreation likt dessa på ett slott, gärna i Versaille...
Känslan har jag. Jag vet precis hur det känns att få bära en klänning som dessa. Jag hade äran och turen att ha varit i Paris och Diors flagship store där Carrie i SATC snubblade och gled in på mage. Jag hade en personlig påkläderska, en strikt men vänlig fransyska som hjälpte mig att få på och av dessa vackra och drömlika kreationer. Hur kommer det sig undrar ni nu? Jag sa att jag skulle på fest givetvis. En stor och elegant bal. En vit lögn jag inte har dåligt samvete för, då jag kunde ha kapat av min högra hand för att få prova något så magiskt och drömlikt. Den dyraste klänningen som jag provade var en svart HC långklänning vars prislapp låg på 100.000 Euro. Nästan 1 miljon svenska kronor. Känslan går inte att beskriva med ord. Jag gick ur det enorma provrummet som lätt var mitt vardagsrum till storleken, och vandrade upp och ner i butiken framför speglar, beundrande kunder och expediter. Jag snurrade, dansade, kände efter och nöp mig själv i armen för en reality check. Sen blev jag kritisk, bad om att jag skulle få hjälp ur klänningen och meddelade att jag skulle fundera, då "valet" låg mellan denna och en annan kreation, även den Haute Couture, fast på YSL...
Jag drack upp min champagne och gick vidare i den fantastiska butiken för att till slut lämna den salig och lycklig i sällskap med en liten svart sadelväska, ett par jeans med skinndetaljer och ett par röda boots med en skyhög och sylvass klack.
John Galliano är begåvad med ett skarpt öga för detaljer och han vet vad som tickar igång våra törstande hjärtan. Titta på bilderna och dröm dig bort. Vad är en bal på slottet?

Budapest - My heart belongs to you

 

I denna vackra, historiska och förförande storstad, Europas bultande hjärta är jag född. Det var här mitt hjärta slog för första gången, och det var här det ungerska språket lämnade mina läppar för första gången när jag gav min röst en mening på mitt modersmål.

Det är en vacker och gammal stad med en förtrollande charm och utstrålning som jag längtar tillbaka till oftare än jag vågar erkänna. Jag drömmer om att promenera längst banken av Donau en vacker och ljummen vårdag med en färsk och välsaltad kringla i handen för att hitta närmaste bänk och slå mig ner för att ta in storheten som denna stad har välsignats med. Jag öppnar min papperpåse som den gamla tanten gav mig på torget och hittar vindruvor stora som plommon samt en flaska vitt vin vars innehåll jag häller upp i ett plastglas och avnjuter medans jag ser ut över broarna och kullarna på den grönt prunkande Buda-sidan.
När jag har mättat själen med den vackra utsikten tar jag mig till ett konditori och frossar bland bakelser och andas in innerstadens berusande myller och avgaser. Timmarna går långsamt och det känns som att tiden står stilla. Historien finns i varje gatusten och husvägg, och mitt hjärta slår i takt med mina steg där jag går gata upp och aveny ner och känner lyckan sprida sig till varje cell i min kropp.

Som jag längtar att få återse min älskade hemstad.


Find the inner balance



Jag tillhör kategorin av kvinnor som vill se bra ut även på gymmet och bära kläder som inte bara är sköna och passande för sporten i sig, utan även får mig att känna mig snygg. Modet inom träningskläder utvecklas inte i samma snabba hastighet som i det övriga Pret-a-porter världen men det kommer givetvis nya saker hela tiden, men det är oftare som tekniken i plaggen, skorna och tygen som förnyelsen och utvecklingen sker. Säsong efter säsong kommer nya typer av exempelvis skor, likt nya mobiler, med den nyaste tekniken som ska underlätta för oss att få den skönaste passformen och de bästa produkterna.
Stella McCartney för Adidas designar kläder som får mig att vilja bosätta mig i yogasalen. Sköna, mjuka och följsamma kläder i lätt pastellliga färger för att skapa ett lugn, även för ögat finns i hennes kollektion och det är en dröm att bära kläderna. Plaggen är lätta att röra sig i, ofta med draperingar och rymliga överdelar som tillåter yogautövaren att kunna utföra alla positioner med lättnad. Topparna är långa för att skydda magen och ryggen i dom rörelserna där andra kläder skulle åka upp och kyla ner kroppen. Kläderna är dessutom perfekt anpassade för att bäras lager på lager då kroppstemperaturen pendlar kraftigt när man går från meditation till asanas och vice versa.
Så varför inte se bra ut på gymmet? För mig är det dessutom en fråga om motivation att kunna få bära snygga gymoutfits, det är helt enkelt lättare att gå till gymmet om jag har något snyggt att ta på mig. Ansiktet ska vara rent från smink, håret skall fästas i en tofs, fötterna ska kännas mjuka och vårdade. Det värsta jag vet är när ovårdade bara fötter petar mig i ansiktet när det ör dags för solhälsningen i en fullbelagd sal. Just på grund av den anledningen står jag längst fram, min fotfobi är inte att leka med...

Alla kläder och tillbehör på bilden kommer från Stella McCartney for Adidas.

You go girl!


I am the Queen of starting over.

Hydrangea dreams

 

Beskåda bilderna från Mulberrys vårkollektion, havet av hortensior och de eldigt rödhåriga modellerna som har fått inspireras av den populära serien "Mad Men", likt andra stora märken som exempelvis Louis Vuitton, som dock var först ut med att haka på trenden att klä sina modeller som de strikta och välklädda fruarna i 60-talets USA.

I ärlighetens namn så känns det som att Mulberry har misslyckats i sin kampanj för sin väskkollektion, då det enda jag tittar på när jag ser bilderna är omgivningen, de pastelliga färgerna och oskärpan som med all sannolikhet är tänkt att återskapa den glammiga 60-talsandan som råder över plaggen och omgivningen. Väskorna kommer i andra hand för mig som älskar de vackra, fluffiga pastelldrömmarna till blommor som enligt mig äger och tar över bilderna.

Jag är inte så mycket för väskor från Mulberry, den enda väskan som tilltalar mig är den svarta och klassiska Bayswater vilket jag kommer tillöka min samling med så småningom, eller en datorväska i samma stil. Jag är mer för deras accessoarer som dock var bland de första på marknaden, såsom deras nyckelringar och väsksmycken. Idag har varje märke med självaktning, i rent komersiellt syfte tillverkat sina egna accessoarer som ett sätt att nå ut till fler kunder och plånböker och för att väcka ännu mer habegär för saker som inte nödvändigtvis kostar skjortan för köparen, men som genom försäljningen ökar modehusens omsättning radikalt.

Med tanke på att jag blev smått förälskad när jag såg dessa bilder tänkte jag bjuda er på dom och hoppas att ni gillar dom lika mycket som jag gör.


Cotton Candy



Är det någon mer som längtar efter sommaren, solen, det lokala tivolit och karusellerna? Är det någon mer än jag som längtar efter att kladda ner sig med socker i pastellliga färger, vars smak och konsistens smälter i munnen snabbare än ett andetag? Är det någon mer som längtar efter ihopklibbade läppar och fingrar, följt av en törst som bara vatten kan släcka?
Är det någon annan som älskar sockervadd lika mycket som jag, främst för att den tar dig tillbaka till de oskyldiga barndagarna där du släpper din förälders hand och springer fram till ståndet där mannen med den färggranna kepsen och breda leendet serverar de glada barnen denna molnliknande sockerkick?
Om jag blundar kan jag känna smaken och hur molnet krymper på min tunga. Jag känner den varma sommarvinden smeka mina kinder och flyga igenom mitt hårsvall och jag känner törsten komma smygandes. Jag sitter på en parkbänk och tittar på de glada leendena, de glittrande ögonen och jag hör hjärtfyllda skratt eka genom parken som överröstar musiken från karusellerna genom myllret av människor. Jag blundar nu och känner lyckan när jag sitter på min parkbänk med klibbiga händer och läppar, lika hög på sockret som av lyckan som fyller min bröstkorg över att det är sommar och att den kom, även i år...

Express yourself - Hairstyles S/S 2011







Våren är den perfekta årstiden att göra årets klipp på. En fräsch nystart för naturen och för allt som växer, inklusive håret som får sin bästa boost av att förnyas när solens strålar når vår jord återigen efter en lång dvala och ger oss den näringen vi behöver.
Årets hårtrender får mitt hjärta att slå extra slag, då jag för första gången någonsin har hittat en frisyr som jag verkligen känner för, som jag skulle passa i och vill ha. Det är ingen hemlighet att jag måste klippa av mitt slitna hår och frisyren som jag ser mig själv i är Gwyneth Paltrows blonda och långa page som ni ser i mitten på första kollaget. Det passar mig, min ansiktsform och mitt hår perfekt!
Årets stora it-frisyr är olika klippningar färgad med en intensiv röd färg. Stora hårsvall med urborstade stora lockar för babe:en som vill bli ett sexigt och kvinnligt bombnedslag, eller en kort, röd Mia Farrow klippning för en riktigt vågad och minst lika sensuell look.
Lockarna i vår och sommar är urborstade och slarviga, uppsättningarna likaså, gärna med accessoarer i form av breda och tunna hårband, sjalar och blommor. Snedbenan går comeback i år, likaså luggen, kort som lång.
Jag har alltid haft svårt för de olika trenderna inom hår. Jag menar, det är inte så många av oss som vågar sätta sig i frisörstolen och låta sig förvandlas till något som funkar på en Gaultier visning men kanske inte lika bra på våra arbeten i tråkiga och janteprydda svedala där man helst inte ska sticka ut. Nu är jag egentligen helt fel person att ta upp detta då jag förespråkar och pushar för att sticka ut ur mängden och fullkomligt struntar i att smälta in eller göra andra till lags. Men håret är speciellt. Därför kände jag extra starkt för årets trender som ni ser på bilderna ovan, där allt känns förvånande normalt och bärbart.
Håret speglar vilka vi är på samma sätt som kläder, smink och accessoarer. Det är vår personlighet som förstärks med det yttre attributen och skvallrar om hur vi tar hand om oss själva och om vi trivs i våra skinn.
Jag kommer göra det stora klippet väldigt snart hoppas jag. Otroligt nog så längtar jag vilket är helt ofattbart. Jag har med näbbar och klor försökt att försvara mitt långa men rentav skitfula och slitna hår. Vem vet, jag kanske har blivit vuxen eller nåt. En sak är säker, detta beslut har fått mogna läääänge och nu ska det bort!

Mind where you sleep princess





















Vi tillbringar mer än halva vårat liv i sovrummet, i sängen. För mig är det inte annat än självklart att sängen och den närmaste omgivningen i sovrummet ska andas lugn, det ska vara vackert och rogivande och ett ställe där jag vill tillbringa många timmar. Jag kräver att få min skönhetssömn i en underbar säng med en bra madrass, utrustad med fluffiga dunkuddar i massor, med ett klimatanpassat duntäcke och drömlika lakan av hög kvalitet som ger ifrån sig ett krispigt ljud när man fäller upp täcket och kryper ner. När jag sedan ligger där ska det underbara bomullssatinet smeka och omfamna min kropp på det absolut lenaste sättet som bara ett tyg med en hög trådtäthet kan göra.
Innan sömnen infaller ska jag kunna vila ögonen på vackra saker som gör mig lugn eller inspirerad. Att kunna bli inspirerad är jätteviktigt för mig, även fast tanken är att jag ska sova eller vila då jag uträttar mycket av min tankeverksamhet och problemlösning innan jag somnar, samt att jag kläcker de flesta nya idéer och projekt i sängen. Jag har inte välsignats med att somna så fort som vissa andra kan, så fort se ser kudden eller nuddar den så sover dom. Jag behöver en lång nedvarvning och tankarna måste kunna flöda fritt.
Jag kan inte nog understryka hur viktigt det är med en vacker omgivning, vad en skön och en ren säng gör för välbefinnandet och för hela sovupplevelsen som tar upp så mycket värdefull och obetalbar tid under våra liv.
Sängen och sovrummet ska vara en plats för återhämtning, vila, sömn, älskog, passion och kärlek i massor, så för all del, lägg ner energi på att utforma ditt tempel, helgedom, fristad och tillflyktsort för njutning och passion och vila.
Tänk hur skönt det är att lägga sig i en hotellsäng, i fluffiga och krispiga lakan och känn känslan hur exklusiv du känner dig i en vacker omgivning.
Så städa, bädda om, fluffa kuddar och forma din egen fristad, din plats som ska ge dig den nya energin du förtjänar. Man säger att livet är för kort för att dricka billigt vin, jag anammar det och gör det till min lag att se till att bara ha det bästa i livet. Se till att skaffa det du med.

De sista två bilderna är på mitt eget sovrum. Kuddar, sängkläder och överkast kommer från MIMOU. Sängskåpen  är handmålade och är beställda från Kina, lampor från Munka design, pälsfilt från STORE, doftspray från Guerlain, doftljus Elisabethan Rose från Penhaligon´s och porträtt på mig målat på Place de Théâtre, Paris.





It´s better to wake up later then never



Jag har varit frånvarande från bloggen under några dagar, vilket jag kan förklara med att min vecka har varit händelserik och krafterna inte riktigt har räckt till. Det har varit full rulle och även fast min energi nu är i botten så har det hänt en massa bra saker.
Idag har jag skrivit på kontrakt för ett nytt år i hälsans tecken, dvs ett gymkort vars syfte är att gå varm i kortläsaren i gymmets reception och ge mig en ny kropp och en bättre hälsa. Det hjälper ju föga att hålla i kortet, det krävs svett, blod och tårar för att nå det målet jag har satt och jag kan med glädje säga nu att jag är på banan!
När jag nu sitter och skriver känns det konstigt. Jag var på manikyr idag, men på grund av tidsbrist hanns det inte med att bygga nya naglar vilket medförde att jag nu sitter med kort-korta naglar, nerklippta till max, något som jag inte har haft på minst 9 år. Sedan dess har jag gått på regelbunden manikyr en gång i månaden. Även innan det har jag alltid haft långa naglar, så det känns lagom konstigt att känna fingertoppen mot vad det än nuddar. Imorgon ska jag till tjejen igen och då kommer jag få mina efterlängtade, långa naglar.
En produktiv vecka är nu till ända, det är fredag och jag ser fram emot söndagen då jag ska ta en sovmorgon med stort s. Det kommer bli mycket bloggande i helgen också om mode, lyx vs budget, hälsa och kost, shopping samt att jag kommer flitigt lägga upp skor, smycken mm på systerbloggen My Vintage Wardrobe. Håll för allt i världens utkik, det kommer bli bra priser och intressanta inlägg!

Ha en skön fredagskväll kära läsare!
Ps: Ät en semla för mig... min karaktär och målmedvetenhet säger tyvärr STOPP Silvia, nu ska du bli smal! Trots det så skulle jag kunna döda för en liiiiten liiiten gyllene bulle med krämig mandelmassa och fluffig grädde, ojojoj vad gott!... (tar en clementin istället, suck) Ds


Let´s go safari chic



Hämta inspiration från de olika modehusens runways och satsa på safaridetaljer för att uppdatera din garderob. inför den kommande våren. Det är fantastiskt snyggt när solens strålar förvandlar vår vinterbleka hy till en gyllene ton, för att sedan matcha den till, och framhäva den med beiga och guldiga färger och en avslappnad, dock chic och kvinnlig look. Anamma stilen och skapa din personliga look, vare sig det är en byxdress med slarvigt uppvikta ben, ett skärp i midjan, en massa kedjor runt halsen och sist men inte minst en hatt för att göra ett modigt statement, eller en mer konservativ ensamble med en sidenklänning, höga mockaklackar, stora örhängen och en skön stor sjal virad runt halsen.
Den beiga färgkartan som har så många olika toner passar också perfekt till jeans, matchar färgerna blått, grått, orange och rosa perfekt, och glöm för all del inte de stora smyckena för att framhäva din personlighet.
Allt ni ser här kommer från H&M som tar fram olika kollektioner varje säsong, och som för det mesta är mycket trovärdiga i företagets strävan efter att få fram mode som passar de flesta plånböcker.
Kom dock ihåg när det handlar om färgen beige att styla den rätt, gärna i olika toner inom paletten för att få fram en snygg och genomtänkt look, och att piffa till det med accessoarer. Beige kan annars bli väldigt livlöst och i värsta fall riktigt trist. Dock så är ju fashion ingen rocket science, det ska vara roligt!
Jag själv har fallit för den högklackade bootsen i fejkmocka. Med smala blåa jeans i rätt nyans, klänningen i silke, en megastor sjal och gråa genombruta handskar i spets skulle jag gärna kunna trippa runt för att till slut sätta mig på en uteservering med en sojalatte, vända ansiktet mot solen, kisa in i den genom mina Marc Jacobs solbågar och drömma mig bort.
Go safari this spring!

To put it mildly



I don't need love,
For what good will love do me?
Diamonds never lie to me,
For when love's gone,
They'll luster on.

Des choses nouvelles pour le printemps pour moi



Tänkte härmed presentera det nya paret boots och den nya clutch som är på väg hem till mig från London för att uppdatera min garderob en smula. Vad skönt det vore om all snö bara kunde försvinna och allt grus kunde städas upp. Jag har så många fina par skor och boots som behöver se dagens ljus, och nu kommer ett par till!
Clutchen är jättesnygg, utformad som ett modemagasin från märket Paparazzi och heter Molly Manhattan Magazine Clutch. Jag tycker att det är så skönt praktiskt och oerhört kvinnligt att använda en clutch istället för en väska som är stor eller klumpig, speciellt på restaurander och i barer. Bara att ta den i handen när man går och stoppa den under armen om du behöver dina händer.
Jag har en bild av kvinnligheten personifierad som jag fortfarande tänker på, och det är Sharon Stone alias Cathrine Tramell i filmen Basic Instinct. Hon är så otroligt kvinnlig och använder sin kvinnlighet på ett ytterst fascinerande sätt. Speciellt en scen fastnade i mitt minne, fast året var 1992 som filmen hade premiär och jag bara var 14 år. Vid närmare eftertanke så fick jag med all sannolikhet inte ens se filmen förrän jag var 16. I vilket fall som helst är det scenen där hon sitter i baksätet på en polisbil och hon tar fram ett etui ur sin clutch som hon har sina cigaretter i. Sättet hon öppnar etuiet med sina perfekt manikyrerade naglar, som hon för cigaretten till munnen och tänder den är häpnadsväckande. Fullkomligt utstuderad kvinnlighet i sin bästa form.
Jag vill härmed belysa den kvinnligheten som olika feminina atteraljer kan skapa för oss kvinnor. Som hur vi för oss, hur vi pratar och vad vi bär. Jag var så ung när jag såg filmen och den scenen just, men den gjorde ett sånt starkt intryck på mig att jag redan då, i övre tonåren visste, att vara kvinna måste vara underbart, och att när jag sedan blir vuxen ska jag sträva efter att bli en kvinnlig kvinna med allt vad det innebär.
Allt man behöver ha med sig är sitt kreditkort, sitt läppstift, glans, nycklar och sin mobil och då är en snygg clutch det enda man behöver! Och så klackar, klackar givetvis!
Förhoppningsvis får jag mitt paket i slutet på denna vecka, jag längtar efter att se dessa snyggingar och hålla dom i handen, för att inte tala om bära dom på en solig vårdag när gruset är ett minne blott!

The dress is mine



Nja, inte än men snart. Jag har sneglat, dregglat och har haft hjärtklappning på grund av denna klänning sedan jag först såg den på Netaporter.com. På ett bra sätt. På det där habegärs-sättet och med viljan och vetskapen att denna klänning en dag ska bli min.
I Västerås nyaste galleria Igor, finns den fina butiken med den trevliga personalen Front Row, som bara säljer grymt snygga kläder för både killar och tjejer med fina märken som Sand, By Malene Birger, Hugo Boss mfl. Där inne finns denna klänning från By Malene Birger och när jag äntligen fick jag se den live efter att bara ha suktat efter den på nätet blev jag ännu mer förtjust. Detta var flera månader sedan. Nu, efter alla dessa månaders väntan, små glimtar in i butiken för att se om den hängde kvar, tankar på den och drömmen att äga den, gick jag  till slut in igår och fick hjälp av den söta tjejen Lovisa som jobbar där. Nu är klänningen mer eller mindre min. Den är undanhängd i väntan på att jag ska komma in och hämta den och äga den. Som jag längtar!
Klänningen betyder mycket för mig, både för att jag har velat ha den så vansinnigt länge och för att den ska vara den morot för mig att gå ner dom kilona jag behöver för att komma i form. Klänningen är nämligen minst 2 storlekar för liten, så jag har på det sättet något att kämpa för i den tuffa utmaningen att tappa de envisa kilona som har okuperat min kropp. Jag kan tydligt se framför mig hur jag lätt kan dra upp dragkedjan i sidan, kliva in i mina svarta Louboutins och bära min Gucciväska till, samt det nya armbandet från Rodrigo Otazu som ni kan kolla in några inlägg längre ner.
Det är helt underbart när man känner så mycket för ett plagg som jag gör för denna klänning, som kommer att bli en av mina stora favoriter i min fantastiska garderob.
Tack igen Lovisa för hjälpen och jag kommer så fort jag bara kan!
När klänningen hänger i min garderob och kilona är ett minne blott ska det bli ett sant nöje att ringa tjejerna och planera en fantastisk utekväll med vin och skratt.
Mission in progress!




Hon är en stilfull och ELEGANT kvinna med en vilja av stål, så skulle jag beskriva henne.
Hon har ett djup som präglas av ett förflutet, hon har insikt om sig själv och om livet.
Att få vara en kvinna och vara KVINNLIG är det bästa hon vet.
Du ser henne alltid i höga klackar, gå med bestämda steg efter hennes upsatta mål.
Hon har värme i hennes UTSTRÅLNING, hennes ögon skvallrar alltid om dagsformen.
En stor potion humor och ett ljudligt SKRATT, och du vet att hon är nära.
Hon slukar MODE och INREDNING, det är hennes största PASSION.
Vackra ting ger henne lust. Vackra ord ger henne LUGN.
Hon belyser ämnen som ger tyngd och återspeglar hennes personlighet och innersta TANKAR. Det bjuder hon alla på som vill veta.
Hon har haft ett tufft liv, och hon har insett sina begränsningar.
LIVSNJUTARE som hon är vill hon lära ut att njuta av nuet, att se det man har och GLÄDJAS.
Glädjas åt andra, le åt andra och vara POSITIV.

I hennes blogg får ni följa hennes passioner i livet, men också hennes inre.
Xxx


RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...