Givenchy Couture 2011

Klädskaparen och designern Riccardo Tisci visade för våren sin besatthet för Japan i sin Couture kollektion för modehuset Givenchy. Hans fascination över Japan är inte som för oss vanliga alla obis och geishor, utan en Japan  full av robotar, leksaker och dansaren Kazuo Ohno. När Ohno dog gjorde Tiscis vän Antony Hegarty en hyllningskonsert där han hyllade Ohno, som sedan inspirerade Tisci och på så sätt blev den döde dansaren en slags musa för designern. Detta blev resultatet.
Färgpaletten är torkade blommor, och kollektionen andas romantik och melankoli.
En endaste klänning krävde 2000 timmar av klippning och tillskärning och 4000 timmar för sömnad, för att inte tala om arbetet på dom klänningarna som var fullt beströdda med Swarovskikristaller och pärlor. Kollektionen ställdes upp i en vacker salong på  Place Vendôme och visades upp likt kostverk på ett galleri.
Laserskuren organza är applicerade på flera lager av chiffong och tyll för att skapa en tredimensionell upplevelse i alla klänningar. en av dom syntes en japansk trana, på en annan skapelse visades en applikationsteknik som såg ut som en stegrande phoenixfågel bland ett moln av fjädrar.
Haute Couture i sin bästa form!

Kommentarer

Vad har du på hjärtat?

Om du kommenterar för att göra reklam för din blogg, dagens blogg, veckans blogg, dina produkter etc. kommer detta att raderas omgående.

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Din E-postadress: (publiceras ej)

Vad har du för URL/Bloggadress?

Skriv en kommentar!

Trackback


RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...