Lets go for a treasure hunt!

 

Jag gjorde en pytteliten rensning idag och kan glädja er med beskedet att jag har lagt upp lite nya fräscha kläder på syterbloggen My Vintage Wardrobe! Ta och klicka er dit med en gång för där hittar ni bland annat en asieninspirerad sidenblus från Designers Remix, en fantastiskt vacker kimono i siden från Kina, två sommarklänningar från Maria Westerlind och Bandolera, ett par guldsandaletter med Swarovskistrass från danska Ilse Jacobsen, en LG Prada Kf 900 mobiltelefon i oklanderbart skick och en liten blus från italienska Marella. Fantastiska plagg till fantasktiska priser så kika in och gå loss!


Fallon

 

 

Jag blir alltid eld och lågor när jag hittar nya intressanta designers och blir inte mindre lyrisk när jag kommer över nya läckra smycken och accessoarer. En sån zsa zsa zsu känsla sköljde över mig när jag såg Dana Lorenz kollektion FALLON idag. I mitt ihärdiga letande efter nya designer, fantastika nya köp inom kläder, smycken och inredning som jag är någolunda ensam om, snubblar jag bitvis över riktiga guldkorn. Dessa är inga undantag.

2007 lanserade Dana kollektionen Fallon som är ett mer prisvärt alternativ till hennes huvudmärke FENTON. Intressant kuriosa att veta är att Dana har samarbetat med designers såsom Proenza Schouler och Thakoon, och hon har tidvis även gjort små limiterade kollektioner för bland annat välkända Opening Ceremony och J.Crew. I hennes flagship store på Freeman Alley, belägen i fashionabla Lower East Side NYC samlas hennes båda kollektioner sida vid sida med limiterade kreationer som hon designar på beställning till stylister och den kräsna kändiseliten.

Dana Lorenz har av Italienska Vouge uppmärksammats och presenterats som en av deras "New Talents" och hon var nyligen nominerad för 2010 års CFDA Swarovski Accessory Designer of the Year Award.

Det kliar minst sagt i fingrarna när jag ser dessa smycken som helt är i llinje med vad jag älskar i smyckesväg. Tufft, rått, men med en känsla för elegans och ett klassiskt snitt som funkar år ut och år in. Ovan ser ni mina favoriter ur designlinjerna SS11, Classics och Resort 2011, och jag undrar om inte en eller två glimmande pjäser hittar en väg in i min samling av galna men smakfulla och eleganta kreationer väldigt snart...

 

Priserna är från $100 till ca $500. Företaget är medvetna, de har insett att det finns fashionistor även här i Svedala och skeppar därmed även till vårt avlånga land. Dyrt, det må jag säga (ca $110), men den som vill kan alltså ta del av och få denna utsökta design oavkortat skickat till sig!


Versace for H&M

 

Efter flera år av designsamarbeten kommer nu landets modestolthet; H&M att låta det Italienska modehuset Versace gästspela i höst.

Alla ni passionerade fashionistor ihop med mig, kan alltså se fram emot den extravaganta och luxuösa Donatella Versaces framfart med skyhöga klackskor, läder, nitar, siden och färggranna, sensuella klänningar med färgstarka tryck i kollektionen, samt 10 noga utvalda accessoarer.

Inspirationen har Donatella hämtat från Versaces bottenlösa arkiv där man har dammat av gamla klassisker och gett dom nytt liv genom spännande nya val i bland annat nya material. Det klassiska Versacemönstret kommer givetvis att vara representerat och plaggen kommer att vara precis så överdådliga och lyxiga som vi är vana vid att se på de stora visningarna, men till det något mer fördelaktiga H&M-priset.

På herrsidan kommer det som vanligt att finnas skräddade plagg som den klassiska smokingen och även accessoarer som bälten och smycken.

Inte noga med att H&M´s val av gästdesigner för hösten är oväntat, väntar fler överraskningar. Den ena nyheten är att kollektionen för första gången i alla designsamarbetens historia kommer att omfatta diverse inredningsartiklar, kuddar och överkast! Den andra överraskningen är att Donatella även lanserar en Pre-Spring 2012 kollektion tillsammans med H&M som enbart kommer att säljas online.

Den 17 november i höst slår ca 300 H&M-butiker runtom i världen upp sina dörrar och presenterar en kollektion som jag tror kommer gå till historien. Kollektionen kommer självklart även att finnas online samma datum.

Pre-Spring kollektionen finns online den 19 januari 2012, så markera dessa datum i era kalendrar och stapla pengarna på hög i väntan på att lägga klorna i något eller några av dessa efterlängtade plagg och accessoarer. Sen är det väl bäst att vila upp sig ordentligt nu i sommar för det kommer inte bli mindre köer och mindre svettigt än tidigare år i krigandet för att stilla vårt habegär!

 

Pssst! Plaggen ni ser på bilderna, inklusive den Donatella bär på presskonferansen kommer att finnas i kollektionen i höst!

 

 


The night of the forever sun

 

Nedräkningen till den svenska sommarens höjdpunkt har börjat, det är nu inte långt kvar tills vi samlar ihop vår familj och vänner, styr kosan mot landet och dukar upp för den vackra sommarens härligaste fest.

I gräset sitter flickor och flätar frodiga kransar av färggranna ängsblommor, och delar sedan ut det till kvinnorna som i sina lätta sommarklänningar styr och ställer inför dagens evenemang.

Vi reser midsommarstången under stor pompa, ståt och högtidlighet, och dansar till de små grodorna. Barn och vuxna, äldre och alla mittemellan sjunger vackert klingande sånger som välkomnar sommaren i en gemytlig stämma.

Långbord med sill i små glasburkar, skrubbad färskpotatis med dill, västerbottenpaj och nyligen sköljda jordgubbar med vispad vaniljgrädde är bara en bråkdel av alla delikatesser vi dukar upp och unnar oss medan vi sitter långa stunder, pratar och njuter av sommaren och den eviga solen som knappt nuddar horisonten när klockan långt långt senare går mot natt.

Kubbspel och boule ägnar vi oss åt på dagen mellan måltiderna, och när det mojnat och blivit alldeles stilla i luften springer vi ner barfota till bäcken, ån eller till de större vattensamlingarna där vi slänger av oss kläderna, hoppar in i det ljumna vattnet och badar näck med glädjen sprudlande ur alla våra mänskliga sinnen. Kärlekspar drar sig undan till en avläsen klippa där de förlorar sig i varann och ser med bultande hjärta emot framtiden medan solens sista strålar smeker deras omslingrade kroppar.

Det skålas i vin och snapsvisorna avlöser varann en efter en. Alla är lyckliga över att sommaren kom även i år, och för att den bringar oss den gränslösa glädje som den svenska naturen gör.

När solens strålar avtar och blir svagare kommer de värmande filtarna fram och brasorna tänds, mygglamporna sätts på och männen samlas i en klunga runt grillen för att känna gemenskapen i väntan på kvinnorna som förbereder alla härligheter som ska inmundigas under skratt och bar himmel.

Sedan, när logdansens myller har övergått till tystnad inpå småtimmarna, och det enda som hörs är syrsornas öronbedövande och ihärdiga orkester, ger sig ungmöerna i sina nattlinnen förväntansfullt ut på ängarna för att hitta de sju sorters vilda blommor som ska frambringa deras framtida kärlek. I drömmen ska han komma, svävande, med ett löfte om trohet, äkthet och passion och stanna för evigt. Innan vi drar ett djupt andetag för att med ett hjärta fullt av välbehag tacka för denna dag, placerar vi vår bukett under kudden och låter syrsornas pråliga koncert vagga oss i sömn och föra oss närmare vår drömmars man... I drömmen kan allt hända, inte sant?

 

Jag önskar alla mina kära läsare en underbart soligt härlig dag och självklart en


A treasure from Furla

 

Denna skatt från Italienska Furla fick följa med mig hem från min resa till Budapest och det var garanterat kärlek vid första ögonkastet. Det är underbart när något kallar på en från ett vackert ordnat och perfekt avvägt skyltfönster, och kärleken blir besvarad.

Halsbandet är gjort i mässing och de stora härliga pärlorna är i keramik. Med andra ord är detta ett stort, tungt och gediget statementhalsband i en vacker somrig färg som för mig var oemotståndligt och mycket svårt att missa. Halsbandet ligger som en dröm runt halsen och brer ut sig ståtligt, likt något som Cleopatra kunde ha burit på den tiden det begav sig.

Jag funderade länge på om jag skulle köpa de matchande örhängena till, det hade lätt kunnat bli för mycket av det goda, men faktum är att more is more i det här fallet. Det kräver sitt tillfälle att använda både halsbandet och örhängena, men det ligger inte mer än rätt i tiden att ha mycket smycken och att synas, likt de stora modehusens kampanjer både för våren och sommaren, som för hösten och vintern i år.

Jag är mycket nöjd med mitt köp och ser fram emot att glänsa med denna vackra skapelse var- och när som helst till det klassiskt enkla som jeans, ett vitt linne och en svart kavaj, som därmed utgör en exellent kombo och är helt rätt alla stunder på dygnet.

 

 


A week in Budapest

En hederlig ungersk postlåda

En hederlig ungersk postlåda

 

Vackra gamla dörrar på ståtliga byggnader

Vackra gamla dörrar på ståtliga byggnader

 

Kissen som ägde restaurangen som vi åt underbar ungersk husmanskost

Kissen som ägde restaurangen där vi åt underbar ungersk husmanskost

 

Mamma i väntan på maten

Mamma i väntan på maten

 

Vackra utsmyckningar på trappor och staket finns överallt i Budapest

Vackra utsmyckningar på trappor och staket finns överallt i Budapest

 

En vacker kyrka en solig dag i den pittoreska konstnärsbyn Szentendre

En vacker kyrka en solig dag i den pittoreska konstnärsbyn Szentendre

 

Aktern på båten som tog oss tillbaka till innestadsbruset med den vackraste av flaggor...

Aktern på båten som tog oss tillbaka till innestadsbruset med den vackraste av flaggor...

 

Kastanjepuré med vispad grädde och körsbär dränkta i rom. Min absoluta favoritdessert!

Kastanjepuré med vispad grädde och körsbär dränkta i rom. Min absoluta favoritdessert!

 

I stadslunden där jag blåste såpbubblor och alla fantastiska ballonger i klasar

I stadslunden där jag blåste såpbubblor och såg fantastiska ballonger i klasar

 

Hjältarnas torg. Ängeln håller i den ungerska kungakronan och spiran...

Hjältarnas torg. Ängeln håller i den ungerska kungakronan och spiran...

 

Renhållning på Donau-corso´n

Renhållning på Donau-corso´n

 

Vackra järnportar under spårvagnsjärnvägen. Om jag ändå visste vad som gömmer sig i katakomberna...

Vackra järnportar under spårvagnsjärnvägen. Om jag ändå visste vad som gömmer sig i katakomberna...

 

Pina Colada i solskenet på båten Spoon med den vackraste av utsikter på Budasidan.

Pina Colada i solskenet på båten Spoon med den vackraste av utsikter på Budasidan...

 

Slottet som numera rymmer muséum och utställningar.

Slottet som numera rymmer muséum och utställningar

 

Behöver denna drink en närmare presentation? Cosmopolitan a la Spoon.

Behöver denna drink en närmare presentation? Cosmopolitan a la Spoon

 

Den fantastiskt vackra kedjebron som nattetid gör staden till en gnistrande diamant...

Den fantastiskt vackra kedjebron som nattetid gör staden till en gnistrande diamant...

 

Dessa skor är ett monument i brons för att minnas alla dom som avrättades kallblodigt under 2:a världskriget och puttades in i Donau. Innan de blev skjutna ombads de att ta av sig sina skor...

Dessa skor är ett monument i brons för att minnas alla dom som avrättades kallblodigt under 2:a världskriget och puttades in i Donau. Innan de blev skjutna ombads de att ta av sig sina skor...

 

Skor från alla samhällsklasser finns representerat inklusive spädbarn, barn och kvinnor...

 

Skor från alla samhällsklasser finns representerat inklusive spädbarn, barn och kvinnor...

En välsaltad kringla, ett måste som tilltugg medan man ser solen över Buda sakta gå ner...

En välsaltad kringla, ett måste som tilltugg medan man ser solen över Buda sakta gå ner...

 

En såpbubbla som både jag och mamma blåste som små barn. Denna är på väg över vindruvslunden på landet där vi var på en visit till en kär släkting.

En såpbubbla som både jag och mamma blåste som små barn. Denna är på väg över vindruvslunden på landet där vi var på en visit till en kär släkting

 

Lantlig charm

Lantlig charm...

 

Vindruvor i massor mognar för att sedan bli till vin...

Vindruvor i massor mognar för att sedan bli till vin...

 

En fantastisk kycklingsoppa tillagad av pappas faster, en sann husman i det pittoreska köket. Trångt runt det lilla bordet, men det utgjorde bara charmen av denna lunch som väckte varje ungersk cell i mig till liv...

En fantastisk kycklingsoppa tillagad av pappas faster, en sann husman i det pittoreska köket. Trångt runt det lilla bordet, men det utgjorde bara charmen av denna lunch som väckte varje ungersk cell i mig till liv...

 

Spisen som utgjorde hela köket.

Spisen som utgjorde hela köket...

 

Kürtöskalács, en ungersk specialitet. En söt deg utgör basen som gräddas för ett knaprigt skal och skvätts ner av kanderat socker, och rullas sedan i choklad, kokos, vallmofrön, kakao eller mandelflarn. Helt vansinnigt gott! Ska ätas rykande hett från ugnen!

Kürtöskalács, en ungersk specialitet. En söt deg utgör basen som gräddas för ett knaprigt skal och skvätts ner av kanderat socker, och rullas sedan i choklad, kokos, vallmofrön, kakao eller mandelflarn. Helt vansinnigt gott! Ska ätas rykande hett från ugnen!

 

Såhär ser det ut när man får det serverat. Jag valde att få halva doppad i kokos och halva i chokladflarn. Det är ju det där med beslutsångest!

Såhär ser det ut när man får det serverat. Jag valde att få halva doppad i kokos och halva i chokladflarn.

Det är ju det där med beslutsångest!

 

Färsk lavendel till salu på vägen till Metron. 3 kr/bunt...

Färsk lavendel till salu på vägen till Metron. 3 kr för två knippen...

 

Champagne pour moi

Champagne pour moi

 

Tonfisktartar...

Tonfisktartar...

 

Middag på Italienskt vis...

Middag på Italienskt vis...

 

Utsikten från vårat bord på den Italienska restaurangen. Tornet är den högra på den världsberömda och exceptionellt vackra basilikan.

Utsikten från vårat bord på den Italienska restaurangen. Tornet är den högra på den världsberömda och exceptionellt vackra basilikan.

 

Budapest by night

Budapest by night

 

Barnsligt rolig och god glass i form av små kulor nedfrusna av nitrogengas...

Barnsligt rolig och god glass i form av små kulor nedfrusna av nitrogengas...

 

Återigen en vacker och gammal port någonstans i Budapest...

Återigen en vacker och gammal port någonstans i Budapest...

 

Probably the best turkeyburger in the world! Speciellt med tanke på att det var vår nattmat efter en blöt men ack så hysteriskt rolig utekväll med mina gamla vänner från förr...

Probably the best turkeyburger in the world! Speciellt med tanke på att det var vår nattmat efter en blöt men ack så hysteriskt rolig utekväll med mina gamla vänner från förr...

 

Så har jag landat i Sverige igen efter en hektisk och intensiv vecka i den pulserande och vackra staden Budapest. Dagarna flög förbi i en rasande fart där långa promenader, fönstertittande och en del shopping utgjorde dagsschemat med några kortare pauser för mat, glass och bakelser i massor.

Hade jag fått välja så hade jag njutit mer av att bara få vara med ett glas champagne på en av de många uteserveringarna, tittandes på folkmassorna dra förbi i jämna flöden.

Jag kan inte bli mätt på utsikten och sevärdheterna i denna vackra europeiska stad som verkligen har allt. Vart jag än vände mig såg jag vackra byggnader, historiska monument och det starka kulturarvet som år av krig och förstörelse har efterlämnat. Vid sidan av allt detta kryllar det av restauranger och caféer i alla klasser, butiker som säljer det allra billigaste och enklaste, till Fashionstreet som säljer det största inom mode och couture staplade på varann.

För några år sedan fanns inte butiker som Gucci, Louis Vuitton, YSL, Dior och alla de övriga prestigemärken, men idag finns allt för den som har en tjock plånbok.

Servicen är blandad, i vissa butiker svärmar personalen kring kunderna likt bin runt honung, medan på andra ställen tvingas man nästan be om ursäkt för att man existerar.

Det jag och min mamma kom på och utnyttjade frekvent var det faktum att ju längre vi stannade i en butik och hittade något vi ville ha, sänktes priserna i takt med de passerande minutrarna. Och vi prutade inte ens. Det fanns ingen anledning då priserna automatiskt krympte ju längre vi dröjde oss kvar. På vissa ställen slängde de nästan varorna efter oss bara vi var villiga att betala en bråkdel av ursprungspriset.

För min del blev det lite shopping ändå, trots att det inte var mitt huvudsakliga mål med denna resa. Det blev lite inredning som kommer att fraktas med DHL till mig i nästa vecka, ett mobilfodral från Cango & Rinaldi i skinn och strass som skymtar på några av bilderna ovan, samt smyckena från Furla som jag föll för redan första dagen vi gav oss ut på stan. (bild på det kommer snart!) Vid sidan av detta fick lite nostalgiskt godis följa med mig hem, godis som jag åt när jag var ett litet barn.

Jag längtar redan till nästa gång som jag kan besöka mitt hemland och staden där jag föddes. Nu ska jag återhämta mig från den hektiska storstadsveckan och planera inför min nästa resa ut på landet över midsommar där jag ska slumra till under äppelträdet i skuggan, äta färskpotatis med sill och gräddfil och ge mig själv vitamininjektioner av stora lass jodgubbar med vispad grädde. Det är så gott för själen att kunna insupa den svenska naturen efter en intensiv vecka i Budapest. Jag är så lyckligt lottad att jag har båda miljöerna att tillgå och njuta av!

 


I am woman, hear me snore

 

Självklart snarkar vi kvinnor inte. Jag menar, jag gör det då inte. Eller ja kanske när nån kommer på mig men sover jag ensam så snarkar jag aldrig... Och det kan väl inte vara så att jag tar i från tårna?

Hur som helst, sömn behöver vi alla, vissa mer än andra. Jag tillhör gruppen som både kräver och behöver mycket sömn för att jag ska kunna fungera och till råga på allt är jag en nattuggla. Vårt vackra och härliga klimat under sommarhalvåret bjuder på gryningen tidigt, tidigt i all sin glans, och solen gör som mest en touchdown bakom horisonten för att studsa upp igen och in i våra sovande ögon.

Visste du att hjärnans melatoninproduktion störs om man under sömnen får in ljus i ögonen? Och att brist på melatonin i hjärnan kan leda till både depressioner och stress? Det är under sömnen i mörkret som vi bygger på vårt förråd av denna nödvändiga kemikalie som får oss att må bra.

Vilken tur, att det med tanke på detta finns en uppsjö av både vackra, men framförallt praktiska sovmasker som ska ge oss den välbehövliga nattsvärtan som ska göra oss både utvilade och lyckliga!

Den här sovmasken från Anatomicals gillar jag extra mycket. Den är helt i siden med ett elastiskt och bekvämt band baktill, och den träffsäkra texten får mig att le. Helt plötsligt är det legalt att snarka som kvinna, (även om vi självklart aldrig skulle erkänna det), och se fashionabla ut på köpet.

Hade jag bara haft tid att få denna läckra mask levererad, skulle jag beställa den och ha med mig den på resan där jag redan nu råkar veta att jag kommer behöva ha några välbehövliga powernaps närhelst jag får en liten lucka och tillfälle. Med min mamma som resesällskap och utnämnd morgontorped, kommer hon att stå och trampa, väsnas och slänga kastruller i golvet tills jag med mitt explosionsartade morgonhumör tar mig upp. Med andra ord så kommer jag att behöva luta tillbaka huvudet då och då med masken nere och ta det lite zen. Undrar om jag ska tycka synd om henne för att jag som aaaaldrig snarkar, och hon ska dela säng? Nja, nej, jag tror inte det. Som sagt, jag snarkar inte, jag andas bara lite tungt bitvis...

 

Anatomicals fina sovmask hittar ni här för 149:- eller på ASOS för 74,50 tillsammans med en massa andra coola saker för kropp och själ från detta galna brittiska företag vars slogan lyder: We only want you for your body...

 

...you´re a genious? We don´t care. Forget your mind, we only want you for your body. We´re Anatomicals, Britain´s funkiest bath and body company. We´re here to make you look good, feel good and smell good. But most of all, we´re here to make you happy and smile whether you´re short or tall, fat or thin, hairy or smooth, male or female, gay or straight, beautiful or ugly. Ok, maybe not ugly...


 


Oups I did it again...

...again and again...

 

Älskade vackra saker. Inom loppet av en vecka hittade alla dessa vackra ting hem till mig, vissa är på g att skeppas, medan andra redan pryder sin plats antingen i min garderob, i min make-up väska eller i min fristad, mitt hem.

Det enda som inte är mitt ännu är den ljuvliga kudden från MIMOU som snällt får vänta tills jag kommer hem från min resa till Budapest, då den ska pryda den svarta lilla sammetsfåtöljen som sedan förra söndagen står i min hall.

Silverrenen är i nysilver och kommer från Day Birger et Mikkelsen och SOM jag har suktat länge efter den! Jag fullkomligt älskar inredningsdetaljer i silver, och allt som kommer från den danska duon inom just inredning får mig på fall. Design är som bekant allt som oftast dyrt och denna ren är inget undantag. Men nu är den dock äntligen min och är på väg hem till mig as we speak, och jag håller tummarna att den hinner levereras innan jag åker iväg. I samma paket finns halsbandet från min andra favoritdesigner, Malene Birger i silver och svart läder, och jag bara längtar att få bära den runt halsen, så tungt och gediget. Båda av dessa märken har den utsökta skandinaviska designen som jag dyrkar och hyllar mer och mer för varje säsong, så tidlöst och elegant. Inredning, accessoarer och kläder, jag kan bara inte få nog.

Även byxorna kommer från By Malene Birger S/S 11, och även fast jag hade siktet inställt på samma byxa fast i guldlamé, kan jag känna att jag har gjort ett bra köp och är nöjd. Guld är guld, lamé är lamé och kombinationen av det båda känns något begränsande. Dessa är svarta eller mörk-mörkblåa som jag vill få det till (vilket den söta expediten inte alls höll med om), och är av den anledningen mycket användbara. Jag har en känsla av att jag kommer att bo i dessa ihop med höga klackar, linnen, blusar och stora smycken denna sommar, men även en bra bit in på hösten och vintern.

Färg och sommar hör ju ihop, så vad passar inte bättre än det perfekt koralliga och krämiga läppstifet på läpparna? Jag har äntligen hittat en fantastisk nyans från Estée Lauder som passar mig, min ljusa hy och blonda hår träffsäkert och trendriktigt. Portofino Coral, nr 59 ger mig en fantasktisk glöd och är pricken över i:et till en perfekt lagd make en ljummen sommarkväll.

Den vackra korallfärgen återkommer i det lyxigt delikata armbandet som jag inte kunde låta bli, och som hör till ringen som jag nyligen visade i bloggen, scrolla ner så får du se!

Möbler, smycken, inredning och fashion, har jag nämnt att det är min passion?


Pallen i zebra kommer från InterStil och står numera i mitt vardagsrum, armbandet är från ASOS och mascaran från Helena Rubensteins Lash Queen Sexy Black.


My first

 

Någon gång ska ju vara den första sägs det, och nu är den tiden här. Gott folk, och kära, trogna läsare, jag har glädjen att presentera mina första par ballerinas. De som känner mig vet att jag och ballerinas i samma mening knappast går ihop. Att se mig gå i platta skor kan liknas vid en berusad OCH gravid anka som förgäves försöker att ta sig fram, men till sin förtvivlan bara går baklänges.

Anka hit eller dit, faktum är att jag har blivit vuxen. Det känns i alla fall så på grund av alla de vettiga beslut som jag tar för att just bli vettig. Jag vet inte hur många resor jag har vandaliserat på grund av att jag en hel dag har struttat runt i skyhöga klackar med febriga trampdynor och blodiga skavsår som resultat. Väl på hotellet har jag stått i dryga trettio minuter med mina ömma fossingar under kallvatten och försökt duscha mina fötter tillbaka till livet. Sedan, efter återupplivningsförsöket har jag envist klättrat i ännu ett par klackar för att göra stan, dansa salsa och/eller hoppa från bar till bar. Det är väl på tiden att jag växer upp och inser mina begränsningar, och det är just där dessa beiga mockaballerinas kommer in. Dom är fjäderlätta och mjuka, och passar perfekt till min LV Speedy som jag kommer att ha i armvecket under dagtid på min semester till Budapest. När jag får ont i fötterna efter mina Jimmy Choo eller YSL tar jag helt enkelt och byter till dessa!

Sista gången jag hade ett par ballerinas på fötterna var när jag var ca 5 år och gick ett tragiskt öde till mötes. I alla fall gjorde mina ballerinas det. På en shoppingtur och uppför en rulltrappa tog min relation med mina dåvarande ballerinas slut. Mamma var väldigt noga med att jag skulle trampa stort och invänta trappstegen både när jag klev av och på dessa rulltrappor, men denna gång gick något snett. Det var på vägen upp, och jag vet än idag inte vad som hände, mer än att den förbannade och glupska rulltappan slukade mina fina skor. Väl uppe väntade skäll och en barfota fossing som saknade sin fina följeslagare. För mig var det en skam och för mamma blev panik att hitta ett par nya skor till mig, men jag fick aldrig igen äga några ballerinas. Det kanske är hennes fel att det inte blev någon graciös dansare av mig heller, vem vet?

Nu är jag i alla fall vuxen och jag bestämmer tack och lov helt över mina skoval, men jag glömmer aldrig den incidenten som jag ofta tänker på när jag tar rulltrappan. En annan kul kuriosa är att rulltrapporna i Budapest går på speed och att det nästintill är ömöljigt att komma på dom och behålla balansen. Hela staden är i stress så varför skulle rulltrappan vara lugn och fin?

Imorgon tänker jag köpa ett fint tyg som jag kan sy en liten påse av och förvara mina nya ballerinas i, jag har nämligen en svag känsla av att de kommer att vara mina bästa vänner när jag strosar aveny upp och ner i den vackra Europeiska staden som har sina sevärdheter uppradade som vi har våra tallar...

Hon är en stilfull och ELEGANT kvinna med en vilja av stål, så skulle jag beskriva henne.
Hon har ett djup som präglas av ett förflutet, hon har insikt om sig själv och om livet.
Att få vara en kvinna och vara KVINNLIG är det bästa hon vet.
Du ser henne alltid i höga klackar, gå med bestämda steg efter hennes upsatta mål.
Hon har värme i hennes UTSTRÅLNING, hennes ögon skvallrar alltid om dagsformen.
En stor potion humor och ett ljudligt SKRATT, och du vet att hon är nära.
Hon slukar MODE och INREDNING, det är hennes största PASSION.
Vackra ting ger henne lust. Vackra ord ger henne LUGN.
Hon belyser ämnen som ger tyngd och återspeglar hennes personlighet och innersta TANKAR. Det bjuder hon alla på som vill veta.
Hon har haft ett tufft liv, och hon har insett sina begränsningar.
LIVSNJUTARE som hon är vill hon lära ut att njuta av nuet, att se det man har och GLÄDJAS.
Glädjas åt andra, le åt andra och vara POSITIV.

I hennes blogg får ni följa hennes passioner i livet, men också hennes inre.
Xxx


RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...