The night of the forever sun

 

Nedräkningen till den svenska sommarens höjdpunkt har börjat, det är nu inte långt kvar tills vi samlar ihop vår familj och vänner, styr kosan mot landet och dukar upp för den vackra sommarens härligaste fest.

I gräset sitter flickor och flätar frodiga kransar av färggranna ängsblommor, och delar sedan ut det till kvinnorna som i sina lätta sommarklänningar styr och ställer inför dagens evenemang.

Vi reser midsommarstången under stor pompa, ståt och högtidlighet, och dansar till de små grodorna. Barn och vuxna, äldre och alla mittemellan sjunger vackert klingande sånger som välkomnar sommaren i en gemytlig stämma.

Långbord med sill i små glasburkar, skrubbad färskpotatis med dill, västerbottenpaj och nyligen sköljda jordgubbar med vispad vaniljgrädde är bara en bråkdel av alla delikatesser vi dukar upp och unnar oss medan vi sitter långa stunder, pratar och njuter av sommaren och den eviga solen som knappt nuddar horisonten när klockan långt långt senare går mot natt.

Kubbspel och boule ägnar vi oss åt på dagen mellan måltiderna, och när det mojnat och blivit alldeles stilla i luften springer vi ner barfota till bäcken, ån eller till de större vattensamlingarna där vi slänger av oss kläderna, hoppar in i det ljumna vattnet och badar näck med glädjen sprudlande ur alla våra mänskliga sinnen. Kärlekspar drar sig undan till en avläsen klippa där de förlorar sig i varann och ser med bultande hjärta emot framtiden medan solens sista strålar smeker deras omslingrade kroppar.

Det skålas i vin och snapsvisorna avlöser varann en efter en. Alla är lyckliga över att sommaren kom även i år, och för att den bringar oss den gränslösa glädje som den svenska naturen gör.

När solens strålar avtar och blir svagare kommer de värmande filtarna fram och brasorna tänds, mygglamporna sätts på och männen samlas i en klunga runt grillen för att känna gemenskapen i väntan på kvinnorna som förbereder alla härligheter som ska inmundigas under skratt och bar himmel.

Sedan, när logdansens myller har övergått till tystnad inpå småtimmarna, och det enda som hörs är syrsornas öronbedövande och ihärdiga orkester, ger sig ungmöerna i sina nattlinnen förväntansfullt ut på ängarna för att hitta de sju sorters vilda blommor som ska frambringa deras framtida kärlek. I drömmen ska han komma, svävande, med ett löfte om trohet, äkthet och passion och stanna för evigt. Innan vi drar ett djupt andetag för att med ett hjärta fullt av välbehag tacka för denna dag, placerar vi vår bukett under kudden och låter syrsornas pråliga koncert vagga oss i sömn och föra oss närmare vår drömmars man... I drömmen kan allt hända, inte sant?

 

Jag önskar alla mina kära läsare en underbart soligt härlig dag och självklart en


Kommentarer

Vad har du på hjärtat?

Om du kommenterar för att göra reklam för din blogg, dagens blogg, veckans blogg, dina produkter etc. kommer detta att raderas omgående.

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Din E-postadress: (publiceras ej)

Vad har du för URL/Bloggadress?

Skriv en kommentar!

Trackback


RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...