Conseils d'achat d'aujourd'hui

 

Dagens shoppingtips är dessa bedårande skönhetsmåsten som alla kvinnor både behöver och älskar, från duon Paul & Joe!

Make-up väskan som är i limiterad upplaga är ispirerad av en vårig eftermiddag med vilda blomster i pastelliga fäger. Jag föll för den på en gång, jag har i dagens läge en alldeles för liten make-up väska i min Neverfull, dock så bär jag aldrig med mig mer smink än några olika läppstift och läppglans, Eight Hour Cream, och det övriga är värktabletter och annat som är nödvändigt som bl.a fuktsprayen Avéne Thermal Spring Water. Jag får knappt plats i den och allt som oftast väller allt ut på botten av väskan. Med andra ord är denna perfekt!

Till råga på att dom har kommit med den söta necessären har dom även en bedårande kvinnlig och vacker spegel  du kan bära med dig för att uppdatera looken på dagen. Den levereras i en skyddpåse i tyg med Paul & Joes logga på och vad jag har förstått är spegeln ganska stor och viks locket bakåt kan den stå av sig själv. Fab!

Söt, sötare, sötast är dessa accessoarer som ni hittar på ASOS!

 

Beauty Mirror, Paul & Joe 230:-

Limited Edition Spring Creation Wild Flowers Make Up Pouch, Paul & Joe 290:-


 


Bijoux orgie

Jag är kär. Nej det är ingen man som har fångat mitt intresse, långt ifrån. Det är vårens mode som gör mig knäsvag, jag har nog aldrig varit med om att den har tillfredställt alla sinnen hos mig tidigare som den gör i år. Allt från färger som är svagt neutrala till starka knalliga inslag, design som är smickrande, kvinnlig, luxuös och väldigt bärbar.

Är det något jag fullkomligt älskar är stora smycken! Jag har aldrig varit en kvinna som har tyckt att less is more, mitt mantra har snarare lydit: More is always more!

Det finns ett ganska nytt uttryck inom fashion som används flitigt och det är ordet "statement". Snabbt översatt blir det: uttrycksfullt och uttalat, och används för att beskriva stora, maffiga smycken, ringar och halsband, men även skor och väskor, samt olika plagg som sticker ut i en annars stram garderob och gör det till ett fashion statement.

Ingen har väl kunnat undgå de stora ringarna som är hetare än hetast på pekfingret, stora maffiga halsband runt halsen och galna klackar som drar blicken till sig till en övrigt enkel klädsel.

Halsbanden på bilderna ovan är bara ett urval av det som finns därute, det finns en uppsjö att välja mellan i väldigt pendlande prisklasser. Ovan ser ni halsband med priser från nån tusenlapp upp till ca 12.000 kronor.

Även om det självklart är hutlöst mycket pengar att lägga på ett endaste halsband, vill jag ge er samma pirr i magen som jag får när jag tittar på dessa juveler. Inspireras och spring till din favoritaffär och gå loss! Det finns så otroligt många kedjor som är bra på att kopiera och ge oss som inte har miljoner på banken bra alternativ.

Guldhalsbandet med stora snäckor och kristaller, samt det näst sista halsbandet med gröna stenar kommer jag att beställa i dagarna som kommer. Kan knappt vänta!

Vilken är din favorit?

 


Yes Boss


Yes Boss - I'll try to give you what you like...

Colorblock your life

 

Jag älskar trenden med hudfärgat, beige, nude, vitt och grått till våren och sommaren, men jag måste erkänna att jag även brinner för färg. Jag är en passionerad kvinna som älskar färg och att synas, och jag har förstått vikten av hur mycket ett färgrannt plagg, väska eller skor kan göra för en outfit och för humöret, pour moi, men även för omgivningen!

Till det enklaste plaggen såsom ett par jeans, en kavaj i svart eller marint och en enkel top eller linne, är ett par knallgröna, hysteriskt röda, soligt gula eller turkosa accenter en fullträff.

Till våren och sommaren är det helrätt att äga både plagg, men främst accessoarer i knalliga färger och bära dom med välmålade läppar och naglar samt ett glatt leende!

Våga färg på dina klackar! Är du inte riktigt så modig så kan du satsa på ett färggrannt örhänge eller en stor ring i ett skönt uppiggande färg. Vilket blir ditt nästa köp?

 

Daffodil 160 Suede Platform Pumps, Christian Louboutin ca 6500:-

Satin Hard Metal Work Clutch Bag, Karen Millen 1100:-

Fake Crystal Ring, YSL 6000:-

Mini Pop Leather Shoulder bag, Lanvin 7000:-

Vintage Style Intricate Coctail ring with Centre Faceted Stone, ASOS 70:-

Boxy Flat Lock Clutch Bag, ASOS 183:-

Woven-paneled leather Tote, Gucci 35.000:-

Statement Enamelle Discs Collar, ASOS 349:-

Signature Lipstick, Estée Lauder 270:-

Matelassé canvas and leather bag, Miu Miu 8500:-

Wide Heel Satin Sandal, ZARA 949:-

Red Pumps, Scorette 1100:-


 


Evaluation

 

Jag tänkte göra en snabb utvärdering av produkten jag lovordade för någon vecka sen här på bloggen, nämligen Avéne Thermal Spring Water. Det jag skrev då var en sammanfattning av det jag hade läst mig till på många olika ställen, skriven av branchfolk samt vanliga konsumenter som inte tjänar ett öre på att lyfta produkten till skyarna.

Jag erkänner villigt att allt jag har läst om produkten, detta unika källvatten, stämmer. Det är helt makalöst vad den har gjort för mig och för min hy i ansiktet. Jag har hela vintern lidit av torr och kliande, ömmande hy, eksemliknande utslag, torra fläckar, spänd och stram hy. För att lindra och få bort det hemska, torra hudlagret har jag använt mig av en annan älsklingsprodukt från FACE Stockholm, en peeling som också är värt sitt pris i guld. Några dagar, nästintill en veckas regelbunden sprayning i ansiktet av källvattnet, närhelst jag har känt för det, har resulterat i att min hy inte behöver peelas, den är babylen utan torra fläckar samt eksem och är smidig, slät och oerhört behaglig.

Jag kan varmt rekommendera denna produkt som ni hittar på närmaste apotek för knappt en hundring. Avéne Thermal Spring Water har dessutom utnämnts till 2010 års bästa skönhetsprodukt av Cosmopolitan Beauty Awards, och jag kan verkligen förstå varför. Jag har alltid sprayflaskan nära mig, den följer med mig som mobilen runtom i lägenheten och alltid när jag lämnar hemmet. Se till att skaffa dig en flaska du med, det är det bästa köpet jag har gjort på länge!

 


Watch out!

 

Det är ta mig tusan inte meningen att jag ska ha något case till min iPhone. Jag fick just ett mail från italienska Bulgari som inte behagar att skicka mig det caset jag hade valt ut. Hur svårt kan det vara att få det skeppat till landet Sweden? Är det kundvård undrar jag? Den svarta i pytonorm från Jimmy Choo kan jag förstå är svårare  att få skickat på grund av att den är i ett exotiskt skinn, men denna var det inget speciellt med.

Nu är jag tillbaka på ruta ett och känner mig lagom putt, nu behöver jag leta reda på ett nytt case, eller ska jag vara så tråkig att jag tar en från Gucci eller Louis Vuitton? LV vet jag håller måttet och kvalitén, men hur kul är det?

Idag hände dock något riktigt positivt, jag har nämligen sparat in 300 kronor! Det lönar sig att ha kontakter på olika ställen, jag fick nämligen det skyddsplast jag behöver för att skydda min telefon mot repor och dylikt, både  för fram och baksidan for free. Nu är det bara det förbannade caset jag behöver för att avsluta "uppdrag-iPhone-pour-moi". I-landsproblem på hög nivå, jag erkänner, men en bestämd fashionista som jag är nöjer sig inte med vad som helst. Imorgon blir det telefonsamtal till LV-butiken på Birger Jarl och ett fortsatt jagande på Xander på Jimmy Choo. Jag ger mig inte i första taget!

Watch out, my bitchface is on!

 


Dame Elizabeth Taylor

Idag gick den fantastiska och begåvade skådespelerskan, den oerhört vackra kvinnan och maslukerskan Dame Elizabeth Taylor bort. Hon blev 79 år gammal. Bakom sig har hon lämnat ca 20 filmer, varav de mest kända är Cleopatra, Katt på hett plåttak och Vem är rädd för Virginia Woolf, samt ett flertal TV-serier. Hon var kvinnligheten personifierad och hon älskade män. Liz var gift 8 ggr varav 2 ggr med Richard Burton. Hon var modig, bestämd, gick sin egen väg och bad inte om ursäkt för hennes sätt att leva. Bland hennes bästa vänner räknas Sir Elton John och den nyligen bortgångna Michael Jackson. Rest in peace Liz.

 

Det är så oerhört påtagligt hur tiden går och hur gamla vi blir. De stora namnen går ur vår tid och vi kan inte annat än att se på. Carpe Diem.

 


Lavish or Save - Heels to love

 

Jag önskar alla kvinnor att nån gång i livet få bära en äkta designer och kvalitets-sko på fötterna. Det är faktiskt skillnad på skor och skor, kvalitét, känsla och design mot ett par välvårdade kvinnofötter som trippar för att erövra världen. Nuförtiden finns det nästan alltid ett val dock för den som har spröten ute. Som i ett parallellt universum finns det produkter som är skickligt gjorda för obotliga fashionistor som har en passion för fashion men inte vill spendera skjortan.

YSL gör denna sandalett varje år i olika färger, den återkommer i varje kollektion och kan kallas för en klassiker. Det har givetvis det spanska företaget Zara uppmärksammat och tagit fram en sandalett som påminner väldigt mycket om originalet som alla plånböcker har råd med.

Bär vilken som till en vit kostym, cigarettbyxor, byxdressar och klänningar eller varför inte ett par shorts? Vilken väljer du?

 

 


All women, get nude!

 

Den enligt mig mest smickrande väskan för en kvinna är utan tvekan clutchen. Det är så oerhört kvinnligt att bära den under armen eller i handen till höga kvinnliga klackar och välmanikyrerade naglar.

Jag älskar den lilla och behagliga väskan som passar alla dagar, vardag som till fest och rymmer det viktigaste vi behöver. Jag är ingen kvinna som bär med mig halva lägenheten när jag går hemifrån i en Mary Poppins väska som man kan trolla fram det mesta ur. Jag har alltid beundrat kvinnor som bär med sig sitt liv på axeln eller i armvecket och Gud vet att jag har vänninor som är riktiga exempel på det. En killkompis till mig, Roger säger alltid att det finns ingen större bakteriehärva än just kvinnors handväskor. Jag håller med i en del fall, speciellt efter ett morgonprogram jag lyssnade till på radion en morgon. Det diskuterades febrilt om vad kvinnor har i sina handväskor och de som ringde in gav en del exempel. Allt från gamla och ruttna bananer till mindre trevliga saker gömde sig i de bottenlösa kvinnobagagen.

Till vardags använder jag min Louis Vuitton GM Neverfull, och som namnet antyder får det plats mer än jag orkar bära på. Precis allt får plats i den när jag är ute på stan och ränner men jag har som vana att plocka ur den varje gång jag kommer hem. Inget mer än det nödvändiga får vara kvar och jag dammsuger ur och torkar den ren ofta och väl.

 

Dessa väskor är bara några av mina abslouta favoriter till våren. Den första är från Marc Jacobs och den kommer jag äga inom en snar framtid, jag fullkomligt älskar den! Detsamma med den bredvid från Reiss, jag älskar den stilrena formgivningen, det mjuka lädret och den underbara nudefägen som lätt är min favorit för våren och sommaren. Kvinnligare än så kan det knappast bli!

Jag väntar hem mina Sam Edelman Lorissa Stud Detail Toe Heeled Court i färgen nude vilken dag som helst och jag bara längtar tills allt grus städas upp och jag kan matcha den med clutchen Bianca Jane från Marc Jacobs!

Go on, get nude!

 

Bianca Jane, Marc by Marc Jacobs ca 2100:-

Ruben Resin Frame Clutch Bag, Reiss 1300:-
Lani Lock Detail Clutch, Reiss 1300:-

Bvlgari Beauties

Jag har fortfarande inte kommit längre i mitt jagande efter ett chict och fashionabelt designad case till min nya iPhone. Telefonen har nu ankommit till posten men jag vet inte vilken klädsel den kommer att leva i.

Jag har ju skrivit om min absoluta favorit och den kommer från Jimmy Choo, i svart pyton snakeskin. Just på grund av det exotiska skinnet har jag jätteproblem att få in det i landet. Det går helt enkelt inte att få den skickad till Sverige, vilket gör mig smått galen. När jag åkte hem från Paris senast med pytonskinn på både bälten, sandaletter och väskor från Valentino fick jag se yttest oskyldig ut när jag gick igenom tullen på Arlanda då jag gick mot grönt, dvs inget att deklarera. Trots att jag hade shoppingkassar från Chanel, Dior, Valentino, Gucci och allt annat jag orkade bära var det ingen som stoppade mig. Hade tullen stoppat mig så hade jag blivit av med rubbet.

I och med att det är så vansinnigt svårt för mig att få det caset jag egentligen vill ha så har jag fått se mig efter andra alternativ. Jag väntar fortfarande svar från Xander på Jimmy Choo för att se om mitt begär går att tillfredställa, men jag hyser inga större förväntningar längre.

Därför har jag hittat dessa två underbart pastelliga och vackra iPhone cases från Italienska Bvlgari i mjukaste kalvskinn. Mitt problem just nu är vilken färg ska jag välja? Under våren och sommaren passar någon av dessa utmärkt, till hösten och vintern dock vill jag ha ett mörkare case, helst i krokodil eller snake.

Jag älskar dessa underbara karameller till iPhonecases från anrika Bulgari! Vilken färg tycker ni att jag ska köpa?



Holistic Silk



Jag vet inte hur länge jag har letat efter en bra sovmask som kan hjälpa mig att somna och sedan vagga mig in i en djupare sömn som jag kan bibehålla för att sedan vakna utvilad. Det finns inte så jättemånga märken som erbjuder kvalitet och design samtidigt som den fyller en funktion och är bekväm att bära när man ska slappna av och sova.
Nu har jag äntligen hittat min framtida sovmask och även ett par tofflor som ska göra koppen en massa gott. Företaget heter Holistic Silk, är baserat i England och ägs av Joanna Weakley som säger såhär om sitt varumärke:
"I created Holistic Silk as an antidote to the fast pace and stress of daily life. Beautiful products, made with love, that inspire harmony, balance and a little inner peace."
När jag tittar på Holistic Silks hemsida blir jag lugn och harmonisk. Vackra produkter för välbefinnande och lugn finns till försäljning och jag kan inte annat än längta till att bära min nya sovmask. Joanna och Holistic Silk har kunder som Catherine Zeta Jones, Ralph Finnes, Isabella Rosellini, Jessica Lange och många fler som tillhör gräddan av kändiseliten och som bär de vackra och bekväma sovmasken och tofflorna bland annat.
Sovmasken finns i flera pastelliga och behagliga färger och är fylld med lavendel för att det ultimata lugnet, stillheten och friden ska infinna sig när man bär masken.
Tofflorna är gjorda i samma högkvalitativa siden med en innersula som består av masserande magneter som ökar blodcirkulationen. Den ger en avslappnande massage som passar perfekt hemma, på yogan, på kontoret, när man reser eller närhelst du vill skämma bort dig själv. Tofflorna får dock inte användas mer än högst 4 timmar om dagen och ej heller användas av gravida eller av dom som har ett högt blodtryck om man inte har konsulterat sin läkare först.
Jag har den lägsta av låga blodtryck och det svartnar mer än ofta och gärna för mina ögon när jag reser på mig vilket är ytterst obehagligt. För mig är dessa tofflor som en skänk från ovan. Sen att alla produkterna är otroligt vackra och titta på och ha omkring sig i hemmet gör ju saken knappast sämre.
Holistic silk har även yogamattor, herr och babytofflor, kristaller bland mycket annat, samt en magnetic wand (magnetiskt trollspö) som både renar och laddar vattnet du dricker med en magnet. Genom att "ladda" vattnet återfår den sin vitalitet och de mineraler som per automatik försvinner i reningsprocessen vid våra reningsverk.
Jag skulle kunna sitta här och skriva om Holistic Silks produkter i en evighet, allt dom erbjuder går rakt in i hjärtat på mig som länge sökt efter stillhet i mitt liv, ett lugn som meditation och yoga bland annat har gett mig. Att nu kunna komplettera med produkter för själen som både är vackra, bekväma och funktionella är fantastiskt. Bara genom att ha en skönt sittande sovmask när jag går till sängs kommer att hjälpa mig och min sömn, och förhoppningsvis återge mig åtminstone lite av min hälsa...

Holistic Silk Eyemask ca: 400:-
Holistic Silk Magnetic Slipper ca: 700:-

Spring shopping spree



 

Vårsolens härliga strålar framkallar en känsla av att man är fri och lyckokänslorna i kroppen bubblar i takt med isen som smälter och droppar från taken. Det är ju inte mer än självklart att vi fashionistor vill uppdatera och fylla våra garderober och make-up väskor med vackra pastellfärger, nya och lätta plagg och återuppfinna oss själva efter en lång och kall vinter. Det är nu dags att sköta om sig själv, sina händer och fötter som tittar fram ur de tjocka handskarna och trånga skorna.

Jag var på jakt efter en korallröd färg till mina tånaglar vilket visade sig vara en svårare mission än vad jag kunde föreställa mig. När jag bestämmer mig för något ger jag mig inte i första taget så jag sprang upp och ner på stan, in och ut ur varje butik som kunde tänkas ha den nyansen som jag ville ha från Estée Lauder. Dagen innan fanns den precis överallt i hela stan men när jag äntligen skulle ha den så var den bara puts väck. Estée Lauder hade kallat tillbaka alla sina nagellack för att byta ut dom till en helt ny kollektion. Snacka om otur. Mitt favoritmärke Chanel hade inga lack ens i närheten av den nyansen jag var ute efter så efter mycket om och men blev det O.P.I´s nagellack i en härligt vårig korallröd nyans som är döpt till Cajun Shrimp och som jag är mycket nöjd med.  Fotbad och en pedikyr, sen känner jag mig som en ny människa!

Mitt paket från By Malene Birger hade också anlänt med den otroligt snygga blusen jag bloggade om nyligen, samt ett fantastiskt doftljus döpt till Papillon de Nuit, nattens fjäril.
Jag hittade även ett statementhalsband i silver med stora rökfärgade kristaller frår Glitters Top Collection! Såhär skriver Glitter i sitt pessmeddelande: Origami, kalejdoskop och geometriska former står i fokus i Glitters nya kollektion av Top Collection. Bleka toner, plexiglas och metall i kontrast till kristaller skapar ett modernt och samtida uttryck och syns på många smycken i Top Collection. Glamour och attityd i snygga kombinationer med guld och silver ger det eftersträvade uttrycket!
”Vi ville skapa en kollektion för den kräsne fashionistan och som sticker ut över det vanliga sortimentet” säger Marcela Cubura designchef hos Glitter.
Inspirationen till de överdimensionerade, iögonfallande smyckena är hämtad från molekylär teknologi och arkitektur. Halsbandet är helt fantastiskt, tänk att den dagen skulle komma då jag shoppade på Glitter!
Enligt mig är det ett måste att matcha en ny garderob med en ny och fräsch make-up för en perfekt harmoni. Jag har länge sneglat på Clarins NEO-pastelles med sex vackra ögonskuggor och en eyeliner i kakform som är en perfekt palett att ha i sminkväskan, så nu blev den min. Jag har så otroligt mycket skuggor i lika många separata askar men i ärlighetens namn tycker jag att det blir jobbigt att hitta allt när jag ska sminka mig i min stora sminkväska. Just därför är denna palett ett kap, allt i ett! Paletten är i limited edition så kuta till närmaste återförsäljare och bli ägarinna till vårens snyggaste färger!

Vintage beauties

 

Kika in på systerbloggen My Vintage Wardrobe och kolla in nyheterna jag har lagt upp! Vad sägs om en turkos väska från italienska Tosca Blu med vackra fjärilar på eller en rosa trenchcoat från svenska Monica Sjöberg Olsson? Klicka här för att komma till bloggen!


Fashion emergency

 

Alla ni fashionistor och estetiskt begåvade människor med ett öga för det vackra, jag har kommit till en återvändsgränd, något som jag ytterst sällan råkar ut för och som man kan kalla för den värsta sortens beslutsångest.

Jag har suttit i flera timmar nu, scrollat upp och ner och beundrat vackra smycken på en sajt från USA som ha det vackraste av designerjuveler av högsta kvalitet man kan tänka sig. Jag har bestämt mig för ett halsband från märket Sequin som jag ska klicka hem, jag kommer givetvis att visa den här på bloggen men där tog min beslutsamhet stopp. Jag vill ju självklart ha ett par örhängen också så jag valde ut 6 par. Av de sex valde jag bort fyra och nu sitter jag i valet och kvalet vilka jag ska ha bland dessa två. Ni måste hjälpa mig! Örhängena och halsbandet kommer inte att användas ihop, vilka de än blir, då halsbandet är ett stort och maffigt statementhalsband som gör sig bäst ensam i dekolltaget.

Den första med pärlorna heter Pearl Chandelier Earring by Chameleon Jewelry och är ca 9 cm lång. Den andra på bilden heter Blingy Chaneliers Gold/Crystal by Marlyn Schiff och är ca 5 cm lång. Båda är pläterade i 14 karats guld.

Jag kan helt enkelt inte välja. Jag ska inte ha dom till nåt speciellt tillfälle, dom är snygga till en övrigt enkel och klassisk klädsel som tex jeans och en kavaj. Priset spelar ingen roll men jag vill dock bara ha den ena då dom är ganska lika. Jag köper hellre ett par till i en helt annan design (sneglar på 2 andra örhängen till), än två snarlika så snälla hjälp mig!

Jag är helt förvirrad då jag alltid brukar vara grymt bestämd och målinriktad när det gäller allt, jag är känd för att känna av allt direkt för att sedan älska eller rata, men här står det still.

Vilken tycker ni att jag ska beställa?


Gold in a bottle

 

 

 

Jag har verkligen tröttnat på huden i ansiktet som fullständigt ger upp när det är blåsigt, kallt och torrt ute. Det kliar och spänner, blir torrt, flagnar och spricker och är fruktansvärt oglamoröst och obehagligt.

Jag var inne hos mina vänninor på parfymeriet som dom jobbar på och frågade om det fanns någon mist eller fuktspray som kan ge mig den boost jag behöver. Utbudet bland de fina märkena var dock mycket glest. Jag testade en fuktspray från Clarins men den doftade starkt av alkohol och det är ju knappast det jag är ute efter. Den ratade jag på en gång. Det andra märket som hade en produkt som jag dessutom gillade var Kanebo, men de måste ha stoppat flytande guld i flaskan för priset var utmattande bara att uttala. 710:- för en spray som visserligen kändes skön, motverkar åldrande och återfuktar, men kom igen, jag har roligare saker att lägga pengarna på.

Jag gjorde noggranna efterforskningar när jag kom hem och var jag än letade och hur mycket jag än läste så återkom endast en produkt. Avéne Thermale Spring Water. Den är hyllad bland kvinnor och det har bloggats friskt om denna produkt som har fått full pott i alla tester, offentliga som privata. Det står bara bra saker om detta källvatten som kan användas till hela kroppen, för att inte tala om mitt ultimata problemområde, ansiktet.

Avéne Thermale Spring Water är gjort på 100% källvatten och är en fuktspray som är omedelbart lindrande mot eksem, torr och stressad hy, brännsår/skada, irriterad hy efter rakning, laser mm.

Fuktsprayen är rik på silikater som mjukgör och skyddar huden, den är rik på spårämnen som zink, koppar, selen och järn bland många andra, och är fri från färg, smak och doftämnen. Den har dessutom obegränsad hållbarhet på grund av den unika och sterila förpackningen. Gasflaskan ger en jämn och fin dusch över hela ansiktet.

Vi sitter ju så mycket framför dataskärmar som också torkar ut och det svenska klimatet gör att denna flaska borde vara ett måste i varje badrumskåp och handväska. Den går alldeles utmärkt att använda över make-up och fixerar den samtidigt som den återfuktar och lugnar. Make-up penslar kan sprayas med fuktspayen för att applicera ögonskuggor mm.

Så kommer vi till priset. Produkten finns på varje apotek och kostar 99:- (!). Det kallar jag prisvärt för  en oumbärlig produkt som kan användas året om!

Spraya 20-30 cm från ansiktet och låt verka i några minuter innan du baddar av överskottet. Har man en riktig problemhy finns det en mask att köpa, också från Avéne som ska läggas över ansiktet och sprayas med källvattnet. Masken ska sitta på i 15 minuter och återfuktas med en dusch då och då för att inte torka ut. Sprayen verkar då mer djupgående och ger en bra bas för en vacker och återfuktad hy. Det kallar jag guld på flaska!


Hello my love...

Jag har ingen man i mitt liv, men vad gör det när denna sko från Sam Edelman finns att klicka hem? Nude är säsongens hetaste färg och det är inte mer än självklart att jag ska ha denna skapelse i min skosamling. Den rätta nudefärgen som denna, förlänger benen och är fantastiskt smickrande för alla kvinnoben. Med välpedikyrerade fötter och tånaglar i en fantastisk färg blir denna sko en killer till jeans, klänningar och byxdressar.

Klacken är fullt beströdd med vassa nitar och strass och påminner om franska Balmains skapelser på både vassa axlar, klackar och väskor.

I början av nästa vecka räknar jag med att kunna klicka hem dessa underbara skor och därmed sätta normen för hur våren ska tolkas á la Silvia.


Lorissa Stud Detail Peep Toe Heeled Court, Sam Edelman 2089:-


 


Early spring shopping


 

Jag fullkomligt älskar Malene Birgers design. Redan när jag visade hennes vår och sommarkollektion här i bloggen fastnade jag envist och förälskat i denna outfit och älskade både designen och kombinationen av guld och rosa.

Idag på förmiddagen la jag in en beställning och klickade hem denna fantastiska blus samt ett doftljus från By Malene Birgers underbara kollektion. Jag har nästan legat sömnlös med tankarna snurrandes på att hinna klicka hem den sista blusen som överhuvudtaget fanns på märkets hemsida. Jag ska ha byxorna också givetvis, snart ska detta ensamble hänga i min garderob och vänta på att kombineras i det oändliga med andra plagg.

Dessutom har jag snarlika skor/sandaletter som syns på BMB´s visning från Stella Mc Cartney som kommer att passa perfekt!

Jag kan knappt vänta tills jag får paketet så jag kan få tända ljuset "Nattens fjärilar" och drömma mig bort till den stundande våren och sommaren som sakta men säkert smyger sig på.

Vad tycker ni, visst är det too die for?

 


Galliano - The genious



Jag blir helt stum när jag kollar detta klipp. Vilket fantastiskt handarbete som ligger bakom varje söm, pärla och tillskärning.
Det är helt absurt att John Galliano har fått sparken från modehuset Dior, hans skapelser kommer numer vara värda ännu mer och jag undrar verkligen om Haute Couture huset någonsin kommer att andas samma exklusivitet, nytänkande och magnifik design igen. Vem kommer att ta över?
John Gallianos liv och alkoholism samt öppen antisemitism har kostat honom hans jobb, och det har kostat oss, hans beundrande modefans en smärta över ett genis idioti. Framgång sticker allt som oftast till huvudet, det är ingen hemlighet och det får vi se dagligen i samhället, oavsätt vilket skikt vi tillhör. De stora namnen inom modevärlden droppar av och jag har med all sannolikhet fler med mig som börjar få panik om hur modehistoria tar en ny och oviss vändning. Människan gillar trygghet och är i allmänhet emot förändring, hur ska detta påverka det vi bär närmast kroppen? Oavsätt om du inte är speciellt intresserad av mode och design och inte tycker att detta är något speciellt eller rentav angår dig, så ska jag få be att tala om att ALLT du bär, oavsätt var du handlar, låt det vara H&M eller Schuterman, så bestäms alla trender, färger, mönster, kjollängder, smycken, klackhöjd, ALLT av det modehusen skapar och de gigantiska modetidningarnas chefredaktörer som tex Anna Wintour mfl.
Om modehusen inte producerar i samma anda och kvalitet som vi är vana vid, vad händer då med modet?
Genier som Alexander McQueen, Gianni Versace, Valentino och nu Galliano dör, blir avvecklade eller får sig själva kickade med huvudet före.
Vi vet att ett genis liv är ensamt och allt som oftast tragiskt. Dock så tror jag att vi tar dom för givet och föväntar oss helt självklart att de ska producera och spruta ur sig nya fräscha idéer minst 2 ggr per år.
Jag är ingen bakåtsträvare bara för att jag vill behålla ordningen och tryggheten, jag känner dock att vi har alldeles för många begåvade  konstnärer som går ur tiden. Jag vågar inte ens föreställa mig vad som händer när Karl Lagerfelt lägger sina vita handskar på hyllan och låter ovissheten ta över.
Nya, unga begåvningar kommer givetvis att födas ur detta vilket är underbart, men för jösse namn Galliano, kunde du inte ha hållit klaffen och flaskan orörd??

News News News



Kära läsare! Nu har jag uppdaterat systerbloggen My Vintage Wardrobe med massa nyheter i form av smycken från Pilgrim, Dyrberg/Kern, Manouk mfl, pumps, sandaletter och stövlar och även några plagg från bla. Anna Holtblad, Essentiel och Turnover. Kika in och slå till på det du gillar, jag har mycket bra priser och fantastiskt fina saker till salu. Objekten som ligger ute kommer att läggas ut på fler säljsajter så passa därför på att snabbt haffa det du vill ha! Har du några frågor eller undrar över något så är du välkommen att maila mig på [email protected], jag svarar ganska snabbt på mail.
Våren är i antågande och då vill man gärna piffa upp sin garderob med någonting nytt/nygammalt. Ha en trevlig stund när du bläddrar igenom dessa vackra saker och hör av dig om du är intresserad av något!


Vintage treasures



Idag har jag och en vän till mig rensat till förbannelse i förrådet och möblerat om för att jag lättare ska hitta. Hela eftermiddagen och kvällen har vi varit igång och jag satte mig ner först nu, klockan är snart 23. Under natten, så länge jag orkar kommer jag sätta upp smycken, skor, stövlar och lite kläder på My Vintage Wardrobe och fortsätta under morgondagen. Jag har inte hunnit gå igenom min garderob ännu på kläder så det får komma senare.
Kika in på bloggen och haffa det du gillar!

Yesterdays shopping



Jag ber om ursäkt kära läsare för att jag har varit så utomordentligt dålig på att blogga sista tiden. Jag kan egentligen inte skylla på någonting, det har bara inte hunnit blivit av.
Igår kom min syster och hälsade på mig i Västerås och vi hade en jättetrevlig dag. Vi började med att beställa en ny telefon till mig, som jag har berättat tidigare så blev det en iPhone 4. Det kommer ta minst en vecka att få telefonen och jag har redan kontaktat Jimmy Choo butiken i Cannes, dom kommer att skicka den eftertraktade iPhone caset till mig i Mock Croc leather som jag har bloggat om tidigare och suktat efter. I och med det kommer jag inte ha dessa, enligt min mening hutlöst fula bumpers eller skal utan endast en skyddande plastfilm, både fram och bak. Visst finns det snygga skal också men då ska det vara äkta svarowski när det kommer till stenar.
Min lill Sis och jag fortsatte sedan vidare och kollade in lite olika butiker och jag fick ett hett tips av söta Lovisa på Front Row att kolla in på Åhlens och haffa boken Fashionista av Martina Bonnier. Sagt och gjort, en halvtimme senare blev boken min efter en hel del detektivarbete både av mig, min syster och Åhlens personal för att hitta den i bokdjungeln.
Innan vi åkte hem till mig med semlor och bakelser fick jag vårens sötaste T-shirt av min syster med macarons på. Hon hade spanat in den för ett tag sedan med vetskapen att jag älskar dessa pastelliga, franska och bedårande godsakerna. Godis, körsbär, vinbär, cupcakes och självklart macarons pryder trycket på den svagt rosa T-shirten som kommer att vara perfekt till blåa jeans, en svart kavaj och självklart mitt fina macarons halsband från Q-Pot inköpt på KyssJohanna. Tack igen Sis!
I helgen kommer jag att vara upptagen med att leta fram och fotografera kläder, skor, smycken mm som ska läggas ut på systerbloggen My Vintage Wardrobe, Blocket samt Tradera. Imorgon kommer en vän till mig och ska hjälpa mig att organisera om nere i förrådet vilket jag ser fram emot med skräckblandad förtjusning. Min mamma och jag pressade in ALLT där efter min renovering i lägenheten och inte ett hårstrå går in numer. Det ska blixtra från min kamera likt en paparazzis då jag fotar allt som ska säljas.
Nu sitter jag med ett glas iskallt vitt och njuter av fredagen. Hoppas att ni gör detsamma!
Jag lovar att jag ska bli bättre på att blogga och glöm för all del inte att kika in med jämna mellanrum på MVW och se vad jag har lagt upp. Det kommer att bli jättefina saker till bra priser. Klänningar, kavajer, skor, väskor, bälten och smycken mm, kanske blir DU den nya ägaren?




Hon är en stilfull och ELEGANT kvinna med en vilja av stål, så skulle jag beskriva henne.
Hon har ett djup som präglas av ett förflutet, hon har insikt om sig själv och om livet.
Att få vara en kvinna och vara KVINNLIG är det bästa hon vet.
Du ser henne alltid i höga klackar, gå med bestämda steg efter hennes upsatta mål.
Hon har värme i hennes UTSTRÅLNING, hennes ögon skvallrar alltid om dagsformen.
En stor potion humor och ett ljudligt SKRATT, och du vet att hon är nära.
Hon slukar MODE och INREDNING, det är hennes största PASSION.
Vackra ting ger henne lust. Vackra ord ger henne LUGN.
Hon belyser ämnen som ger tyngd och återspeglar hennes personlighet och innersta TANKAR. Det bjuder hon alla på som vill veta.
Hon har haft ett tufft liv, och hon har insett sina begränsningar.
LIVSNJUTARE som hon är vill hon lära ut att njuta av nuet, att se det man har och GLÄDJAS.
Glädjas åt andra, le åt andra och vara POSITIV.

I hennes blogg får ni följa hennes passioner i livet, men också hennes inre.
Xxx


RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...